Skoči na vsebino
 1. Assetto Corsa Competizione

  Avtor: PEK,22. 02. 2018


  Vremenske spremembe, nočno dirkanje, Blancpain GT3 licenca,... Vse to in še več menda že poleti.

  Assetto Corsa Competizione bo igra izdelana na Unreal4 platformi, kar ponuja kar nekaj novosti glede na trenutno stanje trenutne simulacije izpod rok Kunosa. Že v uradnem trailerju je kar nekaj tega prikazano (dež, noč, menjava voznika,...). Lasarsko skenirane proge tako ali tako niso več novost, zelo dober fizikalni model je za Kunos tudi stalnica, novost pa bo rating sistem, verjetno podoben kot jo poznamo iz iRacinga. 
   
  Igra bo vsebovala le uradno GT Blancpain serijo, vendar pa bo to po besedah razvijalcev odskočna deska za nadaljnje delo italijanske zasedbe, zato vse te dodatke lahko pričakujemo tudi v naslednici Assetto Corse.

  https://www.assettocorsa.net/competizione/
   
  • 265 ogledov
  • 1 komentarjev

 2. Daytona 24h

  Avtor: silicijeva dolina,21. 01. 2018


  Bil je lep sončen dan.....eh ne, tako se začnejo vse pocukrane zgodbe. Naša pa se je začela malce drugače. Zelo drugače. No, lepo se usedite in vam jo bom zaupal.
  Bil je čisto normalen dan. Grem kot ponavadi na forum in zasledim ta post 
   
  No, nekaj postov nižje pa  
  No in tako smo že bili skoraj na pol poti v Ameriko, bolj natančno Daytono.
  Sledila so vprašanja:
  Sledili so treningi. Dolgi treningi. Treniral je Marjan, treniral je Mitja, treniral je Sašo, treniral je,....Ne, Beno ni treniral skoraj nič, ker on raje teče, je cele dneve v službi in ker se mu enostavno ne da. Da je to zelo nespametno boste ugotovili kasneje v besedilu, ki sledi.
  Na treningih se je že takoj pokazalo kdo je iz pravega testa in komu ne gre, za to smo se odločili, da bo dirko začel naj jači člen ekipe, kajti saj veste pregovor o verigi in njenih členih. Torej odločitev je padla. Na dirko nas je kvalificiral Sašo aka @edgeslo. Prigaral si je odličen čas 1:42: in še nekaj iksov odzadaj. Ta rezultat je bil dovolj dober, da smo štartali mislim, da z 12. mesta. No, dirko je štartal človek, ki se je javil sam (roko je držal tako dolgo v zrak, da so mu jo morali amputirati) , da bo on edini, ki bi lahko dirko spravil že v štartu na lepo pozicijo, kajne @mancSLO
  Kot vedno pa pride odločilen dan, ko je potrebno vso svoje znanje pretvorit v dokaz. Potrebno je dokazati, da ima Slo-racing 4 dirkače, ki so zmožni sami organizirati in odpeljati 24 urno dirko. 
  Dirko je že kot rečeno začel iskušeni Daytona boy, ampak sedaj so bili v igri tudi desni ovinki. Takoj pred dirko je Marjan izgubil ključ od dirkalnika. Hitro sem šel v akcijo in z virtualnimi očali preiskal vsak kotiček Daytona dirkališča. Ključa pa nikjer. Seveda, pozabil sem pogledati v skrit predal in na našo srečo je že iza vogala pridrvel Marjan z ključem v rokah. Tako, kjuče smo imeli, ampak žal se je garaža v kateri je bil Ferrari podiral kot stolp iz kart. Ampak nič ne de. Še pravi trenutek smo vsi švignili v majhen dirkalnik in se pognali dogodivščini nasproti.

