Skoči na vsebino
Serverji :
  • AC Server name: slo-racing TCR Test car: Seat Leon TCR track: Silvertone National format: P-5min, Q-10min, R-15min
  • R3E Server name: slo-racing TCR Test car: TCR class track: Hungaroring, Red Bull Ring, Imola format: P-5min, Q-10min, R1-10min, R2-10min
  • rF2 Server name: slo-racing BTCC Test car: BTCC NGTC, Honda BTCC 2013 track: Oulton Park, Croft Circuit, Silverstone, Thruxton format: P-15min, Q-10min, R-15min
Sign in to follow this  

BTCC začel v Brands Hatchu!

Avtor: skopusnik,03. 04. 2017


V novo sezono je štartalo tudi eno najbolj napetih prvenstvev zadnjih let, britansko prvenstvo turnih avtomobilov BTCC. V kvalifikacijah s spremenljivim vremenom je prvi pole position sezone osvojil Jeff Smith v Hondi.

Ingram-35-720x400.jpeg

Smith je takoj po štartu vodstvo prepustil Tomu Ingramu v Toyoti, po nekaj krogih pa se je na drugo mesto prebil Shedden, sledil je še Morgan. 

Odlično je štartal Turkington, čemur je seveda močno pripomogel zadnji pogon njegovega BMW, a ni prišel prav daleč, saj je Matt Neal v Hondi zaprl linijo in oba izločil iz dirke še preden sta prestavila v drugo prestavo. Smith je izgubljal mesto za mestom, po polovici dirke pa je odpeljal v boks s tehničnimi težavami. Ingram je dirko brez težav pripeljal do zmage, na stopničke pa sta tesno skupaj pripeljala še Shedden in Morgan.

Štartna vrsta druge dirke razreda BTCC je enaka rezultatom prve, tako sta se iz prve vrste pognala Ingram in Shedden. Ingram je kot vodilni v točkovanju po prvi dirki dobil 75 kg obtežitve. Tik pred štartom druge dirke je iz prve vrste pomahal sodnik z rumeno, saj je Tom Ingram imel nekaj težav z dirkalnikom, dirkači pa so zapeljali v še en ogrevalni krog. Zaradi povzročitve prekinitve štartnega postopka bi Ingram moral štartati iz začelja, a se je postavil na prvo štartno mesto in si prislužil kazen vožnje skozi bokse. Podobno kot v prvi dirki je prišlo do dotikov na štartu in ko smo že mislili, da bomo ponovno videli varnostni avto, so zaplapolale rdeče zastave in dirka je bila prekinjena. Subaru Jasona Plata je močno poškodovan obstal na štartni ravnini, potrebno je bilo dvigalo ter čiščenje steze. Ponovni štart je minil mirno, v tretjem krogu je povedel Shedden, Ingramu pa sta dirko oteževala Collard in Jordan v BMW-jih. V 11 krogu se je v pesku znašel  Whorton-Eales in na progo je zapeljal varnostni avto. Posnetek je pokazal, da sta Audija s proge spravila Davenport in Lloyd. Po umiku varnostnega avta je vodstvo brez težav zadržal Shedden in si pripeljal prvo zmago v sezoni, več težav pa je imel težki Ingram, kateremu Collard ni pustil dihati in ga je v dvajsetem krogu tudi ugnal. Ponovno rumene zastave, s trkom sta se izločila Sutton in Moffat, razvnel pa se je hud boj za četrto mesto med Austinom, Morganom, Jacksonom in Jordanom. Gospod s karirasto zastavico je očitno odšel na malico, saj je z njo pozabil zamahniti dirkačem, ki so zapeljali skozi cilj. Shedden je še pol kroga odpeljal v polnem tempu, preden so mu sporočili da je dirke konec. Za njim so se zvrstili Collard, Ingram, Austim in Morgan, na 10. mesto pa je po odstopu v prvi dirki pripeljal Turkington.

AWE.jpg

Še tretja in zadnja dirka v prvem dirkaškem vikendu - med tekmovalci, ki drugo dirko zaključijo med 6. in 10. mestom, izžrebajo srečneža, ki bo dirko pričel iz prve štartne pozicija. Za njim se v obratnem vrstnem redu razvrstijo dirkači od prvega do petega mesta, sledijo vsi ostali po rezultatih druge dirke. Na prvem štartnem mestu je pristal Tom Chilton, a je predenj takoj po štartu iz druge vrste skočil Jordan. Seveda prvi krog tudi tokrat ni minil brez trkov in odstopov, a varnostni avto tokrat za spremembo ni bil potreben. Jordan je vodil celotno dirko, v zadnjem krogu ga je močno napadal Turkington, po dotiku v zadnjem zavoju pa je slednji le nekoliko popustil in zmago je pobral Jordan pred Turkingtonom in Chiltonom. 

Izredno napete dirke so potekale tudi v spremljevalnih serijah (Ginetta Cup, Clio Cup, Porsche Cup, Formula 4). Priporočamo ogled celotnega dirkaškega vikenda!

  • 598 ogledov
  • 2 komentarjev


komentarjev

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj
IP.Board News by DevFuse
×