Skoči na vsebino

Video - iRacing


Mitja Bonča

Recommended Posts

Split je bil 2800. Nekako sem računal, da vedo kaj delajo. Iz kokpita se je sicer vidlo, da je prišel dolg in sem računal na tak izdi. Kar nisem vedej je kaj se bo zgodilo, kot je prišel nazaj na progo. To dirko sem jih ene 7~10 prehitel prav v "bus stop". Ena izmed bolj epskih dirk. In po drugi strani je riziko ja. Samo kaj češ. Razlike so tako minimalne, da enostavno moraš reskirat kdaj. Včasih se ne izide :)

Link to post
  • Odgovori 553
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Evo, jaz in streamer Showdown1983 na twitchu, ena najinih najboljših dirk (redno dirkama skupaj). Če kdo nima časa pogledat cele dirke, naj si da na 10. krog, takrat sma se peljala eden ob drugem od n

Sej do neke mere razumem kaj hočeš povedat, samo verjemi da iz IT stališča ne govorimo o neki simple stvari kjer napišeš dva if stavka in si rešil svet. Nobenega smisla nima delati nov sistem če

Malo sem se bal torzije šasije zardi tistih luken tik ob zidu, a se je izšlo za 0.07s  12 krogov sem ga lovil profija, a se nisem dal.  

Posted Images

Ponavadi se iz tega naučiš, da se na takih mestih ne prehiteva... Sej jaz se ne sekiram, če sebi uničiš dirko, ker se ne izide. Bolj mi gre na ku*** ko mi kakšen noob takole uleti. In ker že vnaprej vidim, da se ne bo izšlo, pustim več kot dovolj prostora pa se še vedno včasih ne izzide.

Neki je met jajca, neki je pa dirkat z glavo...

Link to post
Pred eno uro, MarkoP je napisal:

Split je bil 2800. Nekako sem računal, da vedo kaj delajo. Iz kokpita se je sicer vidlo, da je prišel dolg in sem računal na tak izdi. Kar nisem vedej je kaj se bo zgodilo, kot je prišel nazaj na progo. To dirko sem jih ene 7~10 prehitel prav v "bus stop". Ena izmed bolj epskih dirk. In po drugi strani je riziko ja. Samo kaj češ. Razlike so tako minimalne, da enostavno moraš reskirat kdaj. Včasih se ne izide :)

@MarkoP mislim,da imam tudi sam posnetek mojega prehitevanja v bus stop in je zares adrenalinsko na tem mestu prehiteti. Prav tako zanimiv je recimo Esses,v katerega zapelješ z polnim plinom in že itak ni prostora ampak ti nekako ne da mira in ga prehitiš. Seveda oni pred teboj vozi z glavo in ker nima jajc te lepo spusti naprej.

Link to post

Na watkins je bus stop edino pravo mesto za prehitevanje poleg T1, samo tam je ze manj drafta, ker je ravnica prekratka. Se pa strinjam, da je adrenalinsko. Meni je glavni problem ostat 0.2s zadaj v esses, da ga pol na ravnici proti bus stopu prehitiš s pomočjo drafta. Problem je v tem, ker drugi ovinek v esses na vidiš in greš na slepo, ker ti avto pred seboj vse prekriva. Pa da ne govorimo, da je zadek povsem loose.

@Matjaž Murn: Iz mojega kokpita je bilo bolj pod kontrolo kot zgleda, ker je bil ta na moji desni vidno predolg in sem vedel, da ne bo zdelal. Sem tudi bremzal malo prej. Ta na moji levi pa itak ni imel šens in je moral bremzat. Riziko je vedno, saj veš. Se pa strinjam, da ga je treba zminimizirat. Priznam, malo sem bil napičen, ker sem ta vikend zgubil 160IR in sem šel bolj na nož kot ponavadi.

Uredil - MarkoP
Link to post

Če gledam po sebi, pristopim na dirko vedno dokaj umirjeno in ne preveč napadalno. Predvsem v prvih krogih raje spustim koga mimo, kot da se spuščam v boj. Pač imam tak pristop, čeprav bi moral marsikdaj malo bolj oštro pristopit. Je pa res, da ko si v top splitu, oz. med hitrejšimi, moraš včasih sprejet riziko , vendar s pametjo ;) Največji problem je, ker dosti voznikov nima potrpljenja in prav zaradi tega pride pol do piz...darij.

V glavnem, napadalno vendar s pametjo ;)

Link to post
Pred 20 urami , MarkoP je napisal:

Na watkins je bus stop edino pravo mesto za prehitevanje poleg T1, samo tam je ze manj drafta, ker je ravnica prekratka.

No ja. Ne bi rekel, da je to edino pravo mesto za prehitevanje. Prav lepo se prehiteva tudi v 6., 7. in 8. Samo malo drugačno linijo vzameš, da imaš boljši izhod iz ovinka in potem na zaviranju opraviš še ostalo ...

@Domc - hvala za setup - life saver. Zdej se ne izločim več sam, ampak me samo še drugi :D

Link to post
Pred 9 urami , Patrik Flis je napisal:

Js sm ga pa prejšn tedn, tut intervju sm mel :D sam dans sm bil pa na šihtu 18 ur pa sm zle prišu domov [Jel2]

 

 

pred 59 minutami, mancSLO je napisal:

Prejšnji teden sem pa jaz izpustil. Tudi služba. Se mi čudno zdi, da mene niso nič vprašal :D.

 

Ja,zaradi služb smo marsikdaj prikrajšani za kaj lepega,ampak kaj čemo. So pa po mojem kar težki boji z tem dirkalnikom,kajne? Kateri menjalnik uporabljata (sekvenca ali H menjalnik)? Jaz sem včeraj malce treniral VLN z Mazdo in sem poskusil z custom made sekvenco,ki sem si jo naredil in se lepo menjava. 

Link to post

Jaz sem v Grand Prix zašel slučajno. Žal je serija nekoliko specifična, tako da mojih IR od 1000 do 1500 tu ni.  

Mislim, da tu tista moja "vsaj 2-3 sec. za mojstri" tudi ob resnejšem pristopu ni dosegljiva za mene. Jaz uporabljam povsod prestave na volanu (sekvenca menda al kaj).

Sem ujel nekje na spletu, pa ne vem več kje, da se z nekakšnimi emulatorji čas AUTO sklopke da pri sekvenci občutno skrajšat. Ampak se mi ne da s tem ubadat...

Link to post

Samo kapo dol, da si se lotil tega norega avta in serije. Mislim, da v njej vozijo samo profiji.

Specifičen je tudi RUF Cup, ki je tudi divji in težko krotljiv avto i nse razlika dela na bremzanju. Tale L49 je vseeno še 2 nianse težje vse skupaj se mi zdi. V tolažbo ti povem, da sem siguren, da če boš vztrajal ti bo zlezel pod kožo. Meni je tako tale RUF, ki sem se ga navadil po začetnih mukah.

Glede menjalnika:

If you are using sequential controls to shift with, holding down the shift button is equivalent to pushing on the shift lever to the next gear. 
If you let go of the button before the shift completes, you may not have even left the current gear yet, or may end up in a neutral between the two gears. 

Gumb si nastaviš za sklopko in pol menjaš. Tukaj imaš paraktično vse in kar tebe zanima je čisto na koncu strani:

http://www.edracing.com/edr/Gear_Shifts.php

Uredil - MarkoP
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...