Kvalifikacije za uvrstitev na SDP 2021 ACC so zaključene!

Ob polnoči se je zaključilo enotedensko obdobje, v katerem so imeli slovenski “simracerji” možnost, da se poskusijo uvrstiti na prvo digitalno slovensko državno prvenstvo v krožnih dirkah.

Zadnji dan je bil izjemno napet, saj so dirkači morali odvoziti pet zaporednih hitrih krogov brez vsake napake, in to kar na dveh dirkališčih. Nekateri pa so trepetali do zadnje minute in nestrpno pričakovali objavo dokončnih časov in vrstnega reda.

Na Hungaroringu se je najbolje odrezal povratnik na slo-racing.com, Alen Rožič, ki je za dobro desetinko prehitel Jureta Artača Vičiča, Luko Berka na tretjem mestu pa za dobre tri desetinke. V Zolderju sta se vodilna zamenjala, in sicer je Jure Artač Vičič prehitel Alena Rožiča, na tretjem mestu pa je ponovno sledil Luka Berk.

Ker je za uvrstitev v prvenstvo štel seštevek obeh povprečij, je kvalifikacije s časom 3:10.584 najbolje odpeljal Alen Rožič, ki je Artača prehitel le za 46 tisočink sekunde! S štirimi desetinkami sekunde sledi Luka Berk, blizu je bil tudi Dario Baić na četrtem mestu.

Razlika med 25. in 26. mestom (kar je pomenilo razliko med neposredno uvrstitvijo na dirko oziroma uvrstitvijo na čakalni seznam) je bila le 34 tisočink sekunde!

Vse rezultate si lahko ogledate na Drive portalu

Čestitke vsem in se vidimo 10.1.2021 na prvi dirki v Misanu.