Skoči na vsebino
Sign in to follow this  
B_U_R_I

Pisanje novic

Recommended Posts

Pisanje novic sem odklenil vsem uporabnikom. Večkrat me kdo vpraša, če lahko kaj napiše oz. da jaz objavim v njihovem imenu, tako da sem se odločil, da kar vsem omogočim vnos novice. Vsako novico bomo pred objavo pregledali.

Zakaj pisati novice?

Dobro vprašanje. Vse novice objavimo na partnerskem portalu gaming.si, na naši in njihovi Facebook strani ter med novicami na partis.si. Tako bo vaše pisanje vidno večjemu številu očes - če je novinarstvo nekaj kar vas v prihodnosti zanima, je to lahko zelo dobra vaja in referenca za prihodnost.

Hkrati s tem ozaveščamo nepoznavalce simracing scene o vseh dobrih lastnostih dirkanja iz udobja naslonjača. Na ta način širimo krog potencialnih simracing voznikov, kar za nas seveda pomeni več ljudi na dirkah. Bolj bodo dirke obiskane, več jih bomo organizirali. Temu lahko rečemo win-win situacija.

Pa da ne ostane vse samo pri karmi, dobi pisec za vsako novico, ki ima več kot 500 besed, nagrado v obliki statusa Donatorja. In sicer za vsako tako napisano novico, se mu status podaljša za en mesec.

Kako napišem novico?

Na strani z novicami, bi se vsem moral pojaviti gumb Add news (Dodaj Novico)...

J7xJVKc.png

Odpre se novo okno, kjer izpolniš vse potrebno:

 • Naslov: ni potrebno veliko razlagat - napišeš naslov o čem govori novica. Kratko in jedrnato
 • Kategorija: izbereš primerno kategorijo. Če novica ne spada v nobeno izmed obstoječih, lahko kar v tej temi predlagaš novo kategorijo.
 • Vsebina (content): Tukaj napišeš celotno novico. Prvi odstavek naj bo malo daljši, saj se tega vidi kot povzetek novice.

  CY8pwAb.png

  Novica naj ima vsaj 3 odstavke (minimalno 300 besed), pred prvim ali za prvim odstavkom vstavite eno sliko, ki ima razmerje stranic 16:9. Velikost ostalih slik ni pomembna, saj jih forum sam skrči, predlagam pa da uporabljate npr. shrani.si, kamor naložite slike (pred nalaganjem se prijavite, saj se slike neprijavljenim uporabnikom po določenem času brišejo). Vdelate lahko tudi kakšen YouTube video, Facebook status, itd. 
  Če novico samo prevajate iz ene spletne strani, na koncu zapišite vir.

 

Za več vprašanj ali če potrebujete kakšno drugo pomoč, sem na voljo...

 • Upvote 2

Deli ta prispevek


Link to post

Predlogi novic:

 •  

Deli ta prispevek


Link to post

Aja, pozabil sem to napisat. Če se bo kdo kdaj spravil pisat kakšno novico (primer - za iRacing update se je javil @enjoyer83), naj napiše tukaj, da se je lotil pisanja, da ne bo na koncu več verzij iste novice.

Pa ne vsi naenkrat :D

 • Upvote 1

Deli ta prispevek


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Registriraj nov račun v naši skupnosti. Zelo je preprosto!

Register a new account

Prijavite se

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Prijavite se takoj

Sign in to follow this  
 • Temo prebirajo   0 uporabnikov

  Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×