Jernej Simončič zmagal na krstni dirki v SDP EK na Vranskem

Za nami je težko pričakovan prvi dirkaški dogodek v državnem prvenstvu v e-kartingu, in sicer na AMZS-jevem dirkališču v Vranskem. 

Prijavljeni vozniki (od 84 prijav je čas postavilo natanko 50 voznikov) so se morali najprej spopasti v predkvalifikacijah. Te so trajale 5 dni, najhitrejših 28 voznikov je napredovalo v dve polfinalni dirki, ki sta se odvili neposredno pred samim finalom, ki ste ga lahko ob komentiranju Tomaža Klemenčiča spremljali v živo.

Časi krogov, potrebnih za uvrstitev v zaključni del dogodka, so se gibali okoli 50 sekund. Najhitrejši vozniki, med katerimi je tudi Jernej Simončič (as iz sveta “simracinga” svetovnega formata) kot tudi do zdaj neznani, a izjemno hiter Til Čeh, pa so se spustili pod mejo 48 sekund.

V polfinalnih dirkah večjih presenečenj ni bilo, napredovali so vsi najhitrejši vozniki iz predkvalifikacij. Til Čeh je sicer imel nekaj tehničnih težav na štartu polfinalne dirke, a smo mu kot najhitrejšemu v predkvalifikacijah in kvalifikacijah polfinalne dirke omogočili štart v finalu.

Na kvalifikacijah za finalno dirko smo bili priča izjemnemu dvoboju za najboljši štartni položaj, saj je Jernej Simončič krog odpeljal v 47,33 s, takoj za petami mu je sledil Til Čeh s 47,39 s, tretji čas (47,62 s) je odpeljal Tomaž Eržen.

Štart dirke je v ospredju minil mirno, Simončič je zadržal vodstvo, Čeh pa je speljal nekoliko slabše in prehitel ga je Eržen, a drugega mesta ni zadržal dolgo. Čeh se je po kontaktu in izgubi nekaj mest vendarle prebil nazaj na drugo mesto, Eržen pa je končal kot tretji.

V ozadju smo bili priča napetim dvobojem kot tudi številnim kontaktom, vseeno pa so dirko uspeli zaključiti vsi vozniki. 

Čestitke vsem udeležencem!

Rezultati finalne dirke
Točkovanje