  Začelo se je. Luči so ugasnile, oni Amer se je nekaj drl v mikrofon in že so se dirkači pognali skozi startno ciljno areno. Prvi ovinek super, drugi prav tako. @mancSLO je kot za šalo prehiteval enega in edinega Audija,  in ostale GT3 dirkalnike. Prav tako se ni pustil zmesti, ko je pred seboj zagledal naše konkurente z GTE dirkalniki. Samo malo. Kje hudiča pa so Daytona prototipi? Aja, niso imeli časa. Ja nič, pa drugič. Ja, kot že rečeno je Marjan nizal mesta za mestom. in po dveh urah trplenja so poslali v ogenj mene. Ja, prav ste prebrali. Mene! Štajerci rečemo: "Kaj te češ, ed'n more toto delo nared, tak ko se zagre"! In sem tako tudi naredil. V prvi šikani sem šel pogledati kako zgleda stena. Kur*a, še vedno je bele barve. In ker je tako lepe barve se je nisem želel dotakniti. Iskal pa sem razno razne izgovore:
  "Prokleto olje." "Frdamana trema"! @!?*%"##! in tako dalje. 
  Kasneje mi je nekako ratalo prispeti na 5. mesto in ker sem bil kar malce vzhičen, da gre vse prelepo, sem hitro napravil eno napako, da dokažem, da se da na tem dirkališču prav lepo zadeti nič hudega sluteče pnevmatike. Ja, tako sem se zabil noter, da so morali poklicati dvigalo. Povem, vam, da vse to z namenom preverjanja torzije vozila. Z zagotovostjo lahko povem, da je ta avto hudičevo vzdržljiv in že po parih minutah smo lahko nadeljevali z dirko. Avto je bil kot nov. Nič ga ni vleklo v desno, tudi klima je delovala. Le po ravnini smo ga žgali samo 165.5km/h. Jaz sem mislil, da je kriv engine mode, ki je bil na 2, ampak so mi kasneje dejali, da je kriv motor, ki se je po nesreči  odzival kot jaz pri urah matematike v 5. razredu OŠ (matematike nisem maral).
  Sledila je nočna smena. Javili so se vozniki, ki jim je spanje španska vas. @edgeslo in @Mitja M. sta popila ogromne količine črnega napitka, pokadila škatlico cigaret in "odfurala" najbolje, kot pač to zmoreta. Jaz pa sem lepo mirno spančkal, kajti sedaj, ko sem vedel, da so gume ob cesti še vedno gumijaste in da je ograja na novo pobarvana se nisem rabil ničesar bati. 
  Zelo hitro je minila noč (vsaj zame  ) Pričakala me je kava, ki sem jo skuhal sam in prelepo sporočilo, ki mi ga je napisal Marjan: 
  Sranje si rečem. To je čez par minut. Nagnem šalco vroče kave in se celi popečem po ksihtu. Spet kolnem kot jesihar. Sedem za volan in že sledi debata v ozadju: "Ali mu lahko zaupamo"? Saj vidiš, da ni pri stvari",... Jaz pa se hitim opravičevati za minule neljube dogodke in pomaham v slovo.  Bili smo na odličnem 8.mestu. Ja, nekaj smo jih izgubili in za vse nisem bil jaz kriv. Baje, da je bila cesta mastna, polna olja, pa tudi pnevmatike so bile baje krive. Kaj pa vem. Jaz pravim tako, da važno je sodelovati in se imeti fino.
  Sledile so zadnje ure, mislim, da jih je bilo do konca še 8. Ja, toliko eni delajo na šihtu. Ali pa se samo delajo, da delajo. Na takšni dirki pa se ne moreš delati. Ker če se delaš se to kaj hitro maščuje. Nekateri dirkači so bili kar malce nesramni in sem jim moral preko ZS lepo napisati kako sem se včeraj počutil z njihovo mamo in da me boli kita za njihove teževe z amortizerji. Kaj so mi kasneje odgovarjali ne vem, ker sem jih dal na MUTE  .
  Nekako smo se zbrali in z vso to zbranostjo smo se odločili, da bomo dirko kar lepo zaključili na 12. mestu. Kako smo to naredili? Lepo smo si dejali, da mora vsak vsaj 1x pokazati pirueto. Za te hece samo Marjan ni bil pri volji, ostali pa smo se kar vživeli v to vlogo. In ker je števec "Off track" kazal številko 205 sem hitro dejal Sašotu, da naj to popravi, ker to ni srečna številka. Seveda me je poslušal, ker je ded na mestu. Ja, tako je bolje sem dejal. Številka 206 je prav lepo deljiva in tudi korene z ulomki se da lepo izračunati z njo. 
  Dirko smo zaključili z čudovitim 12. mestom, napravili smo 794 krogov, na asfaltu pustili 2kg odpadne pnevmatike, en kos sprednjega spojlerja. 
  Ja, to je ta resnična zgodba o uspehu štirih mandeljcev, ki so si upali. Upali so si reči: "zmoremo"! Upali so predstavljati Slovenijo in Slo-racing. Ni pomemben rezultat, pomembno je sodelovati. Enako kot pri maratonu. 
  Hvala @mancSLO za odlično spotanje
  Hvala @Mitja M. za tolažbe in prelepo poslikavo dirkalnika
  Hvala @edgeslo za inštrukcije kako zavirati in vse ostale koristne nasvete
  Hvala @enjoyer83 za prenos v živo
  in Hvala moji malenkosti, da sem končno poimenoval šikano v Beno's Chicane. 
  Pa še rezultat: http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=21975505&custid=20390
  In še v sliki za tiste, ki niso uporabniki iRacing-a


