Skoči na vsebino
Serverji :
Sign in to follow this  

Daytona 24h

Avtor: silicijeva dolina,21. 01. 2018


349424sanstitre.png

Bil je lep sončen dan.....eh ne, tako se začnejo vse pocukrane zgodbe. Naša pa se je začela malce drugače. Zelo drugače. No, lepo se usedite in vam jo bom zaupal.

Bil je čisto normalen dan. Grem kot ponavadi na forum in zasledim ta post 

 

No, nekaj postov nižje pa :D 

No in tako smo že bili skoraj na pol poti v Ameriko, bolj natančno Daytono.

Sledila so vprašanja:

Citat

 

"A imaš Ferrarija"? 

"Seveda imam"! 

"Torej, kaj še čakamo"?

"Ja nič pa pojdimo"

 

Sledili so treningi. Dolgi treningi. Treniral je Marjan, treniral je Mitja, treniral je Sašo, treniral je,....Ne, Beno ni treniral skoraj nič, ker on raje teče, je cele dneve v službi in ker se mu enostavno ne da. Da je to zelo nespametno boste ugotovili kasneje v besedilu, ki sledi.

Na treningih se je že takoj pokazalo kdo je iz pravega testa in komu ne gre, za to smo se odločili, da bo dirko začel naj jači člen ekipe, kajti saj veste pregovor o verigi in njenih členih. Torej odločitev je padla. Na dirko nas je kvalificiral Sašo aka @edgeslo. Prigaral si je odličen čas 1:42: in še nekaj iksov odzadaj. Ta rezultat je bil dovolj dober, da smo štartali mislim, da z 12. mesta. No, dirko je štartal človek, ki se je javil sam (roko je držal tako dolgo v zrak, da so mu jo morali amputirati) , da bo on edini, ki bi lahko dirko spravil že v štartu na lepo pozicijo, kajne @mancSLO :D

Kot vedno pa pride odločilen dan, ko je potrebno vso svoje znanje pretvorit v dokaz. Potrebno je dokazati, da ima Slo-racing 4 dirkače, ki so zmožni sami organizirati in odpeljati 24 urno dirko. 

Dirko je že kot rečeno začel iskušeni Daytona boy, ampak sedaj so bili v igri tudi desni ovinki. Takoj pred dirko je Marjan izgubil ključ od dirkalnika. Hitro sem šel v akcijo in z virtualnimi očali preiskal vsak kotiček Daytona dirkališča. Ključa pa nikjer. Seveda, pozabil sem pogledati v skrit predal in na našo srečo je že iza vogala pridrvel Marjan z ključem v rokah. Tako, kjuče smo imeli, ampak žal se je garaža v kateri je bil Ferrari podiral kot stolp iz kart. Ampak nič ne de. Še pravi trenutek smo vsi švignili v majhen dirkalnik in se pognali dogodivščini nasproti.

capture2pngc318f511a67a2.png

Začelo se je. Luči so ugasnile, oni Amer se je nekaj drl v mikrofon in že so se dirkači pognali skozi startno ciljno areno. Prvi ovinek super, drugi prav tako. @mancSLO je kot za šalo prehiteval enega in edinega Audija,  in ostale GT3 dirkalnike. Prav tako se ni pustil zmesti, ko je pred seboj zagledal naše konkurente z GTE dirkalniki. Samo malo. Kje hudiča pa so Daytona prototipi? Aja, niso imeli časa. Ja nič, pa drugič. Ja, kot že rečeno je Marjan nizal mesta za mestom. in po dveh urah trplenja so poslali v ogenj mene. Ja, prav ste prebrali. Mene! Štajerci rečemo: "Kaj te češ, ed'n more toto delo nared, tak ko se zagre"! In sem tako tudi naredil. V prvi šikani sem šel pogledati kako zgleda stena. Kur*a, še vedno je bele barve. In ker je tako lepe barve se je nisem želel dotakniti. Iskal pa sem razno razne izgovore:

"Prokleto olje." "Frdamana trema"! @!?*%"##! in tako dalje. 

