Skoči na vsebino

Pomoč pri sestavi sima


Fappish

Recommended Posts

Po 3 mesecih uporabe g29 sem se odloču da si bom doma naredu en sim rig ogrodje mal zboljšu volan, menjalnik in pedala. V glavi imam da bi nadgradil na t500 volan ter pedala vendar nevem ali se bi to splačalo in če bi bilo bolje kupiti t300 ter t3pa pedala. Za sim rig me pa zanima če kdo ve ali se da v sloveniji dobiti ogrodje ki ima moznost za menjalnik ter ročno prestavo pa dobr bonus bi biu če ma ksno mizico za miško ter tipkovnico. Vidu sm da UVI ma nek rig samo vem da nima opcije za ročno prestavo z veseljem bi uzel od UVI-ja ker sm z njihovim modrim gamer model stolom zelo zadovoljen vendar je zame to velik "deal breaker".

Vnaprej hvala za pomoč

LP

Link to post

Živjo! Najprej dobrodošel na forumu!

Iz Gxx na T500RS je kar velik preskok je pa res, da je T500RS že kar starina. Dobiš pa kar nekaj HW za svoj denar. Glede pedalov ti priporočam karkoli z LoadCellom. Jaz s T3PA Pro nisem bil najbolj zadovoljen.

Ti bi rad sam kaj sestavil ali bi nabavil že neko out of the box zadevo? UVI ima sicer mount za menjalnik, za ročno pa mislim, da nimajo.

Link to post

Hvala, sem se kar novinec glede tega tko da nevem tocno kaj HW pomeni :D tko konec dneva tut ce je staro samo da je boljse in da je volan vecji ker tale g29 volan je res majhen haha, mislim da bi uzeu kar komplet t500rs pedala volan.

glede ogrodja bi uzeu neki sam k se sestavi in je ready to play neki kokr rs1 cockpit kokr sm vidu na netu ma menjalnik  tipkovnca miska samo nevem ce ma za rocno spet. Spet men je bolj pomembno da ima za ročno bolj kot za misko in tipkovnico. Bom dal tudi link ker vem da nism neki najbol logicno povedal ker neznam opisat tocno kaj bi rad imel.


https://www.rseat.net/rs1-racing-cockpit/rs1-white-white/
 

Link to post

HW = hardware

RS1 je kar fajn zadeva, samo te pride 600€+. Jaz bi s takim budgetom za kokpit raje kupil malo cenejši kokpit in dal več za pedala. Iz alu profilov si za cca. 300€ sestaviš nekaj takega, kar ti ostane pa kupiš Load Cell pedala npr. Fanatec CSL Elite LC

Mogoče bo malo lažje svetovat, če poveš kolikšen imaš budget za opremo...

Link to post

Vem da nism najvec informacij dou ja moj budget ga ni oz več denarja k je dlje bom mogu čakat za use skupi k bom postopoma uzemu. Tale S-dream lepo zgleda samo jaz nobenega ne poznam ki bi delu take stvari. Sej konec dneva tudi tale rs1 seat ni 100% da bi uzeu samo je pa na princim kaj bi kupu  okvirno. Te pedala ki si poslau link bi ble kompatibilne z thrustmasterjom? nevem kako se vse skupaj povezuje a je isto kot na g29 k se use poveze gor na volan al je na usb in ni potrebno imeti fanatec wheelbasa.

Link to post

Pedala lahko povežeš preko USB. Preko Fanatec baze moraš povezat v primeru, da bi uporabljal kakšno konzolo (PS, Xbox).

@primeBiceps je v eni SLO trgovini naročil kose, ki ti jih odrežejo točno na dolžino, ti pa doma samo sestaviš. Vse kar rabiš je potem še sedež. Mogoče ti lahko on kaj več pove o njegovi izkušnji.

Link to post

Naredi tako kot ti svetuje zgornji post in ne bo ti žal. Tisto vmesno "sranje" za par 100 Eur, ki se ponuja naokoli kot Race rigi niso vredni da jih koklja brcne. Vse se preveč guga, trese, ni nastavkov za monitorje, prestave, ročne, sedeži so bolj meh...... Za pravi race rig boš tako dal jurčka, s tem da bo tisti ki si ga naredil sam, oblikovan po tvojem telesu, kar je ne boš verjel, zelooo pomembno, ko enkrat odsediš 2+ uri za volanom. Na svojem si lahko nastaviš kot stopalk, volana, sedeža, oddaljenost..... 

 

Sam sem ravno predeloval svojega in lahko rečem, da sem po nekaj urah vloženega truda super zadovoljen. Hrbtenica pa hvaležna :D  

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...