Skoči na vsebino

Simrig by slopiXi


Recommended Posts

  • Odgovori 52
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pozdravljeni,  nekateri se že poznamo prek online-a predvsem v svetu Dirt Rally 2.0, zaostale sem Primož. Nick name piXi vendar ob pogosti zasedenosti le tega, je nastal slovenski piXi 🤪. Ta

Od teorije k praksi. Za osnovo sem kupil narezane železne profile 60x40 mm v debelini 4mm. Želel sem rešit težavo zvijanja enkrat za vselej ne glede na to ali se kdaj odločim kupit DD volan.

Nedelja je mimo in tako še eno dirka v Adria GT prvenstvu. Tokrat smo se borili z avtomobili GT3 razreda na znameniti Catalunyi. Cel zašvican sem uspel osvojiti dve zmagi v AM skupini, pravtako pa odn

@Grebenc Gašper shifter je odličen, najbolj me je prepričalo, da lahko menjujem hitro SEQ in H menjavanje, tako da v kakšnem DirtRally-u lahko menjam glede na avto, ki ga vozim brez da moram nevem kaj ustvarjat. Za ročno verjetno lahko deluje če daš v SEQ način, vendar je to On/Off princip ni analogno, kjer bi se odločal koliko ročne bo dal. 

V nedeljo smo odpeljali zadnjo GT4 dirko v Adria GT, mode uvrstitve so bile primerne vloženemu trudu je pa bilo vseeno zabavno. Tako sem končal sezono na 16 mesto od 42 voznikov, s čimer sem kar zadovoljen. 

AC2-Win64-Shipping-2020-12-19-12-27-32-c AC2-Win64-Shipping-2020-12-19-12-30-45-c AC2-Win64-Shipping-2020-12-19-12-40-18-c AC2-Win64-Shipping-2020-12-19-12-34-24-c AC2-Win64-Shipping-2020-12-19-12-29-42-c

Link to post
  • 3 weeks later...

Adria GT3 je bila leta 2020 tudi zaključena. Žal ni šlo skladno z mojo željo, saj sem kljub solidnemu rezultatu v kvalifikacijah bil udeležen v večih trkih v prvem krogu dirke, kar je botrovalo poškodbam in slabši aerodinamiki predvsem na zadku avtomobila. Zaradi česar sem na znamenitem hitrem desnem ovinku izgubil nadzor avtomobilom in sledil je severe damage. Temu pa rage quit. 

Ob gledanju streama dirke mi je 15 minut pred koncem za minuto dve zmanjkalo tudi interneta, tako da mi rezultat na tej dirki očitno ni bil usojen :D. Kljub odstopu sem v končni razvrstitvi uspel ohranit 12. mesto med vsemi vozniki ter odlično 3. mesto med amaterji. Tadej Hozjan s katerim sem imel na tej dirki borbo za drugo mesto med AM, je odpeljal odlično dirko in si povsem zaslužil 2. mesto. 

S tem se za nekaj časa poslavljam od Audijev, saj menim da še nisem na ravni, da bi lahko natančno in konsistentno vozil Audija, ki to zahteva, če hočeš bit hiter. V nasprotnem primeru te hitro kaznuje s kakšnim spinom.

December je nato minil v znamenju priprav na pred kvalifikacije za državno e-prvenstvo RS, kjer je potekal pravi boj za uvrstitev med top 25, saj imajo ti vozniki direktno pravico nastopa v prvenstvu. Nato sledi 5 voznikov, ki so rezerve za primer nenastopanja katerega izmed top 25 voznikov. 

Po prevoženih cca 360 krogih na dirkališču Zolder karkor tudi na znamenitem Hungarogingu, se mi je le uspelo uvrstiti na 23 mesto. Konkurenca je huda tako, da bodo napeti boji na prvenstvu. 

Rig sem dodatno opremil še z button boxom, na katerega sem prestavil predvsem Ignition in Start gumba. Namreč med Adrijo se mi je parkrat zgodilo, da sem ob lovljenju avtomobila ponesreči pritisnil Ignition, čemur je seveda sledila katastrofa. Ker imam za Ignition toggle button, sem moral nekako prelisičit ACC, da se ob prestavitvi na On vklopi Ignition ob preklopu na Off pa izklopi. Brez tega je bilo potrebno večkrat prestavit gumb na On pozicijo, kar mi je bilo moteče in nerealno. Po igranju z vJoy sem na koncu uporabil AutoHotKey, kjer sem si naredil skripto, ki pošlje Shift+I, ko se spremeni pozicija na On in tudi takrat ko se spremeni pozicija na Off. Tako je sedaj vklapljanje in izklapljanje naravno. Je pa vseeno potrebno paziti da vstopim v session v poziciji Off, sicer je potrebno na roke prestavit Ignition, da od tistega trenutka naprej deluje spet normalno. Če bi kdo želel uporabiti ( je potrebno editirat št. joysticka in št. gumba kjer je toggle):

Spoiler

; Auto-detect the joystick number if called for:
JoystickNumber=6

;#SingleInstance
SetFormat, float, 03  ; Omit decimal point from axis position percentages.
GetKeyState, joy_buttons, %JoystickNumber%JoyButtons
laststate=0

