Skoči na vsebino
Sign in to follow this  

WRC: Bliža se prva dirka nove sezone

Avtor: skopusnik,22. 12. 2016


Le še 27 dni nas loči do pričetka nove sezone svetovnega prvenstva v rallyu, ki bo na nek način prelomna - dirkalniki bodo močnejši, širši in lažji. WRC dirkalnik nove generacije bo za okrog 80 konjev močnejši (380KM), povečanje moči pa bo doseženo zahvaljujoč večjemu restriktorju - ta se bo iz 33 povečal na 36 mm. Izgled? 55 mm širše specialke dovoljuje novi pravilnik, h temu pa dodajmo še več poudarka na aerodinamiki. Najmanjša dovoljena teža se bo iz 1200 kg znižala na 1175 kg. 
Ne pozabimo še nekaj pomembnih novic; Citroen se vrača s tovarniško ekipo (vozniki Meeke, Breen in Lefevbre, na nekaj dirkah naj bi nastopil tudi sponzor Abu Dhabi Al Qassimi), po odhodu tovarniške ekipe Volkswagna (dirkalnike naj bi vendarle uporabljalo privatno moštvo, vendar pa podrobnosti še niso znane) je svetovni prvak Ogier prestopil v ekipo M-sporta, v drugi Ford Fiesti se mu bo pridružil Tanak, pri Hyundaiu ostajajo pri enaki zasedbi v postavi Neuville, Sordo in Paddon, po dolgih letih pa v svetovno prvenstvo ponovno vstopa ekipa Toyote pod vodstvom Tommija Makkinena, njihova aduta pa sta Latvala in Hänninen.

Brez sedeža sta medtem ostala Østberg in Mikkelsen, katera se potihem pričakuje v privatnem moštvu VW pod okriljem dvakratnega zmagovalca Dakarja Al-Attiyaha, ki bi lahko nastopil tudi na nekaj dirkah.

Oglejte si še napovednik pred prvo dirko, v katerem so se znašli odlični posnetki iz WRC Monte Carlo 2016.

Video: World Rally Media

  • 302 ogledov
  • 0 komentarjev

komentarjev

Ni komentarjev za prikaz.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj

IP.Board News by DevFuse
×