Skoči na vsebino

Virtual Endurance Championship


57X

Recommended Posts

  • Odgovori 37
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Virtual Endurance Championship (VEC) je uradno rFactor2 virtualno prvenstvo v endurance dirkanju. Tekmovanje organizira portal simracing.club (SRC). Poleg omenjenega VEC, portal organizira tudi Virt

Dež? Ne!! Tudi tokrat smo ostali na suhem  Malce smo morali počakati s poročilom iz dirke, saj so imeli direktorji dirk v 3. in 4. diviziji kar nekaj dela s prekrškarji in so razglasitve kazni prišle

No, pa smo se naspali V času, ko nastaja spodnji zapis, mineva ravno teden dni od konca dirke v Le Mansu. Natančneje, ura je 12:00, mi pa vstopamo v zadnjo osmino dirke. Na kocki je več kot le ko

Posted Images

@PEK Ma dobil smo kazen, ker je Grebenc kao prepozn blokiral kolesa, ko mu je avto šel v spin ob trku. Video clip nesreče je na prejšni strani. Seveda po našem mnenju groba zmota komisarjev. A ko jih jebe [krniki] mi smo nocoj vseen eno točko ukradl [owje]

Link to post

Kot je razvidno iz zgornjega zapisa, smo se tokrat odlično odrezali in iz nezavidljive situacije naredili, če že ne zavidanja, pa vsaj hvale vreden razultat.

Zagodli so nam jo britanski komisarji, ki so nas za nesrečo v Silverstonu kaznovali z minuto postanka v boksih. Potem so svoj pisker priložili še Madžari, ki so nam ugrabili Grebenca, tako, da smo ostali še brez najhitrjšega v trojanski bandi.
Božo je že iskal koruzno polje, kamor naj bi zmetali naše puške, brzostrelke, havbice in ostali arsenal, ki ga premoremo. Pa nije kukuruz za krafne, jebote ;) Ni predaje, torej! Malce težje smo se zmotivirali za trening, a s časom nas je tekmovalni duh potegnil notr in smo navozili kar zajetno število krogov.
Proga v Maleziji je sicer zelo tekoča in fizično niti ne preveč zahtevna, je pa na nekaterih delih izredno tehnično zapletena. Za povrhu so povsod peščene izletne cone, ki takoj kaznujejo s 15-20 sekund izgube časa. Spada tudi med tiste proge, kjer izrazito trpijo prednje gume. Dodajmo k temu še multiclass, nočne razmere s sevajočimi lučmi, ter preteče sive oblake in cirkus se lahko prične.
Ker smo vedeli, da se bomo v večini dirke ukvarjali z malce počasnejšim nasprotnikom, sem izbral agresivno taktiko - max 59min na progi, soft gume in 83l goriva. Razlike v časih med vožnjo z obrabljenimi gumami in prazno posodo za gorivo in polnim tankom in svežimi gumami, je bila od 2-5 sekund (odvisno od prometa) na krog, v prid slednje. Torej, če bi v enem stintu porabili polno posodo gorvia, bi naredili dva kroga več in tako izgubili od 5 do 10 sekund v vsakem stintu + tvegali bi incident/spin/crash zaradi obrabljenih gum. Daljši bi bili tudi naši postanki v boksih, dobro sekundo dlje bi stali na mestu. Tudi to šteje :)

Božo se je javil, da začne dirko in si s tem kupil tudi vstopnico za kvalifikacije. V spremenjenem formatu kvalifikacij, se je odlično znašel in nas postavil na 11. štratno mesto.

Štart dirke poteka mirno in takoj po koncu prvega kroga zavije v motel PIT's in si privošči cofee to go.. go go go goooo in že letimo dalje - trdno zasidrani na zadnjem mestu. Čudni občutki! Kdo bo zdaj 6h gledal to mukotrpno zbijanje sekund? Ok, prva žrtev je oddaljena dobrih 15s, očitno so tudi oni imeli neko kazen oz nenačrtovan postanek. Kakorkoli, Božo je bil v parih krogih za njimi, potem pa se je za nekaj krogov zataknilo, saj nikakor ni našel poti mimo počasneža. Po tem, ko mu ga je uspelo ugnati, je zopet letel po stezi in ujel naslednje nasprotnike ravno pred koncem stinta. Ker smo imeli manj goriva, smo v bokse zavili krog pred njimi, Božotu sem naročil naj iz boksov odpelje qualy lap, kar mu je odlično uspelo, saj smo bili krog kasneje, po njihovi vrnitvi na stezo, pred njimi.

