Skoči na vsebino

Spa Francorchamps - 5.4.2015


Recommended Posts

:) PRVAK! :)

 

--

 

Kva sem ga žgal, sem se bal, da mi bodo vsi bati pogledali ven, ampak dobro, da smo jih pred dirko komplet zamenjali, drugače bi bila jeba.

Hvala celotnemu McLaren moštvu, sponzorem, moštvenemu kolegu, super je bil skozi sezono! Še kdaj.

Hvala organizatorjem, čudovito izpeljano, jaz nimam nobene pripombe (tudi jih nisem imel prej), res kapa dol!

 

Murn, kaj čmo, tak je šport. Vseeno čestitke za 2. mesto v prvenstvu (btw, kaj se ti je dogajalo med dirko, bi bilo zanimivo slišati), kakor tudi Dakskobljerju za 3. mesto! Super dirka danes, si se izkazal (btw, poznam občutek, ko ti zmanjkuje bencina, sam sem po hlapih pririnil avto v Nurburgringu do cilja).

 

Hvala.

Link to post
Deli na drugih straneh
  • Odgovori 81
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Na dirko na žalost prišel popolnoma nepripravljen. Tri tedne sem bil odsoten in se v petek zvečer vrnil v SLO. Po 38 urah letov sem bil čisto izmučen in zjetlaggan. V soboto sem bil potem cel dan pri

Še zadnja testiranja pred velikim finalom. Napestost ze zvišuje , dirkalniki so ogreti, odpravljajo se tehnične težave ki so nas pestile v preteklih dirkah. Vsem želim čim boljše borbe brez nesreč in

Končno poštimal AC da je delovalo vse tekoče tako kot mora (ps. freeze sem odpravil tako da sem izklopil možnost da gredo ssdji pančkat in sedaj je v redu)

 

Ja na štartu imam tako smolo da se vedno nesreča zgodi pred mano in ne morem mem potem pa še davorin zorko prileti ker ni mogel bremzat in me je odneslo v maline ...

Potem pa gasa s hard gumami polnim tanka iz skoraj zadnjega mesta prilezem do 8. in seveda probal delati konstantne čase na kar me je na koncu privedlo na 7. mesto , kar je tudi moj najboljši uspeh.

Danes sem bil neverjetno skoncetriran.  [dance]

Od tega prvenstva sem odnesel veliko znanja, in novih izkušenj. Počasi se vidi napredek [it]

Link to post
Deli na drugih straneh

Q: Tiščal kot zmešan! Ne, sej ne, tko v izi, k mi je zmanjkovalo časa, ker sem še tamalo previl in potem laganini čez Eau Rouge, da ja ne zajebem edine šanse, no bilo je dovolj za 6 mesto. Odličen setup Bonče je imel nekaj pri tem :) 

 

R: Živci na koncu, luči se ugasnejo, vse se skadi spredaj in gremo v zadnjo dirko sezone. Prvi ovinek previdno bremzam, pa še vseeno premalo, ker je začelo pokati okoli mene, da je bilo joj. Sem samo držal nekako pravo smer in se odpeljal naprej na 9 mestu, za dvema Mecama. Po ravnini ni šlo nikakor mimo, čez zavoje sem si pa vmes sendviče delal, ko sta štrikala spredaj. No potem sta se družno odločila, da parkirata ob progi in pogledata čigav pulover je lepši. Izkoristil šanso in švist na sedmo mesto. Tam osamljen vozim, ga tiščim kolk je dala turbina. Vseeno premalo za Trošta spredaj, mal sem ga sicer živciral, sam ne preveč :) 17 krog pičim v bokse, ekipa je bila tokrat top kondicijsko pripravljena, nič bab zraven, za neumnosti počet. Nazaj na progo spet za že prej opisano dvojko Mercedesov. Grem po notranji strani mimo, samo je soseda odneslo na travi, tako da ga fašem v bok in me razmeče po pisti, da dobim morsko bolezen. Vržem vsebino velikonočnega fruštka na sosednji sedež, mimo pade Novak in gremo z zobotrebcem v zobeh za njim. Potem sva ga oba žgala na polno. Manjša napaka Novaka, tako da uletim mimo in za Roškarja. Ob prehitevanju se ponovi enako, spet trčenje v bok, s to razliko, da ostanem na progi, pade pa mimo Novak. Do konca delava kvoli čase, samo zmanjka ciljne ravnine, pa kakih 50 konjev, da bi prišel mimo. Odlično Miro!

 

Čestitke prvaku, zasluženo! 

 

Čestitke tudi organizatorju in zahvala, da mi je polepšal nedeljske večere in mi nabijal adrenalin tja do nebes :) Fantje kapo dol, vem koliko truda je potrebno, da tole vse klapa, še posebej pa pri AC, ki je bila v začetku prvenstva še na majavih nogah. Odlično ste zvozili in samo tako naprej!

