Skoči na vsebino

Sezona 1 [2011]


Recommended Posts

Tud jaz ne kontam v čem je point... tako in tako imamo vsi enake avte. Če je bilo tako dogovorjeno v začetku zakaj bi spreminjali. Čase boste z roadsterjem peljali boljše, samo jih bodo isto tudi nasprotniki. Je pa men vseeno tako da zarad mene lahko tud Roadsterje vozmo..

Link to post
  • Odgovori 318
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ma pozabite že na te avtke. Če se že organizira prvenstvo, naj to bo Prvenstvo. To pomeni spodobni dirkalniki. Sem že pred časom rekel, da se bo folk naveličal teh nezanimivih avtekov, no vsaj jaz sem

Ne vem, dirkanje je dirkanje in tudi ce si krog zaostal... jaz se nikjer v življenju nisem videl pravila da zaostankar ne sme dirkat z voznikom pred seboj če je hitrejši... Po tej logiki v Le Mansu 24

Če ti ne predstavljajo nobenega izziva, kako to, da nisi zmagal nobene dirke? . Sicer pa bolj kot je osnovno, bolj smo si dirkači blizu in bolj zanimivo je vozit. Meni je lepo, če dirkam z avtom, ki g

Pustmo tko k je. Sej je za vse isto. Kokr je Sašo reku, razmerje moči ne bo kej dost drugač. Itak je to prva ornk sezona. Mogoče naslednjo še kak avto vpelemo. Rookie licenca ma itak 4, če se ne motim

Link to post

No, jaz glasujem za roadster,

prestavno razmerje me je** ko norca, pa incidente nabijam, ker v desne ovinke s proge zapeljem... sem se navadil na desni vozit, ker sem z roadsterjem odvozil prek 150 dirk, s Cupom pa samo 2 na začetku kariere... weh.

Ne vem, če bom Cup sploh še kdaj peljal.

Drugače pa dobra dirka, Matjaža sem pojal kar nekaj krogov (ene 8, po mojem), če pa ne bi felerja naredil na začetku dirke bi bil pa 2. ali tretji komot, pa s kakšnim incidentom manj. Jebat ga, zgleda bom 5., ker sem ravno 10 incidentov skup napraskal :(

Mejte se!

Link to post

Mah tud jst sm se že čist navadu na desni volan... Mazde sem itak skos Roadsster vozil pol pa še Radical zdaj in sem enako incidente nabiral ker sem v en in isti ovink konstatno prehitr zavijal. Bo že kakor je.

Drugač pa se mi zdi da dobiš za 12inc +10s...

Link to post

Še moj pogled na prvo dirko:

Q: odpeljal solidnih 59.7xx in bil samo 8. ... noro. Nato pb in za par tisočink na P2.

Kurent, če sem tebi blokiral pot v T1 med quali, se iskreno opravičujem... tisti moment ko bi me moralo spectatat si me zadel, jaz sem pa čisto neprimeren plac izbral za ustavljanje :(

R: tako dolgo nisem vozil iracing dirke, da sploh nisem vedel kako bodo semaforji in če sploh :D

Slab štart (ali pa vsi s sklopkami okoli mene), po par ovinkih padem na P5, trudil sem se ostat "čist". Pol pa 2. ali 3. krog, zaradi zmanjšane hitrosti na ravnini še 2 mimo mene, s tem da je en zavil v ovinek neposredno pred/v mene in nastal je kaos zaradi mojega sukanja, avto pa totalno fuč. Komaj prilezem do boksov, štartam s krogom zaostanka za vsemi, a začnem vozit kar lepe čase in nekako prilezem do P11iirc. Hvala tistim, ki ste me spuščali nazaj v isti krog :)

Jaz tudi pričakujem kako prijavo. Ker sem pa vozil pri kolegu, ne bom mogel pregledat posnetka, tako da se lahko izživljate nad mano. [fbi]

Moram povedat, da sem najbolj užival v prebijanju v ospredje. Na naslednji raje štartam nekje zadaj :)

Link to post

Hehe koje imate s temi avti :D Jaz vozim že 10 tednov V8 ki ima tudi volan na desni, prestavna razmerja so čist nekaj drugega kot pri Mazdi pa sem rabil cca 20 krogov da sem se navadil nazaj na levo stran.

Mam pa eno pripombo pa ne bom pisal prijav... če zaostajaš za krog se umikaš in ne napadaš :P Sem mel ene 2 situacije ko so zaostali za krog prileteli ven z frišnimi gumami in normalno so lahko leteli bistveno več kot jaz in potem namesto da bi lovil tiste spredaj še za kakšno mesto se ukvarjaš s tem da te ne butne nekdo ki se sploh ne bori s tabo za pozicijo.

Drugače pa fun dirka, velik se nas je nabral.. sem res presenečen da se nas je tolk nabral.

Komaj čakam novo dirko.

Link to post

če zaostajaš za krog se umikaš in ne napadaš. Sem mel ene 2 situacije ko so zaostali za krog prileteli ven z frišnimi gumami in normalno so lahko leteli bistveno več kot jaz in potem namesto da bi lovil tiste spredaj še za kakšno mesto se ukvarjaš s tem da te ne butne nekdo ki se sploh ne bori s tabo za pozicijo.

Dodatek k temu... če na začetku dirke nimaš sreče in potem letiš po progi (pa ne zaradi novih gum, ker dvomim da tisti 1 krog na začetku naredi toliko razlike :D), je po moje tudi butasto da te nekdo zavira in te ne spusti nazaj v isti krog - ker se sploh ne bori s tabo za pozicijo [fbi]

Govorim seveda o situaciji kjer ni nobenega okoli vsaj 2s.