Kasneje mi je nekako ratalo prispeti na 5. mesto in ker sem bil kar malce vzhičen, da gre vse prelepo, sem hitro napravil eno napako, da dokažem, da se da na tem dirkališču prav lepo zadeti nič hudega sluteče pnevmatike. Ja, tako sem se zabil noter, da so morali poklicati dvigalo. Povem, vam, da vse to z namenom preverjanja torzije vozila. Z zagotovostjo lahko povem, da je ta avto hudičevo vzdržljiv in že po parih minutah smo lahko nadeljevali z dirko. Avto je bil kot nov. Nič ga ni vleklo v desno, tudi klima je delovala. Le po ravnini smo ga žgali samo 165.5km/h. Jaz sem mislil, da je kriv engine mode, ki je bil na 2, ampak so mi kasneje dejali, da je kriv motor, ki se je po nesreči  odzival kot jaz pri urah matematike v 5. razredu OŠ (matematike nisem maral).

Sledila je nočna smena. Javili so se vozniki, ki jim je spanje španska vas. @edgeslo in @Mitja M. sta popila ogromne količine črnega napitka, pokadila škatlico cigaret in "odfurala" najbolje, kot pač to zmoreta. Jaz pa sem lepo mirno spančkal, kajti sedaj, ko sem vedel, da so gume ob cesti še vedno gumijaste in da je ograja na novo pobarvana se nisem rabil ničesar bati. 

Zelo hitro je minila noč (vsaj zame :D ) Pričakala me je kava, ki sem jo skuhal sam in prelepo sporočilo, ki mi ga je napisal Marjan: 

Citat

verjetno bom pol ure prej na vrsti. Torej 4:30, ti 6:30

Sranje si rečem. To je čez par minut. Nagnem šalco vroče kave in se celi popečem po ksihtu. Spet kolnem kot jesihar. Sedem za volan in že sledi debata v ozadju: "Ali mu lahko zaupamo"? Saj vidiš, da ni pri stvari",... Jaz pa se hitim opravičevati za minule neljube dogodke in pomaham v slovo.  Bili smo na odličnem 8.mestu. Ja, nekaj smo jih izgubili in za vse nisem bil jaz kriv. Baje, da je bila cesta mastna, polna olja, pa tudi pnevmatike so bile baje krive. Kaj pa vem. Jaz pravim tako, da važno je sodelovati in se imeti fino.

Sledile so zadnje ure, mislim, da jih je bilo do konca še 8. Ja, toliko eni delajo na šihtu. Ali pa se samo delajo, da delajo. Na takšni dirki pa se ne moreš delati. Ker če se delaš se to kaj hitro maščuje. Nekateri dirkači so bili kar malce nesramni in sem jim moral preko ZS lepo napisati kako sem se včeraj počutil z njihovo mamo in da me boli kita za njihove teževe z amortizerji. Kaj so mi kasneje odgovarjali ne vem, ker sem jih dal na MUTE :D .

Nekako smo se zbrali in z vso to zbranostjo smo se odločili, da bomo dirko kar lepo zaključili na 12. mestu. Kako smo to naredili? Lepo smo si dejali, da mora vsak vsaj 1x pokazati pirueto. Za te hece samo Marjan ni bil pri volji, ostali pa smo se kar vživeli v to vlogo. In ker je števec "Off track" kazal številko 205 sem hitro dejal Sašotu, da naj to popravi, ker to ni srečna številka. Seveda me je poslušal, ker je ded na mestu. Ja, tako je bolje sem dejal. Številka 206 je prav lepo deljiva in tudi korene z ulomki se da lepo izračunati z njo. 

Dirko smo zaključili z čudovitim 12. mestom, napravili smo 794 krogov, na asfaltu pustili 2kg odpadne pnevmatike, en kos sprednjega spojlerja. 

Ja, to je ta resnična zgodba o uspehu štirih mandeljcev, ki so si upali. Upali so si reči: "zmoremo"! Upali so predstavljati Slovenijo in Slo-racing. Ni pomemben rezultat, pomembno je sodelovati. Enako kot pri maratonu. 

Hvala @mancSLO za odlično spotanje

Hvala @Mitja M. za tolažbe in prelepo poslikavo dirkalnika

Hvala @edgeslo za inštrukcije kako zavirati in vse ostale koristne nasvete

Hvala @enjoyer83 za prenos v živo

in Hvala moji malenkosti, da sem končno poimenoval šikano v Beno's Chicane. 

Pa še rezultat: http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=21975505&custid=20390

In še v sliki za tiste, ki niso uporabniki iRacing-a

1.jpg

2.jpg

Po hitrih izračunih je bilo 17 splitov po cca 55 moštev katera so povprečno štela 4 tekmovalce kar znese cca 3.700 tekmovalcev. Mi smo bili v predzadnjem splitu.

