Jure Artač Vičič si je pokoril Planino in prekinil Medveškov niz zmag

Šesta dirka prvenstva se je odvijala na zloglasni gori v Bathurstu. Že med treningom so časi nakazovali, da tokrat Porschejevi dirkalniki morda ne bodo pri vrhu, kar je v kvalifikacijah potrdil Jure Artač Vičič z Mercedesom, sledili so mu trije McLarni (Jelenko, Mrak, Baić), najboljšo peterico pa je zaključil Jernej Simončič v Mercedesu. Vodilni Denis Medvešek je štartal šele s šestega štartnega mesta.

Glede na zloglasni sloves in nevarnost same proge je bil štart dirke in prvih nekaj krogov zelo miren in brez incidentov. Vodstvo je zadržal Artač Vičič, tudi vrstni red za njim se ni bistveno spremenil.

Ko se je dirka prevesila v drugo polovico, pa je začelo prihajati do napak, ki izhajajo predvsem iz zahtevnosti te proge. Priča smo bili nekaterim zanimivim bojem v ozadju, v ospredju pa je do večjih premikov prišlo predvsem v boksih. Zaradi odstopov in taktike je Denis Medvešek po postankih skoraj prišel na drugo mesto, a je Gašper Mrak gladko ubranil napad.

V ospredju je dirko mirno nadzoroval Jure Artač Vičič, ki ga ni presenetila niti vedno temnejša proga niti dež, zaradi katerega smo sicer pričakovali nekaj sprememb v vrstnem redu, a so se vozniki dobro pripravili in – z izjemo nekaj odstopov – dirko suvereno odpeljali do cilja.

Rezultati dirke
Točkovanje prvenstva
Poročilo o incidentih