Kmalu se pričenja drugo slovensko državno prvenstvo z dirkalniki GT3

V ponedeljek, 29.11.2021, se odpirajo prijave za predkvalifikacije za novo sezono državnega prvenstva v krožno hitrostnih dirkah (KHD). Po uspešno izvedeni prvi sezoni, kjer je naslov prvaka prepričljivo osvojil Denis Medvešek, se tudi letos podajamo v lov za iskanjem najboljših GT3 voznikov v Sloveniji.

Krstno prvenstvo je bilo zelo napeto in zanimivo, dogajanje so večkrat popestrile tudi spreminjajoče se vremenske razmere, ki jih omogoča simulacija Assetto Corsa Competizione. Tudi zaradi tega so se organizatorji odločili, da bo prvenstvo ponovno potekalo v isti simulaciji.

V primerjavi z lanskim letom bo pri samem tekmovanju nekaj sprememb, prva se nanaša že na predkvalifikacije. Če smo lani iskali najhitrejših 25 voznikov in 5 rezerv, se bo v prvenstvo letos uvrstilo kar 40 voznikov, od tega se jih 35 uvrsti neposredno preko predkvalifikacij, najboljših 5 voznikov iz lanskega prvenstva pa ima udeležbo v letošnji sezoni že zagotovljeno. Vsi bodo neposredno uvrščeni na vse dirke prvenstva.

Predkvalifikacije bodo potekale od 6. 12. 2021 do 12. 12. 2021, in sicer v podobni obliki kot lansko leto; vozniki bodo morali odpeljati več hitrih krogov na dveh dirkališčih (Zandvoort in Brands Hatch), skupno povprečje časov bo merilo za uvrstitev v prvenstvo.

40 voznikov se bo torej uvrstilo v prvenstvo, kjer bomo v tej tekmovalni sezoni izvedli 8 dogodkov, in sicer v formatu 45-minutnih sprint dirk ter 90-minutnih vzdržljivostnih dirk (endurance).

Prvenstvo bomo odprli 9. 1. 2021 s sprint dirko na dirkališču Laguna Seca, kjer so dirke vedno izredno napete, še posebej pri napadih na vrhu hriba v zloglasni “corkscrew”.

Zagotovo bomo priča odličnemu dirkanju in napetim bojem za zmago. Bo Denisu Medvešku uspelo ubraniti naslov prvaka? Prve odgovore bomo dobili v začetku decembra, ko bodo prijavljeni vozniki od 6. 12. 2021 dalje skušali postaviti čim boljše čase v predkvalifikacijah in se uvrstiti v prvenstvo.

Predkvalifikacije bodo odprte za vse voznike, v prvenstvo pa se bodo lahko prijavili le vozniki z veljavno licenco (članstvom), ki jo lahko dobite pri društvu slo-racing.com.

Vse dirke boste lahko spremljali v živo s strokovnim komentatorjem, ki bo dogajanje komentiral v slovenskem jeziku.

 

Več informacij