Loop
{
    Loop, %joy_buttons%
    {
        GetKeyState, joy1, %JoystickNumber%joy1

        IfEqual joy1, U            
        {
            IfNotEqual laststate, U
            { 
                laststate = U
                Send +i
                break
            }
        }        


        IfEqual joy1, D
        {
            IfNotEqual laststate, D
            { 
                laststate = D
                Send +i
                break
            }
        }                    

        break               
    }
    Sleep, 300
}
return

IMG-9767.jpg

Ob vezavi vseh naprav na rigu na USB hub 3.1 sem ponovno uredil še Bass Shakerje, kar morda v luči potresov pri sosedih ni bilo najpametneje, ker sem prestrašil partnerko. Ko se je spet navadila jaz lepo uživam 😁.

Uredil - slopiXi
Link to post

Pred nekaj dnevi sem dejansko dobil nadgrajen hibridni internet 50/10. Zaenkrat samo pozitivne izkušnje, ping je nižji, hitrosti bistveno višje (napram ADSL). 

Testno sem poganjal predvajanje v živo in je tudi izgledalo odlično, tako da nocoj poskusim prvič s streamom. V upanju da nebom predvajal samomora :D

Če bo komu dolgčas :

 

 

Link to post

Sim-Rig-dimensions.jpg

če ti kaj pomaga. Je pa dejstvo kot je @B_U_R_I omenil, je dost odvisno od posameznika ( velikost - vse smeri :D ) in tega kaj komu paše. Jaz sem uspel doseči, da odpeljem tudi 2h dirko brez, da umrem zraven.

SimRig.zip

Tukaj je SketchUp projekt, katerega si lahko prilagodiš. 

Glede na izkušnje bi rekel da je 6mm stena overkill in bi 3mm bila povsem zadosti. Sedaj ko rig z vsem gor tehta čez 120 kg, ni šala premikat :D

Link to post

Tako včeraj je potekala prva dirka SDP ACC v Misanu in po dobrih kvalifikacijah ( 12. mesto), sem žal hitro končal na zadnjem mestu, saj mi je na hladnih gumah odneslo zadek za kratek čas vendar je takrat ravno napadal drug voznik s katerim sva imela kontakt in sledila je pač katastrofa. Kljub temu borba in končno 20. mesto. Druga dirka se je odvila nekoliko boljše saj sem napredoval na končno 11. mesto vendar nekoliko predaleč da bi imel realne šanse za osvojeno točko. 

Stream je uspel, upam da je koliko toliko kvaliteta. Tako da 24. januarja ponovno napadamo, tokrat v Monzi.

AC2-Win64-Shipping-2021-01-11-20-00-27-c AC2-Win64-Shipping-2021-01-11-20-17-33-c AC2-Win64-Shipping-2021-01-11-19-51-43-c AC2-Win64-Shipping-2021-01-11-19-56-16-c

Link to post
  • 2 weeks later...

Včeraj sem se igral s pedalkami in jih opremil s protizdrzno prevleko. Za ta korak sem se odločil, saj je polirana kovina dost drseča kljub uporabi namenskih čevljev. Sedaj je potrebno za repozicioniranje čevlja kar malo odmaknit nogo. Razlika je zares očitna in zaenkrat sem po kakšnih dveh urah vožnje zelo zadovoljen. 

pedalke-small.jpg

Zvečer prihaja nova epizoda Slovenskega državnega e-prvestva v ACC in sicer v Monzi. Dirko bo ponovno mogoče videt iz moje perspektive na:

V sredo pride pa še fun dirka v GT4 razredu, kjer se bom udeležil 6 tih dirk v 6 različnih avtomobilih - it's about fun :)

Kdor je spregledal novico si naj pogleda na https://www.slo-racing.com/novo-prvenstvo-v-acc-gt4/ in se nam pridruži!

Uredil - slopiXi
Link to post

Dirka je mimo, tokrat žal brez streama, saj je vmes ping začel skakat na 200-300 in sem videl med dirko ga enkrat na 300 tudi brez streama. 🤬

Če odmislim te težave je bil dirkaški "vikend" dober, uspel sem se kvalificirati na 7. mesto, za katerega je bil potreben osebni rekord. Na dirki mi ni šlo vse po načrtih in sem nazadoval za nekaj mest in se uspel na koncu zboriti na 11 mesto. V zadnji četrtini sem ujel odličen ritem, zaradi česar sem se začel približevati 10 mestu vendar, žal prepozno. Tekom dirke sem imel skoraj bližnje srečanje s "smrtjo" vendar mi je po nekem čudežu uspelo rešit avto z zaviranjem na izhodu iz Ascari ovinka. 

AC2-Win64-Shipping-2021-01-25-21-57-13-1 AC2-Win64-Shipping-2021-01-25-22-01-39-3 AC2-Win64-Shipping-2021-01-25-22-05-00-1

Tokrat bo pa potrebno hitro pljunit v roke in trenirat že za novo dirko v nedeljo in sicer za 2h dirko na Nurburgringu.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...