Link to post
Deli na drugih straneh

 Ni in ni mi uspelo ukrotit avta in setupa ki sem ga snel 5 minut prej iz neta, nato spremenim zavorno razmerje in konstantnost je tu, naredim soliden čas za 7 mesto mnda. No štart soliden, brez neki težav pridobim par mest nato pa najprej boj s Troštom ki ga brez problema prehitim na vrhu hriba, par krogov kasneje pa še Dakskoblerja..ker sem računal da nihče ne zmore brez postankov in sem računal da bom na 2 mestu varen s takšno prednostjo nisem tako pritiskal. Vendar kaj kmalu po malo slabšem postanku ugotovim da Daks in Kurent v boske ne gresta, tako da sem začel hotlapat v 17 krogu pa vse do konca dirke, še vedno sicer skoraj sekundo za Bončo, vendar v drugi polovici veliko bližje njegovim časom..ne vem če se je zazihru poba :D Skratka 3 kroge pred koncem ulovim Kurenta, nato pa še na polno za Daksom, ker se splača, računal sem da mu mogoče zmanjka bencina in bo zadnja dva ovinka vozil po jajcih ali pa da naredi napako zaradi pritiska, tokrat se žal ni ponovila Monza tako da 3 mesto, še vedno dober rezultat, tudi za našo ekipo, ki mislim da je zmagal v skupnem seštevku.

Link to post
Deli na drugih straneh

Končno prvič končal dirko v assetto corsa brez nekih lastnih neumnosti, težav :D

 

Q: Čutil sem da lahko pridem na p2, ampak sem preveč dolgo vztrajal na medium gumah in zadnji poskus na soft pnevmatikah v izdihljajih časa se mi ni posrečil, ostal sem na p3, sicer z velikim zaostankom za Bončo (vem da sem v sebi imel vsaj še sekundo boljši čas....), četitke tudi Daksu za p2.

 

R: Dobro sem štartal, brez incidenta v prvi ovinek, mercedesi hitri in Selčan me je kmalu uspel na ravnini prehiteti, sam pa tudi nisem želel ničesar tvegati in sem ga raje pustil. Potem me je prehitel še Murn, in nekako sem se držal okoli p5, nakar me preseneti neka čudna grbina v O ružici in sem zletel malo ven ter podrsal ograjo, avto pa ni bil več optimalno hiter, mimo mene je priletel odlični Kurent. Za šivankino uho sem se držal warning penalty 3/3, saj me je v ružici nekaj metalo sem in tja in sem bil živčen vsakič ko sem prišel do tega slavnega zavoja. Nekako mi je uspelo zadržat brez kazni, 19 krog grem v bokse, vse tokrat delovalo kot mora, pridem nazaj na p5 in tam tudi osamljen ostanem. Dobra dirka, brez nekih večjih napak, pa četudi je bila kaka manjša, več ne bi uspel izvleči ob dobri formi nemških strojev.

 

Čestitke Bonči za naslov in vsem ostalim, ki ste bili zadovoljni s sezono. [champ] [champ]

 

Pohvale organizatorjem za uspešno izpeljavo nemalokrat težavnega izdelka italjančekov. :)

Sam bi enkrat rad videl prvenstvo open wheelerjev (neke formule anyone, ki ga na tem portalu kar pogrešam!), ma bomo mogoče sodelovali tudi v čem drugem.

 

Hvala vsem za lepe boje v sezoni in se vidimo na dirkališčih širom sveta! ;)

Link to post
Deli na drugih straneh

Na dirko na žalost prišel popolnoma nepripravljen. Tri tedne sem bil odsoten in se v petek zvečer vrnil v SLO. Po 38 urah letov sem bil čisto izmučen in zjetlaggan. V soboto sem bil potem cel dan pri domačih, v nedeljo pri punci. Deset minut pred začetkom treninga sem delal še reinstall Assetto Corse v upanju, da bi na tej dirki imel zvok škripanja gum - žal zaman.

 

Q: Vsak odpeljan krog je bil hitrejši. V zadnjem poiskusu sem imel skoraj sekundo izboljšave, vendar sem zajeb*** in na koncu je zmanjkalo časa za še en poizkus. S P4 sem bil relativno zadovoljen.

 

R: Že v prvem ovinku sem dobil udarec od enega izmed Mercedesev in takoj zgubil dve mesti. Kakšnih 8 krogov sem lepo konstatno vozil in se prebijal v ospredje, nato pa naredil nekaj napak in se tudi zavrtel. Odločil sem se, da opravim s postankom, da imam potem mir okoli sebe nekaj krogov in se probam skoncentrirati na Q kroge. Seveda sem v boksih mečkal, kot kakšna stara mama na blagajni, in namesto 75L natočil poln tank.