Naslednja tarča je oddaljena 56s, mi pa smo na 19. mestu. Božo zdolgočaseno ugotovi, da ga čaka dolg monoton stint. Kot zunanjemu opazovalcu mi ni bilo prav hudo zaradi tega. En umirjen stint bi prišel prav, da po človeško pojem orenk talar endurance golaža, ki sem ga tenstal od jutra, pa vse do štarta dirke. A kaj, ko nas bi, le par krogov po postanku, neučakani McLaren Senna kmalu popeljal na binarni Dinos.

Jebenti golaž.. pa madžare! A je kaj škode? Ni? Ok, golažtime!
Božo je do njegove končne postaje, reveže pred nami olupil za debelih 20s. Zopet rutinirana predstava, sedaj že standardno zanesljivega gospoda Fujsa. Če ga ne bi malo boje poznal, bi takole, od oka, ocenil, da je kak zavarovalni agent, ko vedno tako pazi na ta pleh :D Ko je iz garaž zapeljal Luka, je med občinstom završalo. Na sediščih ob dirkališču je občinstvo uprizorilo trojanski val in hostese so pričele deliti zastonj krofe. Zaostajali smo le še 32s in Luka se je pognal v lov. Prehitel je dve moštvi, ki sta, zasidrani v boksih, predali poziciji brez boja in ob enem nemilostno žagal sekunde spredaj vozečih. Po postanku v boksih, je bil le še dobrih 8 sekund zadaj. Omenjal je neke klovne na cesti in pa če smo že kaj bližje, ga je zanimalo. Seveda smo, ti samo ruši dalje. Potem pa se je čez pol ducata krogov naš debitant zapletel v pravi dogfight s #273 Corvette - za 16. mesto. Fanta sta grizla, mašine so renčale in rjovele v zadnjih možnih obratih. Tudi dobijači so se gledali iz oči v oči, kot boksarji na stearingu. Luka je španca parkrat ugnal, a potem storil kakšno napakico in sta malo menjala pozicije.

En nesrečni half-spin in Juan nam pred postanki pobegne na slabih 15s. Vseeno lahko ocenim, da je Luka z odličnima stintoma enakovredno pripomogel k dejstvu, da sta nas fanta praktično vrnila v igro. Nekako smo ujeli priključek.
Na dirkališče je že padal mrak, ko sem prevzel komande nad avtom. Hmmmm, še dobro, da sem na treningih naredil 0 (nič) krogov po temi. Malo potipam situacijo. Grip, braking points, žarometi. Vse štima, Božo je sestavil super setup. Počekiram zaostanek, menu display prestavim iz timinga na gume, ki so ravno prav ogrete. Vežite se rodjaci.. :D Brandon spredaj je kar hiter, vendar ga vseeno relativno dobro lovim. Ravno, ko pridem na "target in range", stori napako na izvozu iz T3. Za sekundo je pustil nekaj prostora na levi strani, tako, da sem lahko hitro smuknil na P15. Do postanka mi je ostaslo ravno dovolj časa, da ujamem Ferličeve prijatelje, trdožive špance v #273, ki smo jih potem ugnali s krajšim postankom v boksih. V posnetku lahko vidite, da smo za las ostali pred Brandonom v Porscheju, ki bi nas skoraj prelisičil s predčasnim postankom krog pred tem. Očitno se je moralo še nekemu moštvu nekaj pripetiti, saj sem opazil, da smo po postanku že na 13. mestu. Verjetno gre za prepletanje taktik, pomislim.

Nato sem tri kroge zelo pazil na gume ter počasi stopnjeval tempo. Zanima me, če koga lovim in če naj dvignem tempo. Božo sporoči, da vozim približno sekundo na krog hitreje od Kaashifa Iftikharja pred menoj. Super, pohodim še malo bolj. Mine krog, dva, ko na startno/ciljni ravnini prehitim nekoga, ki pelje v bokse. Počekiram standingse in vidim, da smo P12. Opala, kaj pa je zdej to? Že par metrov naprej zagledam še eno sumljivo statično pikico na trackmapu. Padem mimo in.. no way, wtf!? Smo že na P11, nekje 9s za Kaashifom, ki ponuja 10. mesto in z njim eno točko v skupni razvrstitvi. Ponuja že ja, samo za kakšno ceno? Nič, grem pogledat. Easy down the road. Pa me iz sanjarjenja hitro prebudi Božo, ki sporoča, da tudi mene lovita dva (točk željna) nasprotnika - in to kar s sekundo na krog! Ma ne dam te točke, pa če ves pesek po izletnih conah preorjemo (tega nism reku naglas :D ). Upal sem, da bo Brandon čim dlje zadržal #291 Atlantic Motorsport Porsche in #278 RSS Team BMW. Malo me je uslišal. Ravno toliko, da sem lahko lovil Kaashifa na P10, a vseeno varčeval z gumami. Do konca dirke je bilo še cca 20 min. Jasno mi je bilo, da me bosta hitreža zadaj slej kot prej ujela in takrat bom rabil grip za obrambo in izhode na obe ravnini. Še preden sem povsem ujel Kaashifa, da povprašam po ceni, mi je za vrat že dihal Alexandre v #291, Radaelli v #278 pa je sledil kakšne 3s za njim. Nunjo moram takoj mimo počasnega Astona sicer se bomo štirje tepli za eno točko. Oh yeah, Alxandre zavije v boks in lažje zadiham, a Aston je še vedno pred menoj. V vzvratnem ogledalu opazujem LMP2. Bo šel mimo ali bo počakal? Ok, gre mimo. Zdej pa pejd še mimo Astona! Tooo ja! LMP2 mi odpre vrata v zavoj in skočim za njim:

