Skoči na vsebino
Sign in to follow this  

De Cecco neulovljiv, Humar povečal vodstvo v DP

Avtor: skopusnik,11. 09. 2016


MFP_5391.jpg

Že pred pričetkom rallya je bilo jasno, da dirkač s štartno številko 1 ne bi smel imeti večjih težav osvojiti še 4. zmago v 4. nastopu na Rallyu Nova Gorica. A vendarle je dejstvo, da je Italijan Claudio De Cecco z dirkalnikom Škoda Fabia R5 nastopal prvič, pomenilo nekaj več možnosti za zasledovalce. To je že na prvih dveh, petkovih hitrostnih preizkušnjah izkoristil Aleks Humar (Renault Clio R3T), ki je s šibkejšim dirkalnikom ugnal vso konkurenco in dan končal na vrhu z minimalno prednostjo 0,8 sekunde pred De Ceccom. Tretji je petek končal Madžar s hrvaško licenco Krisztian Hideg (Mitsubishi Lancer EVO IX), v slovenskem državnem prvenstvu pa so Humarju sledili Rok Turk (Peugeot 208 R2), Igor Žbogar (Renault Clio R3) ter Jernej Fakin (Peugeot 208 R2).

MFP_6245.jpg

Sobotni del dirke je na najdaljši hitrostni preizkušnji Lig (22,2km) najbolje začel Italijan De Cecco, a je na naslednji dveh Humar zaostanek prepolovil in pred popoldanskim delom zaostajal manj kot 5 sekund. Hideg je naletel na nekaj tehničnih težav in prebil gumo ter tako izpadel iz boja za vrh. Na 5. hitrostni preizkušnji je težko nesrečo doživel Aljoša Novak (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki je precej preoblikoval svoj dirkalnik. Novak je po trdem pristanku utrpel dve počeni rebri, sovoznik Matej Čar pa počeno vretence. 

Vse hitrejši De Cecco si je do konca dirke vendarle nabral neulovljivo prednost, ki je v cilju znašala 23,6 sekunde pred Humarjem. Na tretjem mestu generalno ter drugem v državnem prvenstvu je končal zmagovalec divizije 2, Rok Turk, stopničke v državnem prvenstvu pa je osvojil še domačin Igor Žbogar.

MFP_5436.jpg

Zmagovalec divizije 1 je postal Janko Čebron (MG ZR 105) pred Martinom Mlinarjem (MG ZR 105) ter Simonom Mlinarjem (VW Polo). V diviziji 2 je bil najhitrejši Rok Turk pred Vasjo Miklavčičem (Renault Clio RS) ter Jernejem Fakinom, medtem ko je v diviziji 3 konkurenco ugnal Aleš Zrinski, ki je bil hitrejši od Matjaža Zupančiča (oba BMW M3) ter Kristjana Široka (Peugeot 306).

 

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo Rally Croatia v okolici Poreča, ki bo na sporedu čez 3 tedne.

 

  • 354 ogledov
  • 1 komentarjev

komentarjev

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj

IP.Board News by DevFuse
×