Skoči na vsebino
Sign in to follow this  

Glavač skupaj z ekipo PKG Racing osvojil lovoriko

Avtor: Matjaž Murn,26. 04. 2016


V nedeljo se je odvijala še zadnja dirka prvenstva BMW Makoma M235i. Uvrstitev na najvišja mesta v skupnem seštevku še ni bila odločena, zato je bila dobro odpeljana dirka za nekatere ključenga pomena. Aktualni prvak Alen Rožič je na zadnjo dirko prišel s precej velikim zaostankom 45 točk za vodilnim Jankom Glavačem. Za tretje mesto je bilo še vse odprto, saj se je za zadnje mesto na stopničkah potegovalo kar 9 dirkačev, med katerimi je bilo 34 točk razlike.

screenshotksbmwm235iraci.jpg

Glavač se je že na prvi dirki z uvrstitvijo med točke preveč oddaljil od Rožiča in si tako privozil naslov prvaka BMW Makoma M235i, takoj za njim pa je bil Rožič. Oba dirkača sta bila letos razred zase, saj sta iz dirke v dirko nizala neverjetne rezultate. Za skupno tretje mesto pa je po prvi dirki postalo zelo zanimivo. S svojo prvo letošnjo zmago, si je Murn privozil prednost pred ostalimi dirkači in tako napovedal hud boj za zadnjo stopničko.

screenshotksbmwm235iraci.jpg

Na drugi dirki mu te prednosti ni uspelo zadržati, saj sta ga z boljšo vožnjo na drugi dirki prehitela Domen Gantar in Božo Fujs. In prav slednji si je z zelo dobro vožnjo v drugi polovici sezone prislužil tretje mesto v skupnem seštevku med posamezniki.

doningtonsingletotal.jpg

Med ekipami so letos dominirali pri PKG Racing in sezono zaključili s prednostjo 61 točk pred drugouvrščeno ekipo Dizel Race Team. Na tretje mesto se je na zadnjem dirkaškem vikendu povzpela ekipa Rocket Racing.

doningtonteamtotal.jpg

Poleg skupnega seštevka so se dirkači potegovali še za dve lovoriki. Vozniki so si privozili dodatne točke v Overtaking Cupu tako, da so dirko zaključili na višjih mestih, kot so jo začeli. Za vsako pridobljeno mesto na dirki, so dobili po eno točko. Na koncu sezone je z eno točko razlike slavil Murn.

doningtonovertakingcup.jpg

Najboljše predstave na kvalifikacijah nam je prikazal Jan Aleksandrov in s tremi najhitrejšimi časi na kvalifikacijah osvojil Poleposition Cup.

doningtonpolepositioncup.jpg

Čestitke vse zmagovalcem v posameznih kategorijah!

Hkrati bi se želeli zahvaliti vsem sodelujočim, sponzorjem in ostalim, ki so pripomogli, da je bilo prvenstvo organizirano na kar se da visokem nivoju!

Generalni pokrovitelj

bmw_makoma_jpg.jpg

Ostali sponzorji

mfplogotip300.jpg

logonewsitev2350px.png

logoplaygame.png

luxliveiresblack350px.png

anglicuslogo300px.png

  • 272 ogledov
  • 0 komentarjev

komentarjev

Ni komentarjev za prikaz.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj

IP.Board News by DevFuse
×