iRacing Endurance Le Mans series SPA 6h

V Soboto 4.5.2019 se nadaljuje prvenstvo v iRacing Endurance Le Mans series in sicer z 6 urno dirko na dirkali┼í─Źu
Circuit de Spa-Francorchamps .

Prizori┼í─Źe dirke

Circuit de Spa-Francorschamps

Circuit de Spa-Francorchamps je znamenito belgijsko dirkali┼í─Źe, prizori┼í─Źe tradicionalnih dirk za Veliko nagrado Belgije in 24 ur Spaja, vzdr┼żljivostne dirke. Je eno za dirka─Źe najte┼żjih dirkali┼í─Ź na svetu, predvsem zaradi svoje hitre, hribovite in zavite steze. Vsebuje tudi enega najslavnej┼íih in najnevarnej┼íih ovinkov na svetu, sloviti ovinek Eau Rouge. Spa je najljub┼íe dirkali┼í─Źe mnogih dirka─Źev ter gledalcev Formule 1.

Staro trikotno 15 kilometersko dirkali┼í─Źe, ki je potekalo na javnih cestah med vasmi FrancorchampsMalmedy in Stavelot, ┼że dolgo ni ve─Ź v uporabi, le po majhnem delu starega je speljan tudi del novega 6.9 kilometerskega dirkali┼í─Źa. Zgrajeno je bilo zaradi vse vi┼íjih varnostnih standardov, ki jih zahteva Formula 1.

Ekipa in dirkalnik

Porsche 911 RSR GTE (Gantar,Prosen)

Na dirki bo nastopila tudi naša ekipa z dirkalnikom Porsche 911 RSR GTE. S tem dirkalnikom smo v zadnjih mesecih
odpeljali ┼że kar nekaj vzdr┼żljivostnih dirk in dosegli nekaj dobrih rezultatov, zato upamo, da bo tako tudi tokrat.
Zaradi obveznosti bo tokrat iz dirka┼íkega vikenda ┼żal odstoten J. Aleksandrov,tako da bo tokratna vozni┼íka zasedba ┼ítela le dva voznika in sicer D. Gantar in S. Prosen.

Prenos dirke

YouTube, Twitch

Tudi tokratno dogajanje na dirki v Belgiji boste lahko spremljali preko live stream prenosa in sicer na našem Youtube in Twitch kanalu.
Prenos iz na┼íega “delovnega prostora” se bo pri─Źel nekaj minut pred 21:00.

Vabljeni k ogledu ­čÖé