He told me the price, but I gave him an offer he couldn't refuse ;)

Ok, imamo P10! V zadnjih štirih krogih dirke me je Radaelli v BMW-ju tenstal, kot jaz dopoldan ubogo šalotko. Zdržal sem pritisk in s povsem uničeno prednjo levo gumo, dirkalnik zapeljal čez ciljno črto. Gospa v sosednji spalnici so zopet zmotno doumevali, da smo zmagali, tako sem tulil haha. V glavi pa mi je že nabijal komad popularnih metalcev:

S12_R02_results.thumb.jpg.005ffa2b38174da31d9ab2f7a1a27af2.jpg

S12_R02_standings.jpg.d362aa0dc69135532143765aed8a4f47.jpg

Uredil - 57X
Link to post
  • 1 month later...

VEC-thumbnails-Nurburgring.thumb.jpg.b15278573dbf6768b9031928560c85e1.jpg

Vremenska napoved je bila sila nepredvidljiva, kar je med ekipe vnašalo nemir in nervozo. Bo dež? So bili vsi suhi treningi takorekoč odveč? Moram reči, da sicer nisem prav navdušen nad dežjem, a sem si potiho vseeno želel, da bi imeli zopet malo loterije z izbiro taktike in gum. Sem pa tudi malo potreniral deževne razmere, predvsem tiste spremenljive prehode iz suhega v dež in iz dežja v sušenje sive podlage. Dobro je vedeti, kako hitro se steza suši in kako se ob tem obnašajo določene pnevmatike. Nekaj izkušenj s spremenljivimi vremenskimi razmerami pa imam tudi iz dirk na racedepartmentu, kjer včasih užgemo tudi kakšno "specialko" te vrste. Nekako sem ocenil, da bi bilo mogoče najbolje, če prevzamem odgovornost in kar sam kvalificiram in začnem dirko.

Na prostem treningu pred kvalifikacijami je deževalo, na kvalifikacijah pa nas je pričakala mokra podlaga, vendar padavin ni bilo več in nebo se je delno razjasnilo. GTE vozniki smo imeli na voljo 13min za dosego hitrega časa. Takoj sem se zapodil na stezo, da bi čim bolj ogrel gume za dež in potem skušal postavit hiter krog. Razmere na progi so se hitro spreminjale in dirkači smo vseskozi izboljševali svoje čase in posledično se je vrstni red stalno spreminjal. Po nekaj krogih sem opazil, da se gume prekomerno pregrevajo. Dobrih pet minut pred koncem sem zato skočil v bokse po nov komplet. Za soft gume je bilo še premokro, zato sem še enkrat izbral gumo s profilom. Mislim, da sem bil 18., ko sem zapeljal iz garaž. V outlapu ugotovim, da ne bo dovolj goriva za dva hitra kroga, torej imam na voljo le en hotlap. Poženem našo bubo - grem na vse ali nič!! Gripa za izvoz, gledam delta bar.. ok! Sam še zadnjo šikano zvozim, pa smo top 10. Na ciljni črti pa šok, ko se na razpredelnici pojavim na drugem mestu, čas kvalifikacij pa se je iztekel. Prehitijo me še trije norci in pristanemo na končnem, 5. štartnem mestu. Sledile so še kvalifikacije HC in LMP2 razreda, torej sem imel na voljo slabe pol ure, da se odločim kako začeti dirko. V osnovi sem imel dve možnosti; gume za dež in soft gume za suh asfalt.
Gume za dež varianta je bila ziherca, saj je bilo razen ozke suhe linije, ki smo jo zvozili na kvalifikacijah, povsod še ogromno vode. Ampak, če ne bo deževalo, bodo te gume v 20min fuč, soft gume pa bodo ravno v tem času začele delovat optimalno. Če grem predčasno v bokse po suhe gume, zmedem tudi taktiko, ki je bila zopet maksimalno agresivno orientirana na 59min stint dolivanje cca 80l goriva in menjavo gum. Vse bolj mi je postajalo jasno, da bo bolje, če tvegam in začnem na slick gumah. Potrebno bo zdržat prvih 10 krogov, da se zavoljo multiclass prehitevanja suha linija razširi. Vedel sem tudi, da me bodo tekmeci z gumami za dež v teh prvih krogih težko prehiteli - če bom le ostal na suhem delu steze, saj je po mokrem delu zelo težko prehiteti, ako nasprotnik ne stori napake. Vprašam še na pitwall, če se Gašper in Luka strinjata s tvegano taktiko (Božo je bil službeno odsoten). Ker ni bilo večjih pripomb, sem se postavil na štart.

