Brata Čuk znova na vrhu

Ekipa Čuk SRT je že drugič zapored v prvenstvu osvojila dvojno zmago. Na najvišji stopnički je v Argentini zopet stal Andrej Čuk, ki je z odlično predstavo rally zaključil več kot 13 sekund pred najbližjim zasledovalcem. V napetem boju za drugo mesto je na koncu slavil njegov moštveni kolega Marko Čuk, ki sta mu sledila Dejan Bačar in Nejc Juteršek.

V skupnem točkovanju ima Andrej Čuk že 23 točk prednosti pred Markom Čukom ter 29 točk pred tretjeuvrščenim novincem Mitjo Velkavrhom. Ekipno ni prišlo do večjih sprememb, ekipa Čuk SRT je s 144 točkami varno na prvem mestu, na drugem in tretjem pa sta ekipi B&B SRT ter Simmaster rally team. 

Rallyshow.si Power Stage je že tretjič v sezoni osvojil Andrej Čuk z dobro sekundo prednosti pred Dejanom Bačarjem. Tretjeuvrščeni Marko Čuk je ugnal Nejca Juterška za vsega 9 tisočink sekunde, zadnja točka pa je pripadla Leonu Bačarju.

Končne rezultate si lahko ogledate tukaj

Ta konec tedna se bodo dirkači že spopadali s t.i. “Rally Grand Prix” na hitrih finskih cestah kjer povprečne hitrosti presežejo tudi 130 km/h. Pričakovano vreme bo delno oblačno z možnostjo krajevnih ploh.

Itinerar je na voljo na slo-racing.com