Skoči na vsebino
Serverji :
Sign in to follow this  

To nedeljo zaključek prvenstva Sloracing MX5 Cup

Avtor: Tomaž Eržen,13. 03. 2019


cadwell.png

Po napornih in izjemno zanimivih devetih vikendih se bliža zaključek prvenstva, to nedeljo se karavana Mazd seli na Cadwell Park, izjemno zahtevno in ozko progo, kjer bodo najmanjše napake v hitrih ovinkih pomenile ogromno izgubo časa.

Medtem ko je v točkovanju posameznikov prvenstvo praktično odločeno, pa ekipa SRT lovi zaostanek za Dizlom in je nalogo vzela zelo resno, voznika sta trenutno na vrhu lestvice najhitrejših časov, a še vedno čakamo odgovor ekipe Dizel, da pokaže dejansko vrednost do sedaj odpeljanih časov. 
Naj opomnimo, razlika med vodilnim Dizlom in SRT-jem po devetih vikendih znaša samo 8 točk. Levji delež sta Matjaž Murn in Tomaž Eržen storila na predzadnjih dveh dirkah v Tor Poznanu, kjer sta močno zmanjšala zaostanek in ohranila realne možnosti za osvojitev ekipne lovorike. Dirka bo vsekakor napeta in vredna ogleda (tudi tokrat bo na voljo prenos). 

Pred zadnjo dirko smo govorili tudi z nekaj vozniki:
Alen Rožič pravi, da Cadwella še sploh ni vozil, ve pa, da je proga zelo tehnična in ozka. Zaradi tega bo prehitevanje zelo težavno in bo potrebno čakati na napako oziroma borbo spredaj in izkoristiti priložnost. Po njegovem mnenju bo ekipno točkovanje zanimivo, odvisno bo od incidentov v prvem krogu in od dnevne forme ekipe SRT, saj njihova bera točk iz dirke v dirko zelo niha, medtem ko je ekipa Dizel Race Teama dokaj konstantna. Tomaž Pavšek prav tako pričakuje težko dirko in presenečenja zaradi ozke in zavite proge. Pravi, da bo boj za ekipno prvenstvo tesen in ker nima priložnosti za trening, daje rahlo prednost ekipi SRT.
Simone Bellon si je praktično zagotovil drugo mesto med posamezniki, teoretično pa ima še možnost za napad na skupno zmago, a zaostanek znaša 44 točk (v enem dirkaškem vikendu jih je možno osvojiti največ 50). Pravi, da se dirk na Cadwell Parku ne veseli, saj ni imel časa za trening, poleg tega je to po njegovem mnenju ena nevarnejših prog, primerja jo celo z zloglasnim Bathurstom!
Matjaž Murn pričakuje trd in napet boj do zadnjega kroga in upa, da bodo boji pošteni, dirke pa brez večjih napak. Tomaž Eržen za razliko od preteklih vikendov dirke tokrat ne jemlje tako zlahka in je že opravil daljši trening, zato upa, da se bo ekipno prvenstvo razpletlo v prid SRT.

Čaka nas torej izjemno razburljiv zaključek prvenstva, ki ga ne smete zamuditi! Kot vedno, bomo poskrbeli tudi za prenos dirk v živo. 

Vabljeni k ogledu.

  • 34 ogledov
  • 0 komentarjev


komentarjev

Ni komentarjev za prikaz.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj
IP.Board News by DevFuse
×
×
  • Ustvari novo...