V krogu za ogrevanje skrbno ogrejem zavore in se poženem proti T1. Zelo rezervirano vožnjo v prvih zavojih takoj zmotijo zadaj vozeči nestrpneži. Jaz pa kot po jajcih, zelo previdno. Že po dveh krogih mi je bilo jasno, da je večina okoli mene hitrejša. Spredaj so mi ušli na par sekund, zadaj pa se je nabral vlakec vsaj desetih GTE dirkalnikov. Malce sem bil zmeden, ker nisem vedel kakšne gume imajo zadaj in zakaj so tako hitri. Namreč, že dvakrat sem moral krčevito branit pozicijo. Moram tvegat malo več? Bom probal malo pospešit. Napaka! Že v naslednji T1 sem bil namreč za dober meter predolg in takoj sem izgubil dve mesti.

Jao, butl butast!! Na mojo srečo sta se Porsche in Corvette v naslednjem krogu sinhrono zavrtela in sem smuknil nazaj na peto mesto,  a sta mi oba tesno sledila cel krog. Kmalu za tem ugotovim, da sem se malo odlepil od zasledovalcev, tudi vlakec se je precej raztegnil. Hmmm.. so vsi na wet gumah? Opazujem time-table. Ja ja, večina je na wetsih, tisti, ki pa niso, pa ne morejo naprej, ker je steza še vedno zelo spolzka. Tudi spredaj so začeli voziti počasneje, saj držim zaostanek na 8s. Tole bo pa zanimivo, si mislim in zadremam v Valvoline curve. Neviđeni talent sem, res! Zopet me prehitita kamerada na 6. in 7. mestu. Bljat!!

Neverjetno hitro ju ujamem in pripravim napad, načrte pa mi prekriža neučakani LMP2 voznik, ki vtakne nos v tisti pol-zavoj in me prsili v vožnjo po mokrem delu cestišča ravno v najhitrjši možni krivini. Pobožam spolzek robnik in že slišim Jolando Bertole, kako navdušeno ploska in komentira moj enojni axel. Braaavo Zupaaan, Slovenija ima novo zvezdo na drsalnih ploščah! Thanks Jolanda, but.. no thanks!

Besen kot ris se poženem v lov še tretjič. Corvetto hitro ujamem in z dokaj drznim manevrom pridobim mesto. Tudi tu bi lahko šlo marsikaj narobe :)

Pink Panther zavije v bokse, jaz pa nadaljujem lov za Poršejem na 5. mestu. Takoj sem opazil, da ima pregrete in zmalinčene zadnje gume, saj je plesal lambado prav v vsakem ovinku. Ko je zadriftal v Valvoline, sem na izhodu iz Forda le še pristavil svoj lonček, na pomoč pa mi je priskočil še Hyper Senna. V ovinku Dunlop sva tudi malo pobrusila svoji Michelinki :D 

Ok, smo nazaj na 5. mestu. Aja ne, 4. smo! Očitno sem v žaru borbe spregledal, da je tudi nekdo pred nami že pobegnil v bokse po prave gume. Čez par krogov sta se za predčasen postanek morala odločiti še dva pred nami in tako smo bili kar naenkrat drugi, do konca stinta pa mi je ostalo še 20 min vožnje. Ker tudi moje gume niso bile več take, kot bi bile oprane s Perwollom, sem se umiril in previdno odkruzal ta preostali del. Vozniki za menoj so me s svežimi gumami seveda kar pridno lovili, ampak se jim je porušila taktika, ker bodo morali enkrat več v boks kot mi.
Po postanku sem pristal na 6. mestu in po nekaj krogih ogrevanja ponovno začel dohitevati starega znanca v Poršeju, ki je ravno začel izgubljati oprijem. Malce sva se izmenjavala, potem pa spet Jolanda. Ne vem, kaj sem tle razmišljal.. dva ovinka naprej bi ga z lahkoto ugnal. Pohlep in ego, seveda!

