iRacing Endurance Le Mans series Indianapolis 6h

V soboto 18.5.2019 se nadaljuje prvenstvo v iRacing Endurance Le Mans series, in sicer s 6 urno dirko na dirkali┼í─Źu
Indianapolisu (ZDA).

Prizori┼í─Źe dirke

Indianapolis Motor Speedway

Indianapolis Motor Speedway je slovito dirkali┼í─Źe, ki le┼żi v Speedwayu (IndianaZDA), mestecu, ki je popolnoma obdano z velemestom Indianapolis. Je drugo najstarej┼íe ohranjeno dirkali┼íke na svetu (prvo je Milwaukee Mile), ki obstaja ┼że od leta 1909. S kapaciteto za 250.000 gledalcev na tribunah in ┼íe 150.000 ob progi je to ┼íportni objekt z najve─Źjo kapaciteto v zgodovini.

Glede na ameri┼íke standarde ima ta skoraj okrogli oval zelo majhen, po evropskih pa zelo velik nagib. Steza je za potrebe dirke Formule 1 za Veliko nagrado ZDA sestavljena iz startno-ciljne ravnine, ki poteka po delu ovala, in klasi─Źne dirkalne steze, ki le┼żi v notranjosti ovala.

Do danes je dirkali┼í─Źe gostilo ┼że ve─Ź kot 222 avtomobilskih dirk (med letoma 1909 in 2006) s 122 razli─Źnimi zmagovalci. Michael Schumacher je z zmago na Veliki nagradi ZDA 2006 postal rekorder na tem dirkali┼í─Źu s petimi zmagami. A.J. FoytAl Unser in Rick Mears pa so s po ┼ítirimi zmagami rekorderji med zmagovalci dirk, ki potekajo samo po ovalu.

vir: Wikpedia

Ekipa in dirkalnik

Porsche 911 RSR GTE (Koderman,Prosen)

Tako kot na vseh dosedanjih dirkah serije Le Mans bo tudi tokrat naša ekipa nastopila z dirkalnikom Porsche 911 RSR GTE.
Spremenjena je tudi vozni┼íka zasedba (Domc je odsoten zaradi tehni─Źnih te┼żav z opremo, Aleksandrov ima osebne obveznosti), tako da bo tokrat prvi─Ź za ekipo eSports sloracing vozil M. Koderman, ki je poleg aktivnega dirkanja na road sceni prisoten tudi na ovalih in ga bomo tudi spremljali na prihajajo─Źi dirki Indy500 z dirkalnikom Dallara.

photo_n00003_s1 30 [smooth=0.0] 1920x1080

Prenos dirke

YouTube, Twitch

Tudi tokratno dogajanje si boste lahko ogledali v ┼żivo na na┼íih medijskih platformah Youtube in Twitch z za─Źetkom nekaj minut pred 21:00.

Vabljeni k ogledu !