Skoči na vsebino
Sign in to follow this  

Vija vaja, čez dva kraja

Avtor: Rokovnjac,09. 01. 2017


Nekaj kratkih nasvetov, kako si povrniti prekrvavitev v telo, po daljšem sedenju. Daljše sedenje iz dneva v dan povzroča kar nekaj težav našemu telesu. Začne se pri težavah s srcem in ožiljem, kot bi rekli doktorji. Naše telo se zaradi daljšega sedenja začne ustavljati na metaboličnem nivoju. Zaradi neaktivnosti spodnjih okončin, se cirkulacija krvi v nogah upočasni (sledijo krčne žile, srčni napadi, sladkorna, EGR ventil…no to ne..). Nasploh naša populacija ni ravno znana, da bi cele dneve garala po njivah in na roke šafljala pesek po kamnolomih. Večino časa preživimo sede, v službi za pisalno mizo, v avtomobilu, doma na kavču (tam že bolj leže). Četudi se ukvarjamo z rekreacijo, nekaj minut teka dnevno za naše telo ni dovolj, če opravljamo večinoma dela sede.

Da bi lahko še dolgo dirkali, sem malo poguglal in poiskal par vaj, ki nam lahko prihranijo marsikateri obisk pri zdravniku.  

1. Nožni zamahi. Primemo se za naš stol, sedež, ženo…. Naredimo za vsako nogo 10 ponovitev, kot prikazuje slika.  

Leg-Swings-1.jpg

 

2. Stari dobri počepi. Ob tem pazite, da kolen ne porivate čez rob nožnih prstov, nekako počepnite tako, kot bi šli kakat :D Ponovimo 10 x.

Grok-1.jpg

 

3. Dvigovanje bokov. Uležemo se na hrbet, v roke vzamemo valjar, pardon neko palico in jo ob strani primemo, ter položimo preko stegenjskih mišic. Nato dvigujemo boke naravnost navzgor in pazimo, da so stopala in lopatice na tleh. Če ne najdemo palice, vzemimo za 5 minut čistilkino metlo. 10 x ponovimo.

Glute-1.jpg

 

4. Raztezanje mišic. Za konec še malo raztezanja, da nas ne bodo matrali krči in bolečine, po tako hudi vadbi. Položimo nogo na mizo, tako kot prikazuje slika. Če imate težave s koleni, naj stopalo visi čez rob mize. Nato se s telesom nagnemo naprej in držimo ta položaj vsaj 30 sekund. Zamenjamo nogi.

Table-1.jpg

 

5. Vaje za roke. Težko opisati vse vaje, zato prilagam sliko, ki najbolje prikaže, kako si razmigamo roke. 

roke.jpg

 

  • 211 ogledov
  • 1 komentarjev

komentarjev

He, he... Šele na polovici članka sem šteknil, da ni poročilo iz Paul Ricarda....[Jel2]

  • Upvote 2

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj

IP.Board News by DevFuse
×