Nekako se spravim k sebi in vozim naprej. Škode ni, nekaj je izgube časa, a do konca dirke je še šest ur in pol. Zopet so vsi, ki se jim je taktika zlomila, zapeljali v bokse, sam pa sem zasanjano vozil na drugem mestu. Pri sanjarjenju me nepričakovano zmoti vodilni na driki, Michi Hoyer, ki neučakano rine po levi strani proti Valvoline ovinku. Jaz pa sem, namesto, da bi bremzal in ga spustil naprej, pred zavojem zapeljal preveč desno, na še vedno razmočen asfalt in rešitve ni bilo. Tokrat sem bil nevarno blizu ograje! Tole se mora nehat, porkamadona!

Ok, še 15min do konca. Avto je cel, nimam cut warrningov, sem na drugem mestu. Focus mode do postanka v boksih. Pojma nimam katera črta velja za začetek omejitve hitrosti v boksih, zato iz previdnosti upočasnim že pri prvi. Pit limiter ON, avto prevzame Luka. Takoj je začel nizati hitre kroge in zmanjševat razliko do spredaj vozečih. Prikazal je izredno vožnjo in ko so vsi zapeljali v bokse, smo dva kroga celo vodili.

nurbstint3.thumb.jpg.d8f269e6b0a9316bad755aac1952b447.jpg

Nato je sledil naš postanek, kjer si je Luka prislužil kazen 10s stop&go zaradi prehitre vožnje v boksih. Izgubili smo nekaj mest, a je Luka z vratolomnim drugim stintom nadomestil izgubljeno in ujel tekmece.

V dirkalnik posadimo Grebenca in šibamo dalje nekje na 6. oz 5. mestu, če me spomin ne vara. Takrat so bili postanki v boksih že dodobra prepleteni in zamaknjeni, mislim, da smo bili samo trije GTE avti nekako na target lapih. Grebenc je prvi stint odpeljal zelo solidno, žal pa se nam je zalomilo tudi pri njegovem postanku. Tudi on je dobil kazen 10s stop&go zaradi prehitre vožnje v boksih. Nato se mu je pripetila še manjša nevšečnost in je ob prestajanju kazni ponovno zamenjal gume, tako, da je šlo po zlu še dodatne pol minute. Grebenc zapelje iz boksov, sam pa odvihram na kratek sprehod. Padli smo na 9. mesto. Kako smo lahko tako lahkomiselni, da pred dirko ne preverimo pit speed limit črte? In to na 8 ur dolgi dirki? Totalni polom in razpad sistema!! Tole bo en orenk sestanek po dirki!
Ubogi Gašper je potem odpeljal povsem korekten stint. Po dirki se je pohvalil, da sta se tudi slišala z Jolando, katera je bila tudi tokrat navdušena nad umetniškim vložkom Trojanske bande:

Preračunam porabo in sporočim Grebencu minimalno, še zadostno količino goriva, da bo postanek krajši in bo naslednji v avtu lahko vozil bolj agresivno. Tudi nam se je namreč z ekstra postanki malo lomila taktika.
Nadaljni koraki so bili logični. Za zadnji dve uri daš v avto tistega, ki poje največ krofov v minuti! Aja, sej Božota ni! :D Luka boš ti? Luka sprejme izziv in zapelje v mračno noč.
Poklapani zaradi stran vržene dobre uvrstitve, udani v usodo povprečnega rezultata, nadaljujemo dirko na 9. mestu. Gledam čase, ki jih vozi Luka in jih primerjam s konkurenco. Le vodilni v klasi vozi približno tako hitro, vse ostale Luka reže s cca 2-3 s na krog. S kalkulatorjem v roki računam in kombiniram, kam nas lahko popelje mladi štajerski as. Če bo šlo tako naprej, se proti koncu dirke lahko borimo z 6. mesto. Sledi zadnji postanek na dirki. Še enega takega Luka, lepo prosim!
Fant je pohodil še bolj kot prej - dobesedno je letel po stezi. Potem je prišel čas za poravnavo računov iz štarta dirke, ko sem nam privozil tisti pit stop prednosti. Konkurenca zavija v bokse, vendar se nekaj ni izšlo. Preklet naj  bo kalkulator, ki je pozabil računati na možnost krajših postankov kokurentov - brez menajve gum! Slabe pol ure do konca, mi pa na 7. mestu zaostajamo 25s za dirkačema na 5. in 6. mestu, ki pa s 10s zaostanka tudi lovita zelo počasnega dirkača na 4. mestu. Luka jih zopet reže po 2s-3s na krog. Kalkulator vržem skozi okno in se posvetim live timingu in telemetriji, da nam ne bi slučajno zmanjkalo goriva. Vase štima, kot mora. Revež na 4. mestu povsem omaga in vsi trije sledilci ga prehitijo brez velikih bojev. Smo na 6. mestu, do konca je 15min. Tudi gospoda spredaj izgubljata sapo, verjetno imata že povsem čungalunga gume. Sedem minut do konca Luka dohiti in prehiti enega izmed njiju, vendar nam tačas Yoeri Gijsen v pinkpanterju na 4. mestu pobegne na 8s prednosti. Luka pa ne popušča in jasno je, da se ne bo kar predal. Dva kroga do konca je bila razlika še 4 sekunde, v začetku zadnjega kroga pa je bil Luka že povsem na zadku pinky Corvette. Na hitro mu postrežem s podatkom, da sta zapeljala v zadnji krog. Opazujem live timing in trackmap. Bo? Ne bo? Mogoče ga lahko na zaviranju v zadnjo šikano stisne? Ah ne, škoda, predaleč zadaj je za napad. Potem pa se na trackmapu krogec #261 kar naenkrat prekrije s #277. Pogledam livetiming in vidim, da je Luka na 4. mestu. Še izvoz na ciljno ravnino in 4. mesto je v žepu. What a hero!!!
Še posnetek tega mojstrskega manevra - kapo dol!

