Skoči na vsebino
Sign in to follow this  

Prva dirka BMW Makoma M235i prvenstva uspešno izpeljana

Avtor: Matjaž Murn,30. 11. 2015


Prva dirka BMW Makoma M235i prvenstva je za nami. Na dirkališču Grobnik v bližini Rijeke, se je zbralo vseh deset ekip, ki so s sabo pripeljale 23 vrhunsko pripravljenih dirkalnikov. Prvi dirkalniki so na pisto zapeljali ob 10. uri zjutraj po lokalnem času. Vreme je bilo zelo spremenljivo, saj je bilo nekaj časa sončno, nato pa so ozračje in asfalt ohladili nizki oblaki. Tako so bili pogoji za dirkanje precej zahtevni, saj je nemalo dirkačev imelo težave z ogrevanjem pnevmatik na delavno temperaturo.

screenshotksbmwm235iraci.jpg

V kvalifikacijah so se na prvih štirih mestih izmenjevali Glavač, Rožič, Bonča in Aleksandrov. V zadnjih minutah kvalifikacij so se dokončno razporedili, dodatni dve točki za pole position si je privozil Janko Glavač s precejšnjo prednostjo pred drugo uvrščenim Alenom Rožičem in Mitjo Bončo, ki sta postavila identičen čas. Za njimi je bil na četrtem mestu Aleksandrov, v prvo peterico pa je kot zadnji prišel Murn. 

screenshotksbmwm235iraci.jpg

Takoj na štartu prve dirke je Glavač naredil napako in izgubil mesto proti Rožiču. Ob koncu kroga, ga je z rahlim dotiko nato prehitel še Bonča, kar je pomenilo izgubo dveh mest v uvodnem krogu. Večino dirke je Rožič vodil, vendar je Glavač sklonil glavo in ignoriral vzvratna ogledala. Krepko je prijel za volan in v tretjem krogu najprej prehitel Bončo za drugo mesto, v enajstem krogu pa je za vodstvo ugnal še Rožiča. V takem vrstnem redu so si dirkači na koncu privozili tudi stopničke.

screenshotksbmwm235iraci.jpg

Druga dirka je obetala bolj zanimive boje, saj je najboljših 10 začelo v obratnem vrstnem redu kot so končali na prvi dirki, prav tako pa so dobili dodatno obtežitev. Najhitrejši 80kg, vsak naslednji 8kg manj vse do 10. mesta. Takoj po startu sta se najprej zapletla Pavšek in Aleksandrov, ki vozita za ekipo Skywalker Racing, najbolj pa jo je skupil Bonča, ki je naletel na počasi vozečega Aleksandrova. Zupan in Selčan sta se v svojem ritmu odpeljala naprej in si privozila precejšnjo prednost. V osmem krogu je Selčan prišel mimo Zupana, v takem vrstnem redu sta potem tudi zaključila dirko. Iz 9. startnega mesta si je zadnjo stopničko z odlično vožnjo priboril Rožič.

screenshotksbmwm235iraci.jpg

Neuradne rezultate celotnega vikenda si lahko pogledate tukaj. Uradni rezultati in skupno točkovanje bo znano tekom tekočega tedna, ko sodniška ekipa pregleda vse prijavljene incidente in poda svoje odločitve.

  • 979 ogledov
  • 0 komentarjev

komentarjev

Ni komentarjev za prikaz.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj

IP.Board News by DevFuse
×