  Po hitrih izračunih je bilo 17 splitov po cca 55 moštev katera so povprečno štela 4 tekmovalce kar znese cca 3.700 tekmovalcev. Mi smo bili v predzadnjem splitu.
  • 277 ogledov
  • 4 komentarjev

 3. IMSA LMP-GT Prvenstvo

  Avtor: PEK,21. 01. 2018


  Po uspešnem multiclass prvenstvu skupaj s Core-Racing, smo se odločili za ponovno sodelovanje.

  Tudi tokrat se bomo po stezah podili z dvema klasama avtomobilov - LMP2 in GT3. Prav vse dirke pa bodo potekale "čez lužo" na najbolj znanih stezah ZDA.
  Dirkalniki (LMP2 - Oreca FLM09 / GT3)
   
  Oreca FLM09

  Lamborghini Huracan GT3
  Porsche 911 GT3 R    
  Ferrari 488GT3                 
  Audi R8 Ultra  
  Mercedes AMG GT3     
   
  Koledar
  Road Atlanta 4.3.2018 (72 krogov)
  Road America 18.3.2018 (44 krogov)
  Laguna 1.4.2018 (67 krogov)
  COTA 15.4.2018 (44 krogov)
  VIR Full Course 29.4.2018 (54 krogov)
  Sebring 13.5.2018 (45 krogov)  

  Več informacij in prijava v prvenstvo
  • 226 ogledov
  • 0 komentarjev

 4. GT Multiclass prvenstvo

  Avtor: PEK,18. 08. 2017


  Po poletnem dopustu se na slo-racing.com vrača dirkaško vzdušje. 1. oktrobra se prične sezona v kateri se bomo prvič preizkusili v dirkanju dveh različnih klas dirkalnikov na stezi.
  V sodelovanju s core-racing.co.uk se bomo z dirkalniki serije GT2 in Ginetto serije GT4 zapodili po šestih znanih dirkaških stezah.
  Kako se bodo dirkači znašli v multi-class dirkanju si boste lahko ogledali tudi v neposrednih prenosih.
  več info: http://www.slo-racing.com/forums/forum/132-slo-racing-core-multiclass/
   
