Skoči na vsebino
Sign in to follow this  

Humar povečal vodstvo

Avtor: skopusnik,29. 08. 2016


MFP_3172.jpg

Včeraj se je v okolici Čedada v Italiji končal 52. Rally del Friuli Venezia Giulia, bolj poznan kot Rally Alpi Orientali. Na njem je (verjetno zaradi dolžine in finančne zahtevnosti) nastopilo le 7 slovenskih posadk, ki pa zato niso nič manj napadale dobro uvrstitev v državnem prvenstvu in skupnem seštevku dirke. Večji del rallya je vodil Idrijčan Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X), a je v zadnjem delu dirke naletel na tehnične težave (okvara turbine) ter tako zmago prepustil vedno hitremu Aleksu Humarju (Renault Clio R3T). Tudi slednjemu dirkalnik ni deloval optimalno, saj nova posodobitev s strani Renault Sporta v vročih razmerah deluje slabše kot stari deli. Humar je sodeloval tudi v Clio R3T pokalu, kjer je skupno zasedel drugo mesto, posamično pa zmagal v nedeljskem delu dirke (v soboto je bil drugi). V nedeljo je zanesljivo zmanjševal zaostanek za vodilnim, Italijanom Gasperettijem, a je slednji na koncu vendarle ohranil prednost 17,1 sekunde. 

V slovenskem državnem prvenstvu je na drugem mestu končal Rok Turk (Peugeot 208 R2), ki je za Humarjem zaostal za dobro minuto. Bolj napeto je bilo med njim in Aljošo Novakom (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki je v cilju zaostal slabih 12 sekund. 

MFP_3188.jpg

MFP_3148.jpg

Za vodilnimi tremi so se razvrstili še Grega Premrl (Citroen DS3 R3T), Hrvat Viliam Prodan (Peugeot 208 R2), Darko Peljhan ter Aleš Zrinski (BMW M3). Odstopil je le Luka Kos (VW Polo), ki je tik pred koncem rallya naletel na tehnične težave. 

  • 228 ogledov
  • 0 komentarjev

komentarjev

Ni komentarjev za prikaz.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj

IP.Board News by DevFuse
×