Skoči na vsebino
Serverji :
 1. To nedeljo zaključek prvenstva Sloracing MX5 Cup

  Avtor: Tomaž Eržen,13. 03. 2019


  Po napornih in izjemno zanimivih devetih vikendih se bliža zaključek prvenstva, to nedeljo se karavana Mazd seli na Cadwell Park, izjemno zahtevno in ozko progo, kjer bodo najmanjše napake v hitrih ovinkih pomenile ogromno izgubo časa.
  Medtem ko je v točkovanju posameznikov prvenstvo praktično odločeno, pa ekipa SRT lovi zaostanek za Dizlom in je nalogo vzela zelo resno, voznika sta trenutno na vrhu lestvice najhitrejših časov, a še vedno čakamo odgovor ekipe Dizel, da pokaže dejansko vrednost do sedaj odpeljanih časov. 
  Naj opomnimo, razlika med vodilnim Dizlom in SRT-jem po devetih vikendih znaša samo 8 točk. Levji delež sta Matjaž Murn in Tomaž Eržen storila na predzadnjih dveh dirkah v Tor Poznanu, kjer sta močno zmanjšala zaostanek in ohranila realne možnosti za osvojitev ekipne lovorike. Dirka bo vsekakor napeta in vredna ogleda (tudi tokrat bo na voljo prenos). 
  Pred zadnjo dirko smo govorili tudi z nekaj vozniki:
  Alen Rožič pravi, da Cadwella še sploh ni vozil, ve pa, da je proga zelo tehnična in ozka. Zaradi tega bo prehitevanje zelo težavno in bo potrebno čakati na napako oziroma borbo spredaj in izkoristiti priložnost. Po njegovem mnenju bo ekipno točkovanje zanimivo, odvisno bo od incidentov v prvem krogu in od dnevne forme ekipe SRT, saj njihova bera točk iz dirke v dirko zelo niha, medtem ko je ekipa Dizel Race Teama dokaj konstantna. Tomaž Pavšek prav tako pričakuje težko dirko in presenečenja zaradi ozke in zavite proge. Pravi, da bo boj za ekipno prvenstvo tesen in ker nima priložnosti za trening, daje rahlo prednost ekipi SRT.
  Simone Bellon si je praktično zagotovil drugo mesto med posamezniki, teoretično pa ima še možnost za napad na skupno zmago, a zaostanek znaša 44 točk (v enem dirkaškem vikendu jih je možno osvojiti največ 50). Pravi, da se dirk na Cadwell Parku ne veseli, saj ni imel časa za trening, poleg tega je to po njegovem mnenju ena nevarnejših prog, primerja jo celo z zloglasnim Bathurstom!
  Matjaž Murn pričakuje trd in napet boj do zadnjega kroga in upa, da bodo boji pošteni, dirke pa brez večjih napak. Tomaž Eržen za razliko od preteklih vikendov dirke tokrat ne jemlje tako zlahka in je že opravil daljši trening, zato upa, da se bo ekipno prvenstvo razpletlo v prid SRT.
  Čaka nas torej izjemno razburljiv zaključek prvenstva, ki ga ne smete zamuditi! Kot vedno, bomo poskrbeli tudi za prenos dirk v živo. 
  Vabljeni k ogledu.
  • 34 ogledov
  • 0 komentarjev


 2. Prvi sestanek delovne skupine FIA Digital Motor Sport

  Avtor: Tomaž Eržen,08. 03. 2019


  5. 3. 2019 je FIA gostila ustanovni sestanek novoustanovljene delovne skupine za digitalni motošport (FIA DIGITAL MOTOR SPORT WORKING GROUP).
  Novico o sestanku je v sklopu paketa inovacij pred kratkim sporočil predsednik FIE Jean Todt na tiskovni konferenci na mednarodnem ženevskem avtosalonu. Delovna skupina je sestavljena iz 16 nacionalnih športnih organov s celega sveta, promotorjev svetovnih prvenstev pod okriljem FIA, vodilnih razvijalcev iger, predstavnikov komiteja voznikov FIA in GAISF (globalnega združenja mednarodnih športnih federacij), vključno z drugimi člani iz motošportne skupnosti.
  Prelomnico za esports predstavlja lanska podelitev nagrad, ko se je FIA obvezala digitalnemu motošportu in kronala zmagovalce v serijah Gran Turismo World Championships, Nations Cup in Manufacturers Series. Vse serije je FIA tudi odobrila.
  Na sestanku so debatirali o številnih temah, predvsem o organizacijskih smernicah, določanju datumov dogodkov s prenosom v živo v prihajajočem letu in o vlogi uradnikov v digitalnih tekmovanjih. Beseda je nanesla tudi na izjemno zanimanje za esports in čedalje močnejšo povezavo med virtualnimi in resničnimi dirkaškimi okolji, kjer lahko vozniki svoje veščine iz digitalnega sveta prenesejo v resničnost.
  Omenili so tudi pomembnost digitalnega motošporta za vključevanje mlajše generacije gledalcev v prihodnosti in pomen virtualnega dirkanja za učenje in razvoj tehnologij, saj približuje zahtevne veščine in tehnike dirkanja resničnosti.
  Skupina se bo ponovno sestala avgusta, ko bo poročala o napredku in aktivnostih v prvi polovici leta.
  (povzeto po www.fia.com)
  • 76 ogledov
  • 1 komentarjev


