Skoči na vsebino
Serverji :
Sign in to follow this  

Pavšič dvakratni prvak!

Avtor: Arne Dopudja,05. 05. 2016


Tilen Pavšič, že drugo sezono neizpodbitni zmagovalec SloRacing Dirt Rally prvenstva. Z neverjetnimi šestimi zmagami na šestih relijih je z lahkoto pometel s konkurenco. Najbližje mu je bil ekipni kolega Simon Novak na drugem mestu, tretje mesto pa si je priboril Darjan Brankovič, ki je Novaka v Walesu tudi prvič premagal. Daleč najboljši R4 voznik Marko Kraner si je v angleških gozdovih privozil četrto mesto v skupnem seštevku.

drt_2016_04_26_00_30_34_683.png

Aleš Arko v Walesu ni imel sreče, saj je dirkalnik odpovedal pred koncem in je tako izgubil vitalne točke v prvenstvu. Dobro vožnjo je pokazal Andrej Čuk, ki je osvojil drugo mesto, Sašo Petrič pa zaokrožil stopničke na tretjem.

drt 2016-04-23 21-34-42-79.jpg

 

Zaključek v točkah je presenetljivo tesen. V skupnem seštevku je od petega do desetega mesta prišlo do lepih prehitevanj, a prva trojica nespremenjena.

KUVjXVr.png

Bolj napeto je bilo v R4 razvrstitvi. Arko si z odstopom ni naredil nobene usluge, saj je drugo mesto predal Kurentu v zadnjem reliju. Petrič je Markočiča tudi le za las prehitel na četrto mesto.

Q3gUYiK.png

Kot že povedano, Rovtarja sta ekipno točkovanje zmagala že v nemčiji, DD Racing pa je bil tudi na vrhuncu skozi celo sezono. Tesen je bil boj za tretje mesto. Samo 6 točk je razlike med PuniM Racing, M/J racing in NoSpeed Racing, slednji je brez doseženih točk v Walesu padel na peto mesto in stopničke prepustil Punim Racing, M/J Racing pa z boljšim rezultatom v zadnji rundi skoraj premagal slednje.

zspSZ6E.png

 

Hvala za sodelovanje v drugi sezoni DR Prvenstva. Čestitke vsem voznikom, posebej zmagovalcem za vložen trud in prikaz odličnih sposobnosti. Posebna zahvala tudi Domenu Gantarju, ki je poskrbel za matematiko in tabele.

Se vidimo v naslednjem prvenstvu!

Arne Dopudja & Slo-Racing Staff.

  • 579 ogledov
  • 1 komentarjev


komentarjev

Čestitke vsem za dobro prvenstvo, Pavšiču za neverjetno konstantnost, Novaku za dobro zasledovanje in tehnično podporo ekipi, Brankoviču za odličen moker rally in Markočiču za meni dodatno vzpodbudo.

 

Ajde :)

  • Upvote 1

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj
IP.Board News by DevFuse
×
×
  • Ustvari novo...