Prvi sestanek delovne skupine FIA Digital Motor Sport

5. 3. 2019 je FIA gostila ustanovni sestanek novoustanovljene delovne skupine za digitalni motošport (FIA DIGITAL MOTOR SPORT WORKING GROUP).

Novico o sestanku je v sklopu paketa inovacij pred kratkim sporo─Źil predsednik FIE Jean Todt na tiskovni konferenci na mednarodnem ┼żenevskem avtosalonu. Delovna skupina je sestavljena iz 16 nacionalnih ┼íportnih organov s celega sveta, promotorjev svetovnih prvenstev pod okriljem FIA, vodilnih razvijalcev iger, predstavnikov komiteja voznikov FIA in GAISF (globalnega zdru┼żenja mednarodnih ┼íportnih federacij), vklju─Źno z drugimi ─Źlani iz moto┼íportne skupnosti.

Prelomnico za esports predstavlja lanska podelitev nagrad, ko se je FIA obvezala digitalnemu motošportu in kronala zmagovalce v serijah Gran Turismo World Championships, Nations Cup in Manufacturers Series. Vse serije je FIA tudi odobrila.

Na sestanku so debatirali o ┼ítevilnih temah, predvsem o organizacijskih smernicah, dolo─Źanju datumov dogodkov s prenosom v ┼żivo v prihajajo─Źem letu in o vlogi uradnikov v digitalnih tekmovanjih. Beseda je nanesla tudi na izjemno zanimanje za esports in ─Źedalje mo─Źnej┼ío povezavo med virtualnimi in resni─Źnimi dirka┼íkimi okolji, kjer lahko vozniki svoje ve┼í─Źine iz digitalnega sveta prenesejo v resni─Źnost.
Omenili so tudi pomembnost digitalnega moto┼íporta za vklju─Źevanje mlaj┼íe generacije gledalcev v prihodnosti in pomen virtualnega dirkanja za u─Źenje in razvoj tehnologij, saj pribli┼żuje zahtevne ve┼í─Źine in tehnike dirkanja resni─Źnosti.

Skupina se bo ponovno sestala avgusta, ko bo poro─Źala o napredku in aktivnostih v prvi polovici leta.

(povzeto po www.fia.com)