  • 404 ogledov
  • 0 komentarjev

 5. Hrošči odpeljali še zadnjo dirko prvenstva!

  Avtor: Rokovnjac,26. 04. 2017


  Verjetno ga ni bencinofila, ki nebi ob omembi imena Porsche pomislil na hitrost, športni avtomobil ali bokser motor. Pojdimo lepo po vrsti, saj ima zadeva kar malce temačno preteklost.
  Pred pričetkom druge svetovne vojne, ko se o njenem začetku še marsikomu ni sanjalo, je na čelo Nemčije stopil Adolf. Možakar je s svojo stranko pokoril politično Nemčijo in izdal ukaz, da želi v nekaj letih izdelati ljudski avto – Volkswagen. Avto, ki bi si ga lahko privoščila vsaka družina v Nemčiji. V ta namen je najel avstrijskega avtomobilskega mojstra Ferdinanda Porscheja, ki je zanj izdelal prototip po imenu Volkswagen Type 1, s pomočjo kolegov iz Amerike. Prvi zadaj gnani avtomobil na svetu. Adolf je izkoristil svojo moč propagande in ljudje so trumoma jemali kredite, da bi si lahko privoščili svojo verzijo hrošča. V ta namen je dal Adolf zgraditi ogromno novih avtocest in rojstno tovarno za novega hrošča, v kraju Fallersleben, sedaj samo še območje v mestu Wolfsburg. Ogromna tovarna je bila hitro pod streho in projekt se je lahko začel. Oziroma bi se lahko, če nebi vmes posegla druga svetovna vojna.

  Na otvoritev tovarne je prišlo 50.000 ljudi, ki so jih za namen promocije na kraj vozili z vlaki iz okolice. Otvoritev se je predvajala v živo po radiu, na kraju pa so predstavili tri različice hrošča. Limuzino, limuzino s snemljivo streho in kabriolet. Za nakup hrošča je bilo potrebnih 990 tedanjih mark in norost se je začela. Ljudje so začeli množično hraniti denar, da bi si lahko privoščili čudež Nemške tehnologije. V 18 mesecih se je za naročilo avtomobila odločilo več kot 250.000 Nemcev. Vendar je bilo tistim bolj pri pameti jasno, kam pes taco moli. Za predujem vozila se je večinoma odločal delovni razred Nemcev, denar ki so ga vložili pa ni niti približno pokril stroškov izdelave vozila. Adolf je prefrigano, pred očmi celotne javnosti, v bistvu na noge postavil ogromno tovarno za izdelavo orožja. Denar, ki pa so ga ljudje vložili v predujem vozila pa porabil za izdelavo orožja. Nihče, ki je prednaročil svojega hrošča, ga pred koncem vojne ni dobil, še tistih 630, ki so jih izdelali, so porabili za vojne namene. V nadaljevanju so iz tovarne prihajali drugačni hrošči, najbolj znan je verjetno VW Kubelwagen.
  Proti koncu vojne so imeli zavezniki dovolj vsega in so tovarno zbombardirali, v njej pa se je srečno ohranil cel prvotni Volkswagen Type1. Omenjeni avto je postal vojni plen in Angleži so sprva zanimivo najdbo preučili. Skoraj bi že celotno proizvodnjo preselili v Anglijo, ko so ugotovili, da je avto preslaboten in preveč smrdljiv, da bi bil kako uporaben, zato so za cent tovarno »prodali« nazaj v roke Nemcem. Kaj se je zgodilo potem je zgodovina….
  Porschejeva tovarna se je nahajala  v mestu Stuttgart in ravno tako ni bila tako nedolžna, med drugo svetovno vojno. Zaradi dobrega sodelovanja med Ferdinandom in Adolfom so tudi v Porschejevi tovarni sprva izdelovali tanke in drugo vojno mašinerijo. V tovarni je delalo veliko Poljskih prisilnih delavcev, ki so živeli v lesenih barakah poleg tovarne. Vsi Poljski delavci so imeli kombinezone, na njih pa veliko črko P, ne za znak Porscheja, ampak kot znak za Poljaka.
  No po koncu vojne je zapihal drugačen veter in leta 1948 je luč sveta ugledal prvi avtomobil Porsche. Model 356 je imel zadaj nameščen motor, pogon na zadnja kolesa in dvoje vrat, moč motorja pa je bila med 44 konji pri 1300 kubičnem motorju in 100 konji pri 1500 kubični GS verziji.
  Leta 1963 pa je na svet prišla ikona, ki se v svojem bistvu ni spremenila do današnjih dni. Porsche 911 je dovolj podatkov, da vsak ve za kakšen avtomobil gre. Prvi model je imel dvolitrski motor z 130 konji in ceno 5.500 USD!! Število izdelanih Porschejev 911 do današnjega dne pa se giblje že blizu 1 milijona. Velja za sinonim športnega avtomobila, Porsche pa je že od vsega začetka prisoten na skoraj vseh ravneh moto športa.

