Til Čeh v Vranskem do tretje zmage in naslova prvaka

Končala se je še zadnja dirka, ki je odločala tudi o naslovu prvega državnega prvaka v e-kartingu, to je postal novinec na področju simracinga Til Čeh.

Til je že v kvalifikacijah pokazal zobe in si s časom 46.69 zagotovil najboljši štartni položaj. Z le 8 stotinkami zaostanka mu je na drugem mestu sledil Jernej Simončič in tako napovedal napad na zmago. Manj kot sekundo zaostanka so imeli še Eržen na tretjem (+0,46), Zupanc na četrtem (+0,69) in Logar na petem mestu (+0,75).

Takoj na štartu dirke je prišlo do pomembnega trenutka, saj je Simončič prehitro štartal in si s tem privozil kazen vožnje skozi bokse. Žal je zaradi tehnične napake na progi to pomenilo konec dirke zanj in za upe na naslov prvaka. V prvem krogu se je v nesrečo zapletel tudi Til Čeh, saj ga je zadel gokart Gašperja Bizjana – incident se je pričel že prej, Gašper ni imel vpliva na razplet. Čeh je tako nadaljeval na tretjem mestu, ki se je spremenilo v drugo, ko je Simončič odstopil. V nekaj krogih je nato še ujel in prehitel Eržena ter s spretnim krmarjenjem med vozniki, ki so zaostali za cel krog, oddrvel proti tretji zmagi in naslovu državnega prvaka. Jernej Simončič je kljub odstopu na zadnji dirki ohranil skupno drugo mesto, tretji je bil Tomaž Eržen.

Končni vrstni red vseh udeležencev prvenstva, ki so vsaj enkrat osvojili točke, si lahko ogledate tukaj.

Za zaključek prvenstva pa še nekaj statistike:

  • v prvenstvo se je prijavilo 96 voznikov,
  • od teh 96 jih je pogoje za udeležbo izpolnjevalo 55,
  • točke je osvojilo 22 voznikov,
  • v predkvalifikacijah so udeleženci skupno odvozili več kot 20.000 krogov

 
EŠZS in AMZS pa bosta poskrbela tudi za bogate nagrade za najboljše: 

  • Zmagovalec prvenstva bo tako poleg 250 € denarne nagrade prejel tečaj Dinamične vožnje z Andrejem Jerebom v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.
  • Drugouvrščeni prejme intenzivni tečaj varne vožnje za avtomobiliste v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem ter 150 €, ki jih podeljuje EŠZS.
  • Tretjeuvrščeni prejme 100 €, ki jih podeljuje EŠZS

 
Med vsemi udeleženci pa bodo izžrebali tudi:

  • 3 prejemnike darilnega bona v višini 40 € za AMZS članstvo
  • 5 prejemnikov darilnega bona za brezplačno karting vožnjo v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi


Poleg tega pa bo AMZS za najboljših 10 voznikov v svojem Centru kartinga in motošporta v Slovenji vasi pri Ptuju organiziral poseben dogodek, na katerem se bodo lahko pomerili z rekreativnimi gokarti. 

Čestitke najboljšim in vsem udeležencem!