Artač Vičič osvojil prvo zmago v SDP ACC

Karavana SDP ACC se je za drugo dirko v prvenstvu pomaknila proti severu, vozniki so se tokrat spopadli s popolnoma drugačno zasnovo proge. Po relativno počasnem in ozkem Misanu jih je čakala Monza, eno najhitrejših krožnih dirkališč na svetu. Uvodna testiranja so nakazovala, da bo imel Mercedes občutno prednost, a je na kvalifikacijah Alen Rožič dokazal, da je tudi Ferrari lahko izjemno hiter in si tako s prednostjo dobrih dveh desetink pred Luko Berkomo ter Juretom Artačem Vičičem privozil najboljši štartni položaj. Gašper Mrak je bil četrti s štirimi desetinkami zaostanka, ostali pa so zaostali 6 desetink ali več. Kljub vsemu pa velja ponovno izpostaviti neverjetno izenačenost voznikov; razlika med četrtim in triindvajsetim mestom je znašala manj kot eno sekundo!

Štart dirke in prvi krog je bil izjemno korekten, vsi vozniki so uspešno izpeljali prve sklope ovinkov (kar je v Monzi prej redkost kot pravilo!) in se spopadli za pozicije. Vodstvo je zadržal Alen Rožič, Artač Vičič pa je izkoristil boljši izhod iz prve šikane in prehitel Berka na drugem mestu.

Rožič je vodstvo zadržal vse do postankov, a se je moral močno braniti pred napadi Artača Vičiča. V bokse je od vodilnih zavil najprej ravno Artač Vičič, krog za njim pa še glavna konkurenta za zmago. Razlika je bila minimalna, najbolje je postanek opravil Berk, tesno sta mu sledila Artač Vičič in Rožič.

Po nekaj krogih napadanja je med Lexusom in Mercedesom prišlo do kontakta, v katerem jo je slabše odnesel Berk, saj ga je zavrtelo in padel je na šesto mesto. Zmedo je izkoristil Artač Vičič in v cilj pripeljal dobri dve sekundi pred Rožičem (ki je med dirko prejel 5-sekundno kazen za kontakt z Mercedesom ter tako končal kot četrti) ter pet sekund pred Mrakom in Baićem. Vodilni vozniki so bili izjemno izenačeni, po eni uri vožnje je bila razlika med prvim in petim mestom 10 sekund. Ekipno je tokrat dominirala ekipa SRT.

Seveda je bilo tudi v ozadju mnogo prehitevanj in napak, vozniki so se borili za prav vsako mesto. Največ so pridobili Eržen, Skela, Škoberne in Koderman, ki so se uvrstili v deseterico in osvojili nekaj prvenstvenih točk.

Spodaj si lahko ogledate še celoten posnetek dirke.