Skoči na vsebino

Simrig by slopiXi


Recommended Posts

Dirka v Nürburgringu je za nami. Dirka ki je bila zelo pestra, tako za nas voznike kot za gledalce. Dež in štart ob zgodnjem jutri je precej zahtevna kombinacija. Začetka dirke sem se lotil nekoliko previdneje in kljub temu hitro pridobival mesta. Nažalost je dobro napredovanje bilo prekinjeno ob trku z B.Majcnom, ki je imel smolo potem pa bil na vrtiljaku. Da je bila mera polna sem ob gledanju na MFD in nastavljanju pit stopa, da popravim avtomobil, še imel nesrečo z G.Grebencem in dodatno še z nekaj vozniki. 

Incidentov je bilo dovolj da smo prvič v prvenstvu videli na delu safety car, ki je bil ravno v času ko se je dalo izbirat alternativne ( sicer risky) taktike. Po umiku safety avta v bokse sem iz začelja se počasi prebijal naprej in na koncu končal na 12. mestu.  

AC2-Win64-Shipping-2021-02-01-22-36-09-7 AC2-Win64-Shipping-2021-02-01-22-28-23-3 AC2-Win64-Shipping-2021-02-01-22-34-37-3

Po težavah po uploadu je na volju tudi posnetek prve fun dirke v GT4. Glejte da se pridružite na naslednji:

https://drive.slo-racing.com/race/131

 

Uredil - slopiXi
Link to post
  • Odgovori 52
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pozdravljeni,  nekateri se že poznamo prek online-a predvsem v svetu Dirt Rally 2.0, zaostale sem Primož. Nick name piXi vendar ob pogosti zasedenosti le tega, je nastal slovenski piXi 🤪. Ta

Od teorije k praksi. Za osnovo sem kupil narezane železne profile 60x40 mm v debelini 4mm. Želel sem rešit težavo zvijanja enkrat za vselej ne glede na to ali se kdaj odločim kupit DD volan.

Nedelja je mimo in tako še eno dirka v Adria GT prvenstvu. Tokrat smo se borili z avtomobili GT3 razreda na znameniti Catalunyi. Cel zašvican sem uspel osvojiti dve zmagi v AM skupini, pravtako pa odn

  • 2 weeks later...

Pa je še en dirkaški vikend za nami v SDP ACC 2021. Tokrat je bila na sporedu južno afriška proga Kyalami. Pričakovanja so bila velika, želja za točkami še večja, vendar se je dober občutek razblinil z nastopom v kvalifikacijah. Naenkrat sem izgubil samozavest in konstantno sem imel občutek da mi bo pobegnila rit sploh v T6. Saj ne da sem na treningih odpeljal žnj krogov z istim setupom, Q nivojem goriva itd. Tako sem zasedel šele 18 mestov, kar je pomenilo bolj boj za preživetje kot napad na točke. 

Da je bila mera še polna sem v začetku dirke nič kriv nič dolžan bil zrinjen s proge, potem pa še nekaj krogov kasneje še enkrat. Damage na avtomobilu in izgubljen čas ob priključevanju nazaj na dirko je pomenilo, da sem zasedel le 18. mesto. 

Drugo dirko sem le našel malo več samozavesti in vozil dober pace. Proti polovici dirke sem prišel in nekaj časa vozil na 10 mestu. Vendar sem bil ponovno zrinjen s proge. Po padcu na 15 mesto sem se tekom dirke boril in prišel na 12. mesto. Na koncu sem sicer ponovno zasedel 11 mesto po zaslugi kazni časovnega pribitka enemu izmed sotekmovalcev.

Sedaj se me že prijema vzdevek večno 11. :D

AC2-Win64-Shipping-2021-02-15-18-27-58-2 AC2-Win64-Shipping-2021-02-15-18-37-33-4

Uredil - slopiXi
Link to post

Nova nedelja je mimo in s tem nova dirka v SDP ACC. Na razretem asfaltu v Barceloni sem uspel postaviti zgolj 16 čas na kvalifikacijah, vendar sem s konsistentno vožnjo napredoval skozi dirko. Žal je za točke zmanjkalo nekaj krogov in sem tako ponovno končal na 11 mestu. Občutek je pa zagotovo pozitiven, saj sem se dobro počutil in sem lahko pritiskal brez strahov kot so bili prisotni v Kyalamiju. Pritiskanje se je pokazalo zadnja dva kroga, ko sem precej izgubil oprijem spredaj, kar je botrovalo tudi nekoliko slabšemu času.

