Skoči na vsebino
Serverji :
Sign in to follow this  

Tilen Pavšič slavil z zmago v Grčiji!

Avtor: Arne Dopudja,22. 03. 2016


Zopet smo bili priča izrednemu nastopu Tilena Pavšiča, ki je sicer z minimalno prednostjo šestih sekund prednjačil pred Simonom Novakom, kar pa pomeni da se je ekipa Rovtarja s Ford Fiesto WRC spet izstrelila v neverjetno prednost. Darjan Brankovič se je dokazal z odličnim tretjim mestom in potrdil konkurečnost Hyundaia i20 WRC. Ekipa NoSpeed Racing, ki zaseda VW Polo WRC, v kateri vozita Klemen Lukaček in Matej Vajthauzer je tokrat popravila klavrn rezultat iz švedske in se tokrat z zbrano vožnjo zavihtela na četrto in peto mesto.

201603091859481.jpg

Marko Kraner vzdržuje dominanco in ne zaostaja veliko za WRC dirkalniki. Nova ekipa, ki se je prijavila po švedski je MK Motorsport, kjer Kevin Markočič že kaže odlične vozniške sposobnosti, saj si je priboril drugo mesto v razredu R4, Aleš Vesel tokrat zadnji na stopničkah. Kljub težavam s koncentracijo je drugi novinec Blaž Čuk iz ekipe Be Brave pristal na četrtem mestu v R4 razvrstitvi.

56e59f3ced53a_drt2016-03-1122-18-19-01.j

Veliko tekmovalcev je zaradi tehničnih napak in izletov s ceste odstopilo. Čakajo nas finske letalnice, kjer bojo slavili tisti najpogumnejši, ki ne bodo popuščali.

w1I87ev.jpg

Točkovanje v skupnem seštevku je nadaljevanje tredna ekipe Rovtarja. Tilen Pavšič povečuje svojo prednost, Simon Novak s petnajst točkami zaostanka še na dosegu, Darjan Brankovič pa samo dvanajst točk v zaostanku. Marko Kraner in Matej Vajthauzer izenačena, čeprav sta v različnih razredih. Domen Gantar točke nabira, a za stopničke verjetno nebo dovolj.
qESKwvs.png?1

Marko Kraner v razredu R4 vodi s precejšnjo prednostjo in če je to pokazatelj preostanka sezone, bo kmalu izven dosega. Aleš Kurent s konsistenčno vožnjo na drugem mestu, Matej šober pa samo s točko zaostanka proti Kurentu na tretjem. Aleš Arko v nekoliko slabši formi, a vseeno v boju za stopničke, grozita pa novinca Kevin Markočič in Blaž Čuk.

ehbVB59.png?1

Rovtarja sta v ekipni razvrstitvi krepko pred ostalimi, DD Racing pa se počasi pobir. VW vozniki NoSpeed Racing lahko mesto obdržijo, če vzdržujejo tempo, ki so ga pokazali v grčiji. Kranerjeva M/J Racing ekipa je na četrtem, PuniM pa samo točko zadaj.

oUojF9o.png?1

 

Neste Oil Rally Finland je naslednja postojanka naše karavane. Smo na polovici prvenstva in vse oapcije so še odprte, saj se nam obetajo zelo raznoliki reliji, na katerih blestijo tudi tisti, ki do sedaj niso bili v ospredju.

  • 547 ogledov
  • 0 komentarjev


komentarjev

Ni komentarjev za prikaz.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj
IP.Board News by DevFuse
×