Skoči na vsebino
Serverji :

Prvi sestanek delovne skupine FIA Digital Motor Sport

Avtor: Tomaž Eržen,08. 03. 2019


fia digital mg.jpg

5. 3. 2019 je FIA gostila ustanovni sestanek novoustanovljene delovne skupine za digitalni motošport (FIA DIGITAL MOTOR SPORT WORKING GROUP).

Novico o sestanku je v sklopu paketa inovacij pred kratkim sporočil predsednik FIE Jean Todt na tiskovni konferenci na mednarodnem ženevskem avtosalonu. Delovna skupina je sestavljena iz 16 nacionalnih športnih organov s celega sveta, promotorjev svetovnih prvenstev pod okriljem FIA, vodilnih razvijalcev iger, predstavnikov komiteja voznikov FIA in GAISF (globalnega združenja mednarodnih športnih federacij), vključno z drugimi člani iz motošportne skupnosti.

Prelomnico za esports predstavlja lanska podelitev nagrad, ko se je FIA obvezala digitalnemu motošportu in kronala zmagovalce v serijah Gran Turismo World Championships, Nations Cup in Manufacturers Series. Vse serije je FIA tudi odobrila.

Na sestanku so debatirali o številnih temah, predvsem o organizacijskih smernicah, določanju datumov dogodkov s prenosom v živo v prihajajočem letu in o vlogi uradnikov v digitalnih tekmovanjih. Beseda je nanesla tudi na izjemno zanimanje za esports in čedalje močnejšo povezavo med virtualnimi in resničnimi dirkaškimi okolji, kjer lahko vozniki svoje veščine iz digitalnega sveta prenesejo v resničnost.
Omenili so tudi pomembnost digitalnega motošporta za vključevanje mlajše generacije gledalcev v prihodnosti in pomen virtualnega dirkanja za učenje in razvoj tehnologij, saj približuje zahtevne veščine in tehnike dirkanja resničnosti.

Skupina se bo ponovno sestala avgusta, ko bo poročala o napredku in aktivnostih v prvi polovici leta.

(povzeto po www.fia.com)

  • 76 ogledov
  • 1 komentarjev


komentarjev

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj
IP.Board News by DevFuse
×
×
  • Ustvari novo...