Čeh z drugo zmago izenačen na vrhu s Simončičem

Za nami je še četrta dirka e-državnega prvenstva v kartingu, ki nikakor ni razočarala. Predvidevanja o napetem dogajanju na izjemno zaviti in zahtevni progi v Los Arcosu so se izkazala kot pravilna. Priča smo bili številnim bojem in prehitevanjem, najbolj pa je seveda izstopal tisti za prvo mesto, ponovno sta se spopadla Jernej Simončič in Til Čeh.

Do prvega kontakta je prišlo takoj po štartu, ko je Til Čeh izgubil nadzor in se dotaknil Simončičevega karta. V duhu “fair playa” ga je počakal in z vožnjo sta nadaljevala z nekaj sekundami zaostanka za Tomažem Erženom, ki je izkoristil priložnost in za par krogov povedel dirko. Kaj kmalu pa sta konkurenta postavila stvari nazaj na svoje mesto in se prebila na prvo oziroma drugo mesto. Videti je bilo, da Jernej Simončič nadzoruje položaj, nato pa je na začetku 27. kroga naredil večjo napako in vodstvo prepustil Čehu. Jernej se ni predal in mu je ves čas dihal za ovratnik, v 30. krogu je prišlo do ponovnega kontakta, tokrat ga je zakrivil Simončič, a tudi počakal na nasprotnika, podobno kot je Čeh storil v prvem krogu. Na dirki je zmagal Til Čeh pred Jernejem Simončičem in se tako po točkah v skupni razvrstitvi tudi izenačil z njim.

Na tretjem mestu je končal Tomaž Eržen, ki je večino dirke osamljen in s solidno prednostjo nadzoroval položaj, proti zaključku dirke pa se mu je nevarno približeval Primož Jurendič in končal le 2 sekundi za stopničkami. Boj za skupno zmago v prvenstvu je tako popolnoma odprt, Eržen na tretjem mestu pa ima 10 točk prednosti pred Luko Ferličem in mu za osvojitev najnižje stopničke tako zadostuje že uvrstitev v deseterico na zadnji dirki prvenstva.

Prvenstvo se bo zaključilo tam, kjer se je začelo. Karavana se vrača na dirkališče v Vranskem, kjer lahko pričakujemo boj na nož za skupno zmago med Jernejem Simončičem in Tilom Čehom.