iRacing Endurance Le Mans series Indianapolis 6h

V soboto 18.5.2019 se nadaljuje prvenstvo v iRacing Endurance Le Mans series, in sicer s 6 urno dirko na dirkališču
Indianapolisu (ZDA).

Prizorišče dirke

Indianapolis Motor Speedway

Indianapolis Motor Speedway je slovito dirkališče, ki leži v Speedwayu (IndianaZDA), mestecu, ki je popolnoma obdano z velemestom Indianapolis. Je drugo najstarejše ohranjeno dirkališke na svetu (prvo je Milwaukee Mile), ki obstaja že od leta 1909. S kapaciteto za 250.000 gledalcev na tribunah in še 150.000 ob progi je to športni objekt z največjo kapaciteto v zgodovini.

Glede na ameriške standarde ima ta skoraj okrogli oval zelo majhen, po evropskih pa zelo velik nagib. Steza je za potrebe dirke Formule 1 za Veliko nagrado ZDA sestavljena iz startno-ciljne ravnine, ki poteka po delu ovala, in klasične dirkalne steze, ki leži v notranjosti ovala.

Do danes je dirkališče gostilo že več kot 222 avtomobilskih dirk (med letoma 1909 in 2006) s 122 različnimi zmagovalci. Michael Schumacher je z zmago na Veliki nagradi ZDA 2006 postal rekorder na tem dirkališču s petimi zmagami. A.J. FoytAl Unser in Rick Mears pa so s po štirimi zmagami rekorderji med zmagovalci dirk, ki potekajo samo po ovalu.

vir: Wikpedia

Ekipa in dirkalnik

Porsche 911 RSR GTE (Koderman,Prosen)

Tako kot na vseh dosedanjih dirkah serije Le Mans bo tudi tokrat naša ekipa nastopila z dirkalnikom Porsche 911 RSR GTE.
Spremenjena je tudi vozniška zasedba (Domc je odsoten zaradi tehničnih težav z opremo, Aleksandrov ima osebne obveznosti), tako da bo tokrat prvič za ekipo eSports sloracing vozil M. Koderman, ki je poleg aktivnega dirkanja na road sceni prisoten tudi na ovalih in ga bomo tudi spremljali na prihajajoči dirki Indy500 z dirkalnikom Dallara.

photo_n00003_s1 30 [smooth=0.0] 1920x1080

Prenos dirke

YouTube, Twitch

Tudi tokratno dogajanje si boste lahko ogledali v živo na naših medijskih platformah Youtube in Twitch z začetkom nekaj minut pred 21:00.

Vabljeni k ogledu !