Škoda za vse napake, ki smo jih storili. Zelo verjetno bi bili brez njih na stopničkah. A očitno je za to še prezgodaj in moramo še nekaj časa zoreti v prave šampijone haha :D 

Reziltati:
S12_R03_results.thumb.jpg.ddb83cf62e2bfe7c471b1112dec0a993.jpg

Malce smo poskočili na prvenstveni lestvici:
S12_R03_standings.jpg.5adf1af833440e2c55ddd13b75c0061d.jpg

  • Upvote 3
  • Like 3
Link to post
  • 1 month later...

Ob oddajanju gradiva za Interlagos, so me iz PR službe povprašali o dirki v Imoli. Padale so kletvice  + da niso prejeli honorarja, so se pritoževali. Itak, da ga niso, če pa niso nič objavili :D 
Nismo blesavi, da bi plačevali nekoga, da bo pisal o tem, kako smo v Imoli kardinalno za*#bali, izgubili minimalno 4 točke, si prislužili 2 x DT in driver probation za v Brazilijo.
To znamo sami napisat :)

Nekako smo vedeli kaj lahko pričakujemo v Braziliji. Štart, odslužit obe kazni in skušat iz zadnjega mesta priplezat čim višje, po možnosti do točk. Za vsako ceno se izogniti kazenskim ukrepom za naslednjo dirko!!

Kvalifikacijam se nismo kaj dosti posvečali. Štartna pozicija je bila povsem nepomebna. Pomembno je bilo v prvih krogih ohraniti gume za kasnejši napad! 17. mesto je bilo super, ker sem imel hitrejši pace od voznikov okoli mene in sem z lahkoto nadziral obrabo gum v uvodu dirke.
Sledita dve vožnji skozi bokse, s katerima se izognem prvemu valu LMHC klase. Spredaj že poka!! Direktor dirke pa v relativno kratkem času dvakrat oznani Code80. Na račun slabih taktičnih odločitev nekterih pred nami, prehitimo dve ekipi, ki sta zavili v bokse na taktični postanek - ravno ob koncu Code80.
Sam nisem želel kockati in sem se držal zastavljene taktike. Dve uri sta minili hitro. Dogajanje je na tem dirkališču izredno pestro, saj gre za enega krajših krogov na koledarju in smo 80% dirke v prometu. Kasneje sva z Grebencem debatirala in ugotavljala, da imaš mogoče na voljo 3-4 čiste kroge na stint (37 krogov), vse ostalo je traffic management :D
Prilezem nekje do 15. mesta in zapeljem v bokse. Za volan skoči Božo in se poda v lov za ubežniki. Višje kot smo zlezli po lestvici, težje jih je bilo loviti, saj so bili vedno hitrejši in tudi že kar oddaljeni. Dogovor je bil, da vozimo 2-2-1-1-2. Luka je bil odsoten, Fujs in Grebenc pa sta se velikodušno javila, da bosta oddelala vsak 3h :D Božo po 2h dirkanja zapelje v bokse in preda vajeti Grebencu.
Gašper se je očitno že privadil na svoje nove Fanatec pedalke in takoj postavil najhitrejši čas ekipe. Malce smo potaktizirali s porabo goriva in pridobili dodaten krog na stezi. Poraba je bila zaradi prometa manjša, kot na treningih, zato je večina teamov sproti prirejala taktiko, posledično pa smo skakali po lestvici gor in dol. Nepričakovao dobimo peti cut track warrning in povabilo na vožnjo skozi bokse. Na srečo so grešili tudi pri konkurenci, tako, da smo nekako ostajali v priključku, a 10. mesto se nam je vse bolj izgubljalo v daljavi. Medtem, ko je Grebenc opravil s svojo prvo uro vožnje, smo prilezli na 12. mesto. Glede na hitrost, ki sta jo fanta kazala, sem vedel, da bosta 11. mesto ujela brez problema, za desetim pa smo zaostajali že več kot minuto, pa še hitrejši so bili od nas.
Sledil je Božotov blitzkrieg na 11. mesto in boj z zaostalimi za krog. Božo "Blue Flag" Fujs je vozil kot Vettel v najboljših časih. "Move, move.. blue flag, blue flaaag!! Seriously.. what are we doing here!!?" :D Roko na srce, za nekatere nasprotnike ne veš, a so tolk na egotu al so zgolj umsko moteni. Božo je po dirki priznal, da je bil to eden najbolj akcije polnih stintov v njegovi VEC karieri. Oddelano z odliko!! Saj smo bili, v skladu s pričakovanji, na 11. mestu, ko je avto pripeljal v bokse. Zadnji dve uri je odvozil Grebenc in z vzorno in zanesljivo vožnjo pridirkal na 10. mesto, saj se je ena izmed ekip skantala v sklepnih delih nepredvidljive brazilske sambe.

