Skoči na vsebino

Video - iRacing


Mitja Bonča

Recommended Posts

"Povsem" pa ravno ne. Modri porš bi lahko predvidel, da ta drugi ne bo zdelal ovinka oz. da nma pregleda nad dogajanjem. No, res, lahko bi šel kanček bolj konzervativno udi sam :)

Uredil - markop
Link to post
  • Odgovori 553
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Evo, jaz in streamer Showdown1983 na twitchu, ena najinih najboljših dirk (redno dirkama skupaj). Če kdo nima časa pogledat cele dirke, naj si da na 10. krog, takrat sma se peljala eden ob drugem od n

Sej do neke mere razumem kaj hočeš povedat, samo verjemi da iz IT stališča ne govorimo o neki simple stvari kjer napišeš dva if stavka in si rešil svet. Nobenega smisla nima delati nov sistem če

Malo sem se bal torzije šasije zardi tistih luken tik ob zidu, a se je izšlo za 0.07s  12 krogov sem ga lovil profija, a se nisem dal.  

Posted Images

Motiš se :) Gre za osnovna pravila dirkanja. Namreč, ko dirkač enkrat zapelje izven steze, je odgovornost, kako se bo vključil nazaj na stezo, povsem na njegovi strani. V nobenem primeru ne sme s svojim vračanjem na stezo kakorkoli ovirati, kaj šele poškodovati tekmeca.

Modri porše je zapeljal povsem izven steze in se je želel vključiti nazaj nanjo (na idealno linijo btw), v trenutku, ko je po stezi povsem pravilno pripeljal redči porš, ki je bil v času trka znotraj omejitve dirkalne steze. Ali bi rdeči zvozil ovinek ali ne, je povsem nepomembno.

Tole je v VLMS in VEC minimum 30 sec. stop&go (nepravilno vračanje na stezo), ča pa se kaj takega zgodi v prvem krogu dirke, pa je kazen 60 sec. stop&go.

Link to post

Možno ali pa tudi ne. Jaz sem bil izven proge (bele črte), ko me je zadel. Resnici na ljubo se nisem nameraval vrnit ampak me je zasukalo zaradi poškodb avta zato tudi izgleda, kot bi hotel na stezo. V resnici sem hotel podaljšat. Je pa bilo že po prvem trku moje dirke konec. Prvič zaradi poškodb in drugič zaradi zaostanka, ki ga pri tej konkurenci ne nadoknadiš.

Thx za input.

Link to post

Oho, @PEK , pa ima login včeraj na IR :shock::shock::shock:

Ne vem za Ferrarija, ga ne vozim skoraj nič. Se mi pa (GTE) ni zdel problematičen. Bolj je težava ta twitchy narava ko začne plesat. Za FFB ti ne bi vedel svetovat razen kot to, da vozi nekaj časa, da se privadiš na nove/druge občutke.

Link to post

Ma tale zvok bi bilo fanj, da enkrat nekdo malo razloži. Slick GT3 gume menda ne cvilijo, ko drsijo. Je to res ? Sam bi rekel, da malo že cvilijo.

Ko delajo nek avto posnamejo kar nekaj zvokov:

Quote
Quote

Greg how do you actually record those sounds? Do you have mics mounted on cars and the you go over the curbs? 



Ok, I have mics mounted incar, engine, exhaust and for tire sounds in and around the wheel arches in quiet quick cars. 
I record curbs at 10, 20, 40, 80,160 kph and higher if possible. It's easier to convert into a sonic model this way. 
So the curbs are a range of sound samples from low to high speeds, pitched and crossfaded to match the speed of the vehicle and the frequencies of the visuals. 

Quote

The external mics are windshielded. We have external and incar sets of every sound, in some cases 3 sets incar, external close and external far. We have tire rolling and wind velocities that maybe what you're hearing?

Konči rezultat drsenja gum bi res lahko bil boljši po občutku. Včeraj sem na Bathurst opazil neko anomalijo pri zvoku, ki jo bom prijavil kot napako pa da vidimo kaj povejo.

Uredil - markop
Link to post

Če je IR to naredil je nekaj na tem :) #funboy  Mah, ne vem. Če gledam YT onboard posnetke ni cviljenja gum vse do velikih "steering anglov", ki so pravzaprav nasreče. Bom danes bil pozoren na to malce...

Uredil - markop
Link to post
Pred 18 urami , markop je napisal:

Vsake toliko pride kakšen, ki je v seriji z zelo nizko partecipacijo zlezel na IR3000+ v top split in pol imaš tole:

 

He, he Marko. Tam pri 17 je malo montaže, ampak point je 100%. Sta dve varijanti:

1. najprej si prezgodaj zaviral in tip ni pričakoval, nato greš pa še idealno linijo zapirat in on tle ni imel kaj.

2. najprej te je zrinil in ti uničil dirko, nato pa te je še dokončno eliminiral. 

Jaz sem za 2.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...