Andrej Čuk ostaja nepremagan!

Druga sezona Slovenskega državnega prvenstva v simulaciji DiRT Rally 2.0 je zaključena. Po osmih preizkušnjah na najrazličnejših podlagah je naslov prvaka znova osvojil Andrej Čuk. Z moštvenim kolegom Markom Čukom, ki je sezono končal na drugem mestu, sta tudi Čuk SRT pripeljala do zmage v ekipnem prvenstvu.

Prvenstvo z več kot 750 tekmovalnimi kilometri se je začelo na delno zasneženih, alpskih cestah nad Monte Carlom, kjer je po napeti borbi slavil Marko Benedetti pred Mitjo Velkavrhom. Tretje mesto je pripadlo Andreju Čuku.

Na naslednji preizkušnji so se dirkači spopadli na poledenelih cestah švedskih gozdov, kjer je Andrej Čuk z odlično vožnjo zmagal pred Markom Čukom in Mitjo Velkavrhom.

Za tretji dogodek sezone se je karavana preselila v Argentino, kjer sta prvi dve mesti kljub dobrim poskusom Dejana Bačarja (tretji) in Nejca Juterška (četrti) ponovno osvojila Andrej in Marko Čuk.

Po najpočasnejšem je sledil najhitrejši rally v sezoni; Finska je gostila četrto preizkušnjo prvenstva, ki ni prinesla večjih sprememb na vrhu. Zmagovalec Andrej Čuk je z moštvenim kolegom Markom Čukom dosegel že tretjo dvojno zmago za ekipo Čuk SRT, prve stopničke v sezoni je s tretjim mestom dosegel Tadej Močnik.

Sledil je prvi rally prvenstva na asfaltni podlagi. Nemčija je s spremenljivim vremenom dirkačem predstavljala edinstven izziv pri izbiri gum. Prvo zmago v sezoni je dosegel Luka Močnik, drugi in tretji sta v cilj z le nekaj sekundami zaostanka pripeljala Tadej Močnik in Andrej Čuk.

Po Nemčiji se je karavana relistov preselila nazaj na južno poloblo. Nova Zelandija je gostila šesti rally sezone. Za zmago sta se znova borila dirkača ekipe Čuk SRT. Po dveh dirkaških dneh je Andrej Čuk z manj kot tremi sekundami prednosti uspel ubraniti napad Marka Čuka ter osvojiti že četrto zmago v sezoni. Na stopničkah se jima je z dobro vožnjo pridružil Rok Turk.

Predzadnja preizkušnja je potekala v Španiji, kjer si je zmago privozil Mitja Velkavrh. Andrej Čuk in Dejan Carli nista imela odgovora za njegov tempo in sta se mogla zadovoljiti z drugim in tretjim mestom.

Zaključek sezone se je odvijal v Veliki Britaniji, in sicer na Škotskem in v Walesu, kjer je slavje zopet pripadlo Andreju Čuku, ki je s prednostjo več kot minute suvereno ugnal Marka Čuka. Na tretjem mestu je z nekaj napakami končal Mitja Velkavrh.

Med posamezniki je naslov že drugič zapored osvojil Andrej Čuk. Z moštvenim kolegom Markom Čukom, ki je sezono zaključil na drugem mestu, sta brez konkurence tudi v ekipnem točkovanju. Tretje mesto je pripadlo novincu Mitji Velkavrhu. Med ekipami so drugo mesto zasedli Simmaster rally team, tretje pa GAS DA PLJEHA Rally team po tesni borbi z Velkavrh rally team.

 

Sezono je ponovno popestril izziv, ki so ga tudi letos postavili pri RallyShow.si. Tekmovalcu z največ zbranimi točkami na t.i. RallyShow.si Power Stageih podarjajo rally doživetje v kamnolomu Verd. Tudi v tem tekmovanju je prepričljivo zmagal Andrej Čuk. 

 

Organizatorji se zahvaljujemo sponzorjema RallyShow.si ter Gradbena mehanizacija – Prevozi Suhadolnik za podporo.