Denis Medvešek prepričljivo slavil v Imoli

Za nami je tretja dirka prvenstva, na kateri so se dirkači pomerili v 45-minutni sprint dirki.

Dogajanje je bilo v znamenju vremena, saj je bila steza na začetku kvalifikacij mokra in se je skozi celotnih 30 minut sušila in postajala hitrejša. To je pomenilo, da so se časi nenehno izboljševali, za najboljše dosežke pa je bilo potrebno tudi nekoliko taktike in sreče.

Kvalifikacije je sicer prepričljivo dobil Jure Artač Vičič, in to kar tri in pol desetinke pred Mitjo Bončo. Tesno mu je sledil Denis Medvešek na tretjem mestu, ki je trenutno tudi vodilni v prvenstvu. takoj za njim pa se je kvalificiral Gašper Mrak, njegov najtesnejši zasledovalec.

Ko se je začela dirka, je bilo takoj jasno, da bo zelo razburljiva. Ponovno je bila steza mokra. Na štartu je prvih nekaj ovinkov najbolje odpeljal Mitja Bonča, tesno mu je sledil Artač Vičič, a sta po nekaj ovinkih imela nesrečen kontakt in oba izgubila številne pozicije.

Vodstvo je tako prevzel Denis Medvešek, ki se ni več oziral nazaj in dirko dobil z veliko prednostjo več kot 13 sekund. Na drugem mestu je končal Luka Berk, ki se je povzpel na stopničke s sedmega mesta po kvalifikacijah. Tretji je bil Dario Baić, ki se je kvalificiral šesti.

Posebej napetih bojev tokrat ni bilo, saj se je kolona v zahtevnih razmerah dokaj hitro raztegnila in vsak je skrbel predvsem za lastno uvrstitev.

Prvenstvo se nadaljuje 27. februarja na Suzuki, kjer lahko prav tako pričakujemo mokro stezo.