 3. iRacing special event - 12 hours of Sebring

  Avtor: edgeslo,27. 02. 2019


  V Soboto bomo iRacer-ji zopet lahko uživali v vzdržljivostni dirki in sicer tokrat na dirkališču Sebring, ki je najbolj znano po svoji neprav gladki podlagi.
  V tokratni izvedbi dirke Sebring 12h se bodo poleg divizije GTE (Porsche,Ferrari,Ford) v kateri nastopa tudi sloracing ekipa (Porsche 911 RSR GTE) pomerili še dirkalniki divizije GT3 in Daytona prototype. Dirka se bo začela ob 14:00 a bo v simulaciji nastavljen čas na 10:00 tako , da bomo proti koncu dirke zopet priča dirkanju v temi.
  Kot na vseh zadnjih dirkah si boste lahko prenos dirke ogledali TUKAJ 
  • 70 ogledov
  • 0 komentarjev


 4. Snetterton poskrbel za napete dvoboje

  Avtor: Tomaž Eržen,25. 02. 2019


  Za nami je 8. dirkaški vikend v prvenstvu MX5, ki se je odvil na progi Snetterton 200. Kvalifikacijsko dirko je najbolje izkoristil vodilni v prvenstvu Alen Rožič in si tako zagotovil najboljši štartni položaj na prvi dirki, kar je tudi unovčil in zmagal z veliko prednostjo. Ker se je večini vodilnih v prvenstvu uspelo prebiti v ospredje, so nas na drugi dirki čakali številni napeti dvoboji (v tem prvenstvu na drugi dirki najboljših 10 voznikov štarta v obratnem vrstnem redu). To je najbolje izkoristil Erik Roeterdink in dosegel tretjo zmago v prvenstvu. Alen Rožič je pred drugouvrščenim Simonejem Bellonom ohranil skoraj 40 točk prednosti in dva dirkaška vikenda pred koncem se zdi, da je skupni zmagovalec med vozniki že odločen.
  Stanje pa je precej zanimivo v ekipnem točkovanju, saj ekipa SRT za vodilnim Dizlom zaostaja le za 23 točk, kar se v štirih dirkah lahko hitro spremeni.
  Izpostavljamo pa izjemen manever, s katerim je Matjaž Murn spektakularno prehitel Janka Glavača v zadnjem ovinku zadnjega kroga. Sreča ali znanje? Oglejte si posnetek in presodite sami...
  Ta vikend se selimo na Tor Poznan (dirka se prične 3.3.2019 ob 21:00), kjer ekipa SRT potrebuje odličen rezultat, da ohrani upanje za konstruktorski naslov in boj prenese v zadnji dirkaški vikend prvenstva - Cadwell Park, ki mu nekateri pravijo tudi mini Nürburgring.
  • 55 ogledov
  • 0 komentarjev


 5. iRacing - nov GTE avto je znan !

  Avtor: edgeslo,18. 02. 2019


  Ko je kakšen mesec nazaj iRacing objavil novico, da prihaja nov dirkalnik serije GTE se je takoj sprožil plaz ugibanj. 
  Člani iRacinga so se večinoma razdelili v dva tabora, prvega, ki je predvideval da je novi dirkalnik Aston Martin GTE in sicer zaradi iRacing povezave z uradnim voznikom Aston Martina (Nicki Thiim)  in drugega , ki je za novi dirkalnik predvideval BMW M8 GTE.
  iRacing je danes na svojem forumu objavil, da bo novi dirkalni v seriji GTE BMW M8 GTE. Dirkalnik bo ob boku Porsche 911 RSR, Ford GT and Ferrari 488 GTE tekmoval v iRacing seriji LeMans.
  Z izidom novega dirkalnika pa se očitno končuje tudi obdobje ko je bil iRacing omejen na 6 različnih dirkalnikov na eni dirki. Pravkar potekajo testiranja z sedmimi dirkalniki in
  če gre verjeti uradnim izjavam težav z povečanjem števila ni. V kolikor se število dirkalnikov dejansko poveča bo novi BMW M8 GTE prisoten tudi v IMSA seriji.

  Po informacijah je dirkalnik v zadnji fazi testiranja in čaka da proizvajalec potrdi pristnost dirkalnika ,zato iRacing pričakuje release novega dirkalnika v naslednjem buildu (marec 2019),
  Osnovni podatki dirkalnika :
  Technical specifications[1] Chassis Carbon-fibre monocoque with safety roll cage Suspension (front) Pushrod with double wishbones coupled with ZF Sachs dampers Suspension (rear) Same as front Length 4,980 mm (196 in) excluding rear wing Width 2,224 mm (88 in) Height 1,212 mm (48 in) Wheelbase 2,880 mm (113 in) Engine BMW P63/1 3,981 cc (243 cu in) 90° V8 twin-turbocharged, front engine, longitudinally mounted Transmission Xtrac[2] 6-speed sequential semi-automatic paddle shift Power 600 PS (441 kW; 592 hp) at 7,000 rpm (estimated)[2] Weight 1,250 kg (2,756 lb) including driver Fuel Total[3] (FIA WEC, 24 Hours of Le Mans), VP Racing Fuels (WeatherTech SportsCar Championship) and Shell V-Power Lubricants Shell Helix Ultra/Pennzoil Ultra Brakes AP Racing carbon brake discs with 6-piston calipers and pads Tyres Michelin
  Ingame footage :

  • 82 ogledov
  • 1 komentarjev


IP.Board News by DevFuse
×
×
 • Ustvari novo...