Kar se tiče same riga, sem pričel vozit tudi GT3 avtomobile z BMW GT2 volanom. Enostavno mi F1 ne ustreza več najbolj. Sicer sem pogrešal njegove motorčke v samem volanu, vendar ta manjši diameter mi je začel postajat vedno bolj moteč. Tako da se zna zgodit, da bo F1 volan šel naprej, če bi si ga kdo zaželel sem odprt za predloge :)

AC2-Win64-Shipping-2021-02-22-19-45-14-7 AC2-Win64-Shipping-2021-02-22-19-13-09-1 AC2-Win64-Shipping-2021-02-22-19-38-16-3

Link to post
  • 3 weeks later...

Tako SDP ACC 2021 je zaključen in s tem na žalost tudi lov na točke, ki se je končal neuspešno. 

Sama dirka v Silverstonu, se je začela pestro s kvalifikacijami, saj so te bile v Damp razmerah, kar je bilo svojevrstno presenečenje, saj je na treningi kazalo na konkretnejši dež ali celo nalive s konkretno stoječo vodo. S presenečenjem se nisem najbolje spoprijel in sem tako končal kvalifikacije na 19. mestu. 

Za dirko sem pa se odločil za dolg prvi stint in potem krajši ter hitrejši drugi. Zaradi tega, sem taktiziral z EngineMap 2, kar se je poznalo napram ostalim in sem bil cel čas bolj v ozadju. K temu je pripomoglo še par manjših incidentov, kjer je šlo takoj nekaj sec po zlu. Po nekje pol ure sem le začel uporabljat Engine1 postopoma pa tudi ujel boljši ritem, kar mi je omogočilo postopno prebijanje naprej. Na koncu sem ujel Marjana na 12. mestu, s katerim sva bila pravi boj v zadnjem krogu in sem ga uspel z odločnostjo prehiteti v predzadnjem ovinku in se tako veselil končnega 12. mesta. 

SDP-ACC-SS-5-of-7.jpg SDP-ACC-SS-6-of-7.jpg SDP-ACC-SS-1-of-7.jpg

Če potegnem črto pod prvenstvom sem malo razočaran, saj sem se resnično trudil ujeti vsaj eno točko pa nekako ni uspelo. Po drugi strani pa z resnimi treningi se učim progo po progo in izboljšujem hitrost, konsistentnost ter zavedanje okolice. Glede na to da sem se uvrstil na nabor voznikov na 22. mestu in imel malo strah, da bom taval daleč zadaj za konkurenco, je na koncu 5 11. mest dober izkupiček. 

Sedaj pa nabiranje izkušenj na raznih fun prvenstvih, da bo naslednje prvenstvo še bolj pestro. 

Uredil - slopiXi
  • Upvote 3
  • Like 1
Link to post

Zaenkrat samo en sneak peak:

20210319-164612.jpg

Zaenkrat vozil 4h, ki so bolj minile v smeri iskanja nastavitev, da lahko volan zadiha in da me vmes ne ubije :) Zagotovo čist druga liga, tako stroškovno kot po občutku. Ob tem sem prav vesel, da sem takrat pretiraval z železjem za izdelavo riga :D. 

 

Uredil - slopiXi
Link to post
  • 2 weeks later...

Kljub zaključenemu državnemu prvenstvu v ACC je dogajanje še naprej pestro. Po sobotah vozim LTC Spring Sprint z Porsche GT4, dodatno pa vsako drugo nedeljo vozimo mixed Endurance dirke, kjer se s Timom boriva za vrh, vendar je konkurenca močna. Kljub temu, da je bila zadnja dirka na Mount Panorami dolga celih 144 minut, pa ni bilo prav nič dogočasno, saj je bilo prehitevanje GT3 dirkalnikov velikokrat doživetje. Eno doživetje je ujeto tudi v slikah spodaj. Prvenstvo je odprtega tipa in se nam pridružite, da bo še bolj zabavno :)

spring-endu-1-of-2.jpg spring-endu-2-of-2.jpg

Sedaj je minilo tudi nekaj časa odkar imam na BMW volanu magnetic shifter mod in je zadeva odlična. Nič več spraševanja ali je prijelo ali ne. Se je pa potrebno navaditi, sploh ko shiftaš z 1 prstom in ob daljši dirki zna boleti roka. Sam sem se že navadil in ni bilo problema niti na endurance dirki. 

20210309-163258.jpg 20210309-161729.jpg 20210309-162220.jpg 20210309-162237.jpg

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...