  • 409 ogledov
  • 4 komentarjev


komentarjev

Naj dodam:

Tisto z ključi je prekleto res. Ob prijavi v dirko imaš opcijo, da določiš, kdo se lahko pridruži.(pass, team member) Nisem bil pozoren (pač pass, ampak verjetno pass ekipe ali kaj takega). Ni dosti manjkalo, da bi sam fural 24h:o. Kateri pass je sedaj to. Morda oni od že prej kreirane moje ekipe? NE. OMG. Vse priprave, trod @edgeslo, da nas zbobna skupaj[ok], delo našega painterja @Mitja M., streamerja @enjoyer83, ki je v ta namen celo najnovejšo (HD, 4K...) opremo v BigBangu ali kje že nabavil, kaj bo pisec te novice @silicijeva dolina zapisal?+#$%$"!!!???

BOOMMMMMMMMMM: morda pa potegne to iz account passa? 10 min. pred štartom. Jeeeeeeeeeeee. 

Tako se v miru[Jel2] poženem v 24h dirko. V ekipi so rekli, da bi nas moje izkušnje lahko cele skozi prvih nekaj krogov pripeljale. Brez spotterja bi malo morgen..... 

Ostalo je že @silicijeva dolina razložil. Na kratko. Po prvih 7 urah smo bili celi, ostalo po nesreči pa caa 2 sec. na krog počasnejši. Pa se pejt. Ja, pa smo se šli. In to tavelik ŠLI.

Še nekaj spinov, manjših karambolov, moja PIT entry blamaža (pit speed penalty), male potrebe in to je to. Naš lepotec nekaj cm. pred ciljem 24h Daytone:

iracingmotorsport-simula.png

http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=21975505&custid=20390

 

Ps: moja tih želja glede 24h uresničena, okostje ekipe postavljeno, pripravljajo se že novi podvigi in vabljeni vsi. Dela in zabave je še ogromno...

Sedaj pa, kar se mene tiče malo pavze, pričenja se Nascar sezona, naslednji večji spektakel indy 500. Če me prej spet ne potegne želja po....:twisted:.

Uredil - mancSLO
  • Upvote 4

Share this comment


Link to comment

Nema izgovorov.. vidva takoj poslat men ZS z prijavo za BATHURST 12h ! :D

Drugače pa ja... super je bilo. Vredno vsake vložene sekunde, ki sem jo porabil pred in med dirko in kot se bere enako mislimo vsi ki smo imeli prste v tej marmeladi.

Tisti ki pa še niste probali...  čez 3 tedne je nova dirka in nova prilika in če vas zanima dobite več info tukaj !

 

  • Upvote 2

Share this comment


Link to comment

Safety rating bi bil tudi 206, samo minus spredaj! Da nas slučajno Peugeot ne toži :lol:

 

Dečki.....res super dobro in nepozabno vse skupaj!

Osebno nisem imel nobenih pričakovanj glede rezultata, razen, da se imamo dobro in cilj je bil tudi dosežen. Zdaj govorit kje bi lahko bili in koliko hitri bi lahko bili nima smisla, ker kar se je dogajalo nam se je dogajalo še marsi komu in bolj kot sama hitrost je bila pomembnejša zbranost in ful ful sreče. Sploh, če pomislim nase, ko se mi je 2x zgodilo, da se je tip zavrtel pred mano na hitri šikani in obem sem menjal vrata nas pa spravil v boxe! Najhujše pa mi je, da se zavedam kako naivno sem prehiteval Mercedesa in zraven si vzel še njegov zadnji blatnik za spomin, jaz pa volan na ravnini obrnjen za 45*......&%$#" #$%&

Drugo kaj, zaspal sem z računom v glavi kdaj sem spet na vrsti, zbudil sem se 5 minut pred rezultatom računa katerega sem izračunal šele na školjki......ne vem kako se je sploh vse skupaj izpeljalo, da sem se vsedel za volan tik predej je bilo treba prevzet vse skupaj...še dobro res!

 

V glavnem hvala za vse, res je bilo zakon......in najboljše, da se kar začnemo pripravljat za 12h Bathursta :cool:

  • Upvote 3

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj
IP.Board News by DevFuse
×