Skoči na vsebino

DIY Sequential sifter with hand brake by ingange


ingange

Recommended Posts

Pozdrav .

Pred časom sem se odločil da naredim sekvenčni menjalnik in ročno  bremzo za moj igralni kotiček .

V bisvu ga niti ne porešam in niti ne rabim , vendar mi moja ustvarjalna žilica ne da miru in ga moram narediti samo zato da vidim kaj bo ratalo :-)

Po dalšem ramisleku sem se odločil da zadevo naredim iz kovine  (druga varijanta je bila les ) , narišem načrt v glavi in morebitne probleme rešujem sproti ko nastanejo .

Mesto mu bo levo poleg G27 shifterja , oziroma bo G27 shifter fiksiral tudi sekvenčni menjalnik .

Eko nabavo osnovni materijal :-)

IMG_20150915_075229.thumb.jpg.7a602d436b

 

In veslje se je začelo .

 

 

Link to post

Verjetno pride še vertikalni del, ki ga bo potem potegnil k sebi. Jaz bi tu svetoval veliko močnejšo vzmet pa če imaš možnost namesto preprostega stikala zmontirat potenciometer. S potenciometrom boš dosegel večji nadzor nad ročno zavoro, samo ne vem koliko simulacij sploh podpira ročno zavoro, ki ni samo on/off.

Uredil - Matjaž Murn
Link to post

Z potenciometrom ne bo dosegel čisto nič,nažalost. Sem bil v kontaktu z @zokid -om,ko sem delal svojo ročno zavoro in je dejal,da bi potreboval eno posebno ploščico,ki jo nabaviš mislim,da pri Bodnar-ju in je po vrhu vsega še kar draga. Na tisto ploščico potem priklopiš potenciometer,da ti kasneje vse skupaj deluje tako kot mora. V nasprotnem bo delovalo samo po principu ON/OFF. 

Ročno zavoro z kontroliranim hodom(potenciometer) zagotovo podpira AC,to vem. Za Dirt Rally se je nekaj govorilo,da bi tudi naj podpirala,ampak nevem,če so že to naredili. Mislim,da se da poskusit,če si nastaviš,da je ročna zavora pedalka za zavoro (poskusiti ni greh :D ) in,če je tam hod kontroliran potem podpira. To slednje moram poskusiti,ker me zares zanima,ker drugače je brez veze kupovati ploščico,ki stane cca 100€. Saj ročno po večini uporabljamo v rally-ju in morda tistih par % ljudi,ki drifta z avti.

Uredil - silicijeva dolina
Link to post

Potenciometri delujejo samo na teh prilagojenih ploščicah, oz na kakšnih kontrolerjih, kjer je potencio že v osnovi gor. Pa še tukaj prihaja do problemov, ker moraš imet točno taki potencio(Ohm) kot ti zahteva ploščica oz controler.

Link to post

Ročna ostane tak kot je sedaj . Zaradi kompaktnosti , ne zavzame dodatnega prostora na mizi ki je mala , ne moti pri prestavljanju  in je takoj na dosegu roke . Razumem kaj hočete povedati , vendar se z ročno nisem na noben način hotel približati resničnemu izgledu in občutku . dodal sem jo menjalniku tolko da jo mam če jo bom rabil . Ker v osnovi G27 nima nobene niti približno uporabne rešitve za ročno  .IMG_20150918_125532.thumb.jpg.8ed2526658

 

Na tej strani bo ostala zadeva odprta , če bi blo slučajno potrebno kakšno vzdrževanje , tisti del podna ki pa štrli ven pa pride potisnjen pod originalni G27 shifter in je z tako tudi fiksiran na mizo  .

Link to post

Ročko sem še malo skrajšal in prebarval .

Vem da bi se zadevo dalo še malce lepše porihtat vendar mi je v prvi vrsti kompaktnost in funkcionalnost .IMG_20150918_130913.thumb.jpg.3cfc50ee6d

 

Eko pa še test . Zadeva deluje presenetljivo dobro ! Po par urah dobiš filing čisto padeš not . 

Ja pa prosim ne komentirat vožnje :-) 

PS ročno pa sem uporabo tolko da se vidi princip delovanja .

Link to post
  • 1 month later...

V kleti me je ležal en stari volan ki mi je ostal od avta ki sem ga prodal . Ni mi dalo mira pa sem mogo malo pošraufat .

Je kr prcej velik premer ima 36 cm . Za montažo sem uporabil kr originalen plastični del od logija in prez dodatne predelave paše ko pivo k klobasam .

Občutek je na začetku bil kr čuden , zaj ko sem se pa navadil se mi pa zadeva zdi kr precej natančna . In ker je obroč tudi precej težji od originalnega je vsak input in feedback bolj mehak in se ne čuti več tistega mehanskega mletja . 

Še slike :-) 

 

IMG_20151029_174447.jpg

IMG_20151029_174630.jpg

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...