Jaz sem mimo dveh prišel presenetljivo lepo... en je celo zabremzal, nekomu sem se pa vozil na riti ca. 3 kroge in sem zgubljal skoraj 2s na krog, njemu pa tudi verjetno ni koristilo...

Link to post

Se strinjam z Murnom. Če si zadaj za krog se ne smeš več borit z nekom ki je pred tabo za krog. Dejstvo je da ko te nekdo naskakuje od zadaj zgubljaš na času ker paziš da ne pride do dotika in s tem zgubljaš na času. Jaz sem recimo čist počasi lovil pozicijo 5, ko pa se mi je zaostankar nalimal na rit je bilo lovljenja konec, ker sem enostavno preveč začel zgubljat na krog.

Enako je tudi če te nekdo dohiteva za krog. Plave zastave niso brez veze !

P.S. : Umaknil pa mislim da sem se ti jaz ker bi drugače ziher pokalo....

  • Downvote 1
Link to post

Ne to je neumno... potem nima smisla sploh vozit če si 1L zadaj... Pa v tem primeru si sam nisem bil čisto nič kriv, da sem pristal zadaj. Mislim da ima Tomaž enako mnenje kot jaz... če bi me ti Sašo takoj spustil naprej ne bi mel ne ti ne jaz problemov... tako sva si pa par krogov grizla gume in čase in to nima smisla. Da bom pa za tabo vozil na +5sek pa tud ni fore... v bistvu tako je Tomaž sploh prišel meni skoraj že na rit... če si počasnejši si pač počasnejši... drugo pa je če se spredaj več avtov bori za mesta. Takrat normalno se ne bi šel štulit zraven in delat sranja... da sva pa 1 na 1 pa ne vidim logike zakaj se ne bi spustilo in je za oba rešen problem v enem ovinku.

Zdej če je pa hitrejša vožnja kljub temu da si 1L zadaj "ogrožanje voznikov" pol pa đabe da vozmo. Potem je vse ogrožanje voznikov.

  • Upvote 2
Link to post

Tudi jaz ne vem zakaj bi se sploh trudu zapirat nekoga, ki zaostaja za krog, če je hitrejši... jaz sem ga preprosto na ravnini spustil mimo in vse kar sem zgubil je bla desetinka ali dve v tistem krogu :)

  • Upvote 1
Link to post

Sej po svoje vas razumem, samo se mi je že dostikrat zgodilo da nekoga spustiš potem pa jajca pred tabo. Zadaj je pač bistveno lažje vozit še posebej če imaš 10 krogov "mlajše" gume :D

Druga stvar je tudi da z +1 lap zaostanka ne boš nadoknadil v polovici dirke pa če si zlat, še posebej ker so tako majhne razlike (manj kot sec na krog).

Bi pa mogoče ujel še tiste 3 pred sabo če se mi nebi v rit zapikovali :D Sicer pa ni panike... tole vozim za fun... pri V8 pa bi vam za takele ... glodavce poslal, da vam internet kable zgrizejo... :P:D

Link to post

Točno tako, kot je zgoraj napisano... zakaj naj sploh potem vozim, če nimam možnosti dohiteti nekoga pred mano. In se nisem nobenemu limal na rit, razen v kakem ovinku kjer je bil pač tako počasen, da sem se čisto približal. Vedno sem čakal, da dobim plac za it mimo, neposredno napadat je bedarija.

Pa vidva skeptika, pomislita na situacijo. Recimo da Papsa nekdo v T1 L1 butne in mora obvezno v boks. Je najhitrejši človek na stezi s krogom zaostanka in začne dohitevat zadnjo vrsto. Naj se torej vozi do konca tam brez vsake možnosti za napredovanje? Naj tudi s proge zleti za nekom, če tisti naredi napako, samo da ne prehiti?

Sredi ciljne ravnine moraš samo malo gas popustit in z 0,2s rezerve speljat T1 pa je problem rešen. Ko pa zijaš v ogledalo za nekom, ki te sploh ne briga... kaj pa vem.

Če bo slučajno obveljalo kako pravilo, da se tega ne sme, bom jaz ob večji napaki pač šel med gledalce, ker res nima smisla. Z vztrajnostjo sem z več kot krogom zaostanka pred predzadnjim še vedno pridobil par mest!! Pa prišel sem na par sekund enim pred mano... super dirka je bila. Pol se pa vozi zadaj za nekom na 50m 28 krogov do cilja... hvala, ampak ne hvala.

Howgh! Over and out [fbi]

Link to post

Vprašanje kdo je jajcal na progi... sem kar preveč časa nadoknadil... glede na končne čase sem prišel zelo blizu P7, pa sem na začetku 3. kroga imel več kot krog zaostanka za vsemi :)

Tolažba za nestrpneže... na zadnji dirki verjetno ne bo takih situacij, ker je proga dovolj dolga :D

Link to post

Sej pravim meni je vseeno... zmente se kako bo, samo mi nekako tle ni logike kar govorite. Če imaš uničeno dirko pač imaš uničeno,včeraj se je zgodilo vam, naslednjič se lahko meni, čeprav je tako kot je napisal Tomaž na drugih pistah najbrž tega problema ne bo.

By the way... a je v iRacingu sploh kazen če ignoriraš blue flag ?

Link to post
Guest
Odgovarjanje v tej temi je do nadaljnjega onemogočeno.
  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...