S12_R05_results.thumb.jpg.fb98d82e9a151a0fe77b564c786fcf9a.jpg
Zaslužena točka, krivuljo smo zopet obrnili navzgor. V prvenstvu se držimo za rep deseterice.

S12_R05_standings.thumb.jpg.07825ef559e31fc1026c5a03017fdbb7.jpg

Uredil - 57X
Link to post
  • 1 month later...

1000 miles of Sebring

No, pa nas je doletelo! Po skoraj treh polnih sezonah (do danes skupno odvoženih 177h) dirkanja v rFactor2, smo prvič v prvi osebi doživeli, da je server počepnil med dirko. Rdeče zastave, restart dirke in polovične točke. Lahko se zahvalimo našemu direktorju dirke Jimmiju in ekipi iz S397, da je naša ekipa sploh lahko nadaljevala z dirko. Pa Božotu, da je ostal na TS serverju :D O podrobnostih malce kasneje.

Grebenc se je zaradi pomanjkanja časa za trening, odločil, da je bolje če se dirke ne udeleži. Ker smo v ekipi jako fleksibilni, nam to ni predstavljalo problema. Tudi Luka je imel tisti sobotni večer obveznosti in je prosil za prvi možni termin. Take želje v paketu prinesejo tudi kvalifikacije :D 
Konkurenca v diviziji 2 je izredna. Luka je hiter kot strela, pa vseeno ni šlo višje od 14. mesta. Med spremljanjem kvalifikacij sem ugotavljal, da ima Luka, sodeč po delti, vsaj še dobre pol sekunde v žepu, a se mu krog žal ni izšel. Razlike so bile izredno majhne, Luka pa ima noro konstanten race pace, zato sem miril sponzorje in napovedal, da bomo kmalu po štartu že mnogo višje na lestvici.

Ferličev pob me ni izneveril. Izmikal se je nesrečam, prehiteval kokurenco, besnel nad obnašanjem dirkačev v hitrejših klasah in nas po dveh urah dirkanja zavihtel na 7. mesto. Kasneje je v pogovorih dejal, da je bil nekajkrat zelo blizu srečanju z betonsko ogrado. Na srečo je avto ostal nedotaknjen in sem lahko v miru prevzel sedež v avtu. Iz boksov sem pripeljal na 7. mestu, dva pred mano dobre tri sekunde, en za menoj s podobnim zaostankom. Previdno v prvih krogih in počasi stopnujem tempo, razlike ostajajo nekako enake. Nekje po desetih prevoženih krogih, pa mi začne sliko na ekranu nenavadno zatikat :o Dirkača pred menoj nekaj mutita, en potegne takratko in skočim na 6. mesto. Z Božotom ravno debatirava, kako fino nam gre, ko čez nekaj trenutkov poči... BUM!! Nekaj me z neznasko močjo porine proti ogradam... spet.. BUM v ogrado. FFS!! WTF?? iščem tipko za štarter, prtiskam ta jebeni "S" na tipkovnici, avto pa kr ne zalaufa. Pa sej mam v neutral.. wtf? o neeeee.. pogledam na damage indikator in vidm, da smo ostal brez motorja. Pa pa,  Sebring :( Povem Božotu žalostno novico, da nas je LMHC sklatil na polno. Skušam mu odgovorit na vprašanja kaj, kako, zakaj, a nimam kaj povedat. Samo prletu je in me nabil, kot, da ne obstajam jebenti. Nimamo kaj, spišemo prijavo po dirki in pozabmo vseskup. Zaprem špil in že razmišljam o tušu, ko Božo pravi, naj mal počakam, da se neki čudnega dogaja. Neki je narobe s serverjem in bodo verejtno restartal dirko. Hitro restartam kišto, Božo pa skoči po navodila k Jimmiju. Stvar je taka, da ima rFactor2 funkcijo ohranitve točnih pozicij in mislim, da celo real-time časovnih razlik med tekmovalci. Jimmi pove, da bodo prevrteli dirko nazaj za 10 krogov in dirko nadaljujemo nemoteno. Takrat smo pa mi bili še v dirki :D Jimmi potrdi, da se lahko connectam nazaj na server. Oh yeah baby, I love you Studio 397!! :D Na žalost batch file ni pravilno razporedil treh ekip in smo potem štartali glede na razvrstitev v prvenstvu, dirko pa so omejili na 4h in povedali, da bodo točke polovične. Ok, ni problem, važno, da dirkamo ;) 
Začel sem iz enajstega mesta, imel kar nekaj zanimivih dvobojev ter pridobil par mest. Potem pa zopet katastrofa.. BOM. Na istem mestu, kot prej, me je tokrat nabasal GTE, ki je zaostajal za krog in je zgrešil točko zaviranja. Jao :D

