Skoči na vsebino

Polna startna vrsta na prvi dirki BMW Makoma prvenstva

Avtor: Matjaž Murn,02. 11. 2015


Minuli vikend se je odvijal kvalifikacijski krog, v katerem so se dirkači potegovali za možnost udeležbe na prvi dirki letošnjega BMW Makoma M235i prvenstva. Kvalifikacijski krog je bilo potrebno izpeljati, saj smo prejeli več prijav, kot pa je na dirkališčih na voljo garaž. Tako je možnost udeležbe na prvi dirki dobilo 24 najhitrejših voznikov. Po pričakovanjih so vrh lestvice zasedli favorizirani vozniki, z Alenom Terzićem, Mitjo Bončo in Alenom Rožičem na čelu. Vsi trije so odpeljali krog pod minuto in 53 sekund, Terzićev krog pa je bil naravnost bliskovit, saj je pred najbližjim zasledovalcem imel več kot pol sekunde prednosti. To je čas, ki je res vreden vseh pohval!

screenshotksbmwm235iraci.jpg

Novinec Jan Aleksandrov se je ponovno izkazal in tako še enkrat potrdil naše napovedi, da bo v letošnjem prvenstvu zelo težko premagati ekipo Skywalker Racing. V vrhu razpredelnice smo pogrešili enega izmed favoritov. Arne Dopudja nam je kasneje zaupal, da je imel velike težave z dirkalnikom - kvalifikacije je zaključil že po borih šestih krogih. Ekipa Akrapović Racing bo na prvi dirki v okrnjeni zasedbi, saj Grča in Pipan nista postavila dovolj hitrega časa, da bi se uvrstila med najboljših 24. Šlajnar je odpovedal udeležbo zaradi zdravstvenih težav.

results.jpg

Prva dirka prvenstva bo v nedeljo, 8.11.2015 na dirkališču Silverstone.

  • 577 ogledov
  • 3 komentarjev

komentarjev

Izkazalo se je, da predelava izpušnega sistema za Akrapovič Racing ni bila najboljša odločitev. Vsi ostali, ki smo bili na stock izvedbi nismo imeli težav. V Ivančni Gorici se obeta prepih v razvojnem oddleku.

  • Upvote 7

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj

IP.Board News by DevFuse
×