iRacing Endurance Le Mans series SPA 6h

V Soboto 4.5.2019 se nadaljuje prvenstvo v iRacing Endurance Le Mans series in sicer z 6 urno dirko na dirkališču
Circuit de Spa-Francorchamps .

Prizorišče dirke

Circuit de Spa-Francorschamps

Circuit de Spa-Francorchamps je znamenito belgijsko dirkališče, prizorišče tradicionalnih dirk za Veliko nagrado Belgije in 24 ur Spaja, vzdržljivostne dirke. Je eno za dirkače najtežjih dirkališč na svetu, predvsem zaradi svoje hitre, hribovite in zavite steze. Vsebuje tudi enega najslavnejših in najnevarnejših ovinkov na svetu, sloviti ovinek Eau Rouge. Spa je najljubše dirkališče mnogih dirkačev ter gledalcev Formule 1.

Staro trikotno 15 kilometersko dirkališče, ki je potekalo na javnih cestah med vasmi FrancorchampsMalmedy in Stavelot, že dolgo ni več v uporabi, le po majhnem delu starega je speljan tudi del novega 6.9 kilometerskega dirkališča. Zgrajeno je bilo zaradi vse višjih varnostnih standardov, ki jih zahteva Formula 1.

Ekipa in dirkalnik

Porsche 911 RSR GTE (Gantar,Prosen)

Na dirki bo nastopila tudi naša ekipa z dirkalnikom Porsche 911 RSR GTE. S tem dirkalnikom smo v zadnjih mesecih
odpeljali že kar nekaj vzdržljivostnih dirk in dosegli nekaj dobrih rezultatov, zato upamo, da bo tako tudi tokrat.
Zaradi obveznosti bo tokrat iz dirkaškega vikenda žal odstoten J. Aleksandrov,tako da bo tokratna vozniška zasedba štela le dva voznika in sicer D. Gantar in S. Prosen.

Prenos dirke

YouTube, Twitch

Tudi tokratno dogajanje na dirki v Belgiji boste lahko spremljali preko live stream prenosa in sicer na našem Youtube in Twitch kanalu.
Prenos iz našega “delovnega prostora” se bo pričel nekaj minut pred 21:00.

Vabljeni k ogledu 🙂