Skoči na vsebino
Serverji :
Sign in to follow this  

Razvrstitvena tekma opravljena, ekipe že testirajo za Monte Carlo!

Avtor: Arne Dopudja,14. 01. 2016


Kar sedemnajst dirkačev je uspešno zaključilo razvrstitveno tekmo, ki je bila namenjena zasedanju dirkalnikov razreda WRC. Zmagovalec lanskoletne sezone, Tilen Pavšič je zopet dokazal, da mu ni para in tako s konkurenco pometel s kar dobrimi dvajsetimi sekundami prednosti. Prva peterica je zelo podobna lanskoletnemu vodstvu, saj so se za Pavšičem zvrstili Sašo Petrič, Darjan Brankovič, Aleš Arko in novinec Matej Šober.

2016-01-0700002.jpg

Kar nekaj vodilnih tekmovalcev pa ni dobilo pogodb s tovarniškimi WRC ekipami, razlogi so bili pa iskanje mladih talentov, ali "wild card" izbira, vseeno pa je sposobnost dirkačev, ki so prišli do sedeža v najboljših dirkalnikih zavidanja vredna. NoSpeedRacing (Matej Vajthauzer, Klemen Lukaček) je po pogajanjih z Hyundaiem in Volkswagnom zasedel slednjega, v enaki situaciji pa je DD Racing (Darjan Brankovič, Domen Gantar) pridobil sedež pri Hyundaiu. Asa prve sezone, ekipa Rovtarja (Tilen Pavšič, Simon Novak), bosta oba sedela v Fordu, Minija pa je danes dopoldan zasedla ekipa PrvoDrevo Racing (Luka Grm, Marko Koželj), ki sta novinca.

2016-01-10_00003.jpg.20d3b33f42403b81e9a

R4 razred bo krasilo kar nekaj dobrih voznikov iz prejšnje sezone. Eluir Racing (Tomaž Selčan, Aleš Kurent) in Strudl Racing (Matej Šober, Žiga Dobravc) v Subaruju in A2M Rallysport (Arne Dopudja, Miha Fabijan) ter PuniM Racing (Aleš Arko, Sašo Petrič) v Mitsubishiju bodo poskrbeli za napete boje.

Kot že tradicionalno bo seozono odprl Rally Monte Carlo, ki nebo videl večjih sprememb v sestavi, kar pa ne pomeni, da nebo zahteven. Pravi test koncentracije in veščin, saj so nekateri vozniki specialisti za asfalt in bo tempo na najvišji možni ravni, predvesm v nižinah, kjer je podlaga večinoma suha. Ekipe že testirajo dirkalnike in se pripravljajo na novo sezono.

Če je bila lanskoletna sezona indikator prihodnosti, se nam tokrat obeta še tesnejši boj za stopničke!

  • 537 ogledov
  • 0 komentarjev


komentarjev

Ni komentarjev za prikaz.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj
IP.Board News by DevFuse
×