Kdo bo osvojil prvo državno krono v e-kartingu?

Veliki finale je pred nami. Karavana se vrača na prizorišče, kjer se je državno prvenstvo tudi začelo – Vransko. Vozniki progo zdaj že dobro poznajo, kar so pokazali tudi hitrejši časi v predkvalifikacijah. Na vrhu pa seveda brez sprememb; Jernej Simončič je zadnje predkvalifikacije z le šestimi stotinkami zaostanka dobil pred Tilom Čehom, s pol sekunde zaostanka jima na tretjem mestu sledi Tomaž Eržen. Manj kot sekundo za vodilnim sta zaostala le še Enej Logar in Jakob Zupanc na četrtem oziroma petem mestu.

Boj za naslov prvaka je popolnoma odprt, saj imata Simončič in Čeh s prvih štirih dirk popolnoma enak izkupiček – dve prvi in dve drugi mesti, zato je taktika popolnoma jasna: prvak bo tisti, ki bo dirko zaključil pred svojim konkurentom. Prednost obeh pred Erženom na tretjem mestu je nedosegljiva. V boju za skupno tretje mesto ima Tomaž Eržen 10 točk prednosti pred Luko Ferličem, pa tudi Miha Fabijan, Marcel Sedlak in Primož Jurendič se bodo najverjetneje spopadli z končno peto mesto.
Točkovanje

Tudi zadnjo dirko si boste lahko ogledali v živo na EŠZS, zato ne zamudite končne odločitve o državnem prvaku. Prenos se bo pričel s kvalifikacijami ob 21.15. Vabljeni!