 

Tukaj se je že začela živčna vojna, ker sem potihem že slutil, da mi prvo mesto v skupnem točkovanju polzi iz rok. Bonča je delal nenormalno hitre kroge, jaz pa bi se moral prebiti do tretjega mesta, da bi osvojil lovoriko. Seveda sem do konce dirke delal čisto preveč napak. Rad bi se opravičil Marjanu, ker sem ga taknil v Les Combes. Sicer sem ga potem počakal, vendar sem padel že na 11. mesto. Do konca dirke mi je ratalo priti do 6. mesta, nato sem zaradi več napak fasal še kazen vožnje skozi bokse, tako da ni bilo upanja, da bi ulovil Trošta, še manj pa ostale.

 

Zaključek mi je pustil malo grenkega priokusa. Tako pač je - pri sebi vidim, da trening igra veliko vlogo. 

 

Čestitke Mitji za osvojeno prvenstvo!

 

 

 

 

Rad bi se zahvalil tudi ostalim, ki so pomagali pri organizaciji prvenstva. Danjel T. in Bumbi s portala GTSR - Danjel je prvi pristopil z idejo o organizaciji prvenstva in nato pomagal z idejami in predlogi. Bumbi je izdelal vse bannerje ter template za skine.

 

Tomaž in zamex23 sta pomagala pri postavitvi serverjev, Sennas pa se je potrudil in izdelal optimizirano verzijo skinov.

 

Hvala tudi ostalim, ki ste kakorkoli pripomogli pri boljši izvedbi prvenstva. Upam, da se prihodnjih prvenstev udeležite še v večjem številu. Hvala vsem za sodelovanje!

Link to post
Deli na drugih straneh

Mene pa zanima zakaj je med dirko pri Bonči nekajkrat napisal Activated-Deactivated PLP penalty.

Ali je to on izklaplal ali je kaj z igro u ku...

Sam sem vklapljal/izklapljal app.

Hvala Murn.

Kot sem že rekel, to je dirkanje. So vzponi in tudi padci. Sam sem ga kar pošteno pobiksal na predzadnji dirki sezone v Silverju, čisto moja napaka. Tudi Monza je bila polom.

Je bil pa lep dvoboj skozi prvenstvo, čeprav bolj na daljavo. Sam sem se za Spa pripravil kot se gre, ker sem pač moral zmagati dirko, v upanju na skupno zmago.

Izšlo se mi je po načrtih, s tem, da si ti prispeval velik delež.

Je bilo pa super tole 1. AC prvenstvo gledano kot celota.

Link to post
Deli na drugih straneh

Mene pa zanima zakaj je med dirko pri Bonči nekajkrat napisal Activated-Deactivated PLP penalty.

Ali je to on izklaplal ali je kaj z igro u ku...

 

Kot je napisal, je sam izklopil prikaz aplikacije PLP. Sicer me bega, zakaj bi to koristilo, vendar sem preveril in aplikacija kljub temu beleži sekanje ovinkov. Samo njemu pač ne izpiše, da je sekal oz. da ima kakšno kazen za odpeljat.

 

dejodejo - govoril sem s tistim, ki je dal Vote kick. Pravi, da je pomotoma kliknil - enostavno ne vidim razloga zakaj bi to namenoma naredil, saj ni imel nobenega opravka s tabo, poleg tega je še pred koncem glasovanja zapustil server. Žal iz logov ne razberem kdo je glasoval za to, da se te vrže iz serverja - za to se ti iskreno opravičujem.  V bodoče bomo na serverju onemogočili glasovanje...

Link to post
Deli na drugih straneh

Kar škoda mi je da je že konec sezone, zame se je v bistvu komaj začelo hahaha :D

 

Navkljub nekaj negodovanjem mislim da je bila izbira gt3 avtomobilov zelo posrečena, malo dinamike ni škodilo (merc hitrejši na ravninah, mclaren v ovinkih, bmw nekje vmes).

 

Škoda edino da smo bivši formulaši tega portala (saj ne vem, ni nas več dosti :D) ostali brez svojih omiljenih formulčk. Verjetno bi pasala neka open wheel zadeva vsake tolko časa....upam da je še kak interesent, mogoče za kako fun dirko v AC in da potem vidimo kako stojijo zadeve :)

 

Še enkrat pohvale vsem organizatorjem in kar tako naprej! :)

 

P.S.: Med tem prvenstvom nismo bili vsi pridni in nastopali skoz, pogrešal sem še nekatera znana imena med večino dirk: Glavač, Papler, Bevčič.......mogoče še kdo :).......Se vidimo v naslednjih prvenstvih, upajmo da v še večjem številu.

Link to post
Deli na drugih straneh

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...