Skoči na vsebino

Grafične kartice


Recommended Posts

Je grafična vredna tega denarja?

Definitivno.

Bi poganjala max nastavitve na treh monitorjih?

Ne samo na treh,lahko jih tudi na štirih,saj ima popolno podporo za štiri monitorje. Za iRacing se sploh ne rabiš bati,ker ni grafično zahtevna igra,tako,da ja,ne bo problemov.

 i5 2500k bi zadostoval ob tej grafični?

Glede na to,da imava po nekih testih "skoraj" podobne procesorje(tvoj je boljši) se po mojem ne rabiš bati,da bi procesor omejeval grafikuljo.

 

Koliko močen napajalnik potrebuje?

Proizvajalec priporoča 700W napajalnik,ampak,ker je moj 650W napajalnik kar močan na 12V liniji in ker še deluje sem se odločil,da ga še pustim. Ja,sistem deluje tudi pri polni obremenjenosti in je stabilen. Če pa boš kupoval nov napajalnik pa ti priporočam  700W 80/85+ Bronze,silver,Gold,ker so dosti bolj zanesljivi tudi čez par let,ker jim moč ne upada tako silovito kot pa navadnim z nekimi cheap kondenzatorji. Priporočam kakšnega xfx ful modularnega 700W.

 

 

 

 

Uredil - silicijeva dolina
Link to post
  • Odgovori 264
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Up and running...

Kje je Trošt, da bi mal bannal?   Pejte se na slo-tech kregat... Ta forum ni namenjen prerekanjem in izlivanju političnih veroizpovedi in pripadnosti znamkam.

Pek raje pojdi pit en guiness Če primerjaš hlajenje twinfrozr (msi) in direct CUII (asus), sta kvečjemu tam tam. Gigabyte je pač dober, ampak niti s 3 venti ni v čisto istem rangu. Seveda je dobra k

Bi poganjala max nastavitve na treh monitorjih?

Ne samo na treh,lahko jih tudi na štirih,saj ima popolno podporo za štiri monitorje. Za iRacing se sploh ne rabiš bati,ker ni grafično zahtevna igra,tako,da ja,ne bo problemov.

 

To je zelo odvisno od proge. Recimo Monza, ki so jo naredili letos je zelo grafično zahtevna. Moja GTX970 ne zmore 120fps na 1 monitorju (i5 CPU) na vseh odsekih.

Uredil - MarkoP
Link to post

Kot kaže nas ima veliko še I5 2500K. Do zdaj nisem imel nikoli težav na nobeni igri. Aja pa igram na 4K, tako da vse kar je manj dela samo še lažje.

Kot je rekel Benjamin, je potrebno zagotoviti dober pretok zraka, to je vse. Napajalnik pa ja 700W bronze ali boljše.

Link to post

Mene nekaj zanima,kaj si morda kdo lasti od AMD-ja R9 390 grafične? Kajti nabavil sem omenjeno grafikuljo pa se mi zdi,da se malce pretirano greje,saj so temperature v idle cca 60°C. Ventilatorji na grafični se vrtijo normalno in tudi pri povečani temperaturi se jim jakost vrtljajev povečujejo. Finta je v tem,da sem snel stranico in temperature malce padejo ampak ne drastično. Prej je bila recimo kar nekaj časa temp. 37°C potem pa je sunkovito narastla na 60°C. Je pa grafična od Sapphire.

Našel krivca za visoke temperature moje grafikulje. Nekako sem fasal GPU miner-ja,ki je čepel v registru in lepo rudaril bitcoine,seveda brez mojega dovoljenja. Potreboval sem cca 8 ur,da sem ga odstranil. GPU proc je nabijalo na 100% in posledično so bile temperature višje. Po mojem mi je ravno zaradi te nesnage šla rakom žvižgat prejšnja grafična.

Ni pa mi jasno kako sem fasal to nesnago?! Morda,ko sem namestil kakšen program,...nasplošno uporabljam legalne programe,jih kupujem,prav tako imam licenčni AV,vse igre so kupljene. Sicer pa sedaj to ni več pomembno,samo,da sistem deluje kot mora.

Me pa zanima kakšne programe uporabljate za nadzor GPU-ja oz grafičnih kartic? Ponavadi da proizvajalec kak tak program tudi zraven. Tako sem imel pri Asus-u program,ki je bil super,pri Sapphire sem tudi dol potegnil z njihove strani SapphireTRIXX,ki je tudi vredu,ampak je GUI tako velik,da je včasih že kar moteče,ne da pa se ga pomanjšati.

Link to post

Tooočno sedaj si me spomnil. Sem bral na Slo-techu,da imajo novejši utorrent odjemalci to integrirano. Tako sem na začetku fasal CPU minerja. 

Poglej,dal bom link kako odstraniti CPU miner in GPU miner. Slediti moraš navodilom(do potankosti) in se jih boš znebil(vsaj jaz sem se jih "upam").

Te pa moram opozoriti,da zna trajati kar nekaj časa. Ti minerji dejansko uničujejo strojno opremo in se splača potrpeti.

http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/remove-cpu-miner

https://forums.malwarebytes.org/index.php?/topic/129110-got-a-bitcoin-mining-virus-on-my-pc-gpu-is-under-full-load-when-idle/

 

Link to post
  • 1 month later...

Nekaj me zanima,če ima kdo morda AMD-jevo grafikuljo(R9 serije) in najnovejše gonilnike 15.7.1? Meni se namreč ko sem na namizju in brskam po spletu random sesuvajo. Med igranjem iger pa ni problemov. Pri prejšnji verziji 15.7 in še prej pa teh problemov ni bilo. Enako se mi je dogajalo pri prejšnji grafični R9 390. Sicer sem pisal na podporo o tej težavi ampak ni odgovora.Me zanima,če ima kdo od vas te probleme. OS je na novo nameščen,tako,da to ne bi smel biti problem.

Link to post

Ja,FF je imel problem,če si imel odprtih 2 ali več oken. Chrome teh problemov ni imel. No,sedaj so izdali nove beta gonilnike in sem jih namestil (ti gonilniki rešijo težavo z FF). Moj problem z Chrome pa je še ostal. Do sedaj,ko mi je stručko z Slo-tech-a svetoval naj izklopim "strojno pospeševanje" v brskalniku. Ko sem zadevo izklopil deluje sedaj brez problemov in gonilniki se več ne sesuvajo,ko brskam po spletu. 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...