  Nekega zimskega jutra je tako Jankota na pragu čakal paket, v katerem je bil izziv za vse ljubitelje avtomobilov Porsche. Porsche 911 GT3 pokal, ki bo potekal na 5 svetovnih dirkališčih s povsem novim Porschejem 911 GT3. V paketu je bilo še 20 ključev in 3 šalčke za najbolj zagrete. Ne bodi ga len, je Janko objavil oglas na portalu in kaj hitro so ključi dobili svoje lastnike. Vsi prijavljeni dirkači so se konec februarja dobili na Brniku, od koder so z Jankovim privatnim letalom odleteli na prvo dirko v domačo Nemčijo.  Avtomobil se je izkazal za zanimivo mešanico užitka in neodpustljivosti, predvsem pa je nekaterim nagajala odsotnost ABS-a. Po prvih dveh dirkah v Nemčiji smo ugotovili, da bodo dirke napete, razlike pa malenkostne, na vrhu pa sta kraljevala Glavač in Rožič.  Pot nas je nato s privatno jadrnico vodila do dežele tam spodaj, Avstralije. Tam nas je pričakalo žgoče sonce in pa presenečenje, Selčan z novo oštarijo. Slednji se je tudi sam preizkusil za volanom Porscheja in skupaj s Fabijanom sta usklajeno drgnila blatnike drug ob drugega. Naslednja preizkušnja je bila najtežja, saj smo se odpravili v Ameriko, kjer smo se pognali po ozki in zaviti stezi Virginia International Raceway. Manjko treninga je pri posameznikih poskrbel za obilico košenja trave in obiskov bližnjih senikov. Iz njih se nekateri niso vrnili do konca sezone, preostali pa so pot nadaljevali na stezi Road of America. Povsem drugačno dirkališče, odprto, hitro in zabavno. Med glavne kandidate za vrh sta se vmešala še Eržen in čedalje hitrejši Grebenc. Za konec smo čakali, da se odpravimo še na tretjo Ameriško legendo, Laguno seco, vendar smo prejeli obvestilo, da progo prenavljajo, zato smo se odpravili v bližnjo Kanado. Steza Gilles Villeneuve je postregla z lepimi borbami  in vedno prisotnimi obiski zidu prvakov. Ob koncu smo se razšli z odličnimi občutki, da je za nami še eno super organizirano prvenstvo, da so bile dirke na nož, vendar poštene in da smo pridobili še nekaj izkušenj več. Prvak je postal Glavač, pred Erženom in Rožičem, točke pa je osvojilo kar 16 dirkačev. Opazili smo tudi nekaj novincev in pa nekaj povratnikov. Šalčke so šle v roke treh srečnih izžrebancev, mi pa upamo, da se dobimo v čim večjem številu v naslednjem prvenstvu.

   
  Če povzamem kar organizatorja, začnite pucat svoje šaltkeble!!!
  • 682 ogledov
  • 0 komentarjev

IP.Board News by DevFuse
×