No, imeli smo ogromno sreče in jo odnesli brez škode na avtu, revež, ki nas je nabil, pa je imel malo postrani volan in je verjetno stal v boksih kar nekaj minut, preden so mu popravili dirkalnik. Po dirki se je na forumu sicer opravičil napačnemu Gašperju haha :D, ampak nič  ne de, sem mu oprostil in nisem spisal prijave. To se lahko zgodi vsakemu izmed nas.
Po eni uri vožnje sem volan predal Božotu, saj sem bil že pošteno izmozgan zaradi obeh nesreč, poskuspv restarta dirke in pa bližnjih srečanj, s tokrat povsem ponorelimi McLaren Sennami iz klase LMHC. Eno takih srečanj je izgledalo takole:
2.thumb.jpg.fc4e6fe5ae077516b473d5663bd3db75.jpg

3.thumb.jpg.c202d8feacee51a21aa569fad5b3d567.jpg

4.thumb.jpg.0e313bd0652516a232cc29795844c212.jpg
 

Božo je po izvozu iz boksev poročal, da se avto pelje odlično, zato sem si sam vzel dobre pol ure počitka, dirko pa sem spremlajl samo prek telemetrije na telefonu. Čakala me je še zaključna ura na dirki. Tudi tokrat smo mesto  ali dve, pridobili na račun taktike in pa Fujsove, sedaj že pregovorno, zanesljive vožnje. Kasneje je povedal, da se mu je šele na dirki "odprlo" - na prostih treningih namreč ni ravno blestel. Tudi on je med vožnjo poročal o poblaznelih voznikih LMHC razreda. Zopet smo priplezali na 7. mesto in čas je bil, da zaključimo s to kaotično dirko. A prej bo za volan še enkrat sedel ata Zupan in v miru pripeljal dirko do konca. NOT!! Hitro sem opustil misel na lov na 6. in 5. mesto. Jasno mi je bilo, da bi moral peljat optimalno, če bi želel ostati v igri za ti dve mesti. Bil sem že pošteno utrujen in sem se, glede na dotedanji potek dirke, raje odločil za varno križarjenje proti cilju. Dobre pol ure do konca in 20s prednosti pred zasledovalcem je napovedovalo miren zaključek. Napaka nekoga spredaj - s odprtimi rokami sprejmem darilo v obliki 6. mesta. Debest, še 20 min do konca. Oni zadaj me nekaj lovi.. hja, bom pa še par napakic naredu, da mu bo še ležje!! Zadnji trije krogi so bili peklenski. Tip je bil tolk hitr v Sunset Curve, da me je 2x skoraj dobil v T1, a sem mel več jajc kot skilla in sem ostal spredaj samo zato, ker je dec še pravi čas odnehal :D Pobasal smo 4 točke in obdržali priključek do top 10 na lestvici.

S12_R06_standings.thumb.jpg.37b55e22818d44800a6b31519d5fcda3.jpg

S12_R06_results.thumb.jpg.eb56cf4d8710b650e8c2818bf2f4c6c5.jpg

Jimmi pravi, da je seznam kazni za naslednjo dirko zelo zelo dolg. Upam, da nismo na listi :) Sledi dirka v Virginiji, ki je nadomestila izpad dirke v Portlanu, kjer proga še ni na voljo. Kako bo izgledal multiclass na Virginia International Raceway pa si lahko samo mislimo/te haha :D

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...