Skoči na vsebino

The Masters GT3 CUP by slo-racing.com & S1 Racing


Recommended Posts

themsatersgt3-768x512.png

Tokrat bosta dirko organizirala kar dva slovenska organizatorja dirkaških simulacij, in sicer S1 Racing ter slo-racing.com. Dirka bo namenjena povezovanju privržencev Assetto Corsa Competizione in seveda širjenju interesa za tovrstni e-šport.

Dirkači se bodo spopadli na španskem dirkališču Circuit de Barcelona-Catalunya. Proga zahteva veliko znanja in predpriprav v nastavitvah, še posebej glede aerodinamike dirkalnikov predvsem pa bo izziv velika temperaturne razlike med dopoldnevom in popoldnevom.

catalunya.png

 

POTEK:

Dirka bo potekala v dveh delih, in sicer strežnik za prosti trening bodo imeli dirkači na voljo kar dve ure v petek 24.4.2020 med 18h in 20h. Obisk prostega treninga je zelo zaželen zaradi medsebojnega spoznanja dirkačev in priprav komentatorjev dirke.

Kvalifikacije se bodo odvijale naslednji dan (sobota 25.4.2020) ob 18h. Vozniki bodo imeli 30 minut časa, da uspešno odpeljejo svoj najhitrejši krog, ki bo pomenil štartno pozicijo na dirki.

Še isti dan pa se bo odvila tudi dirka, ki bo trajala 1 uro. Štart je predviden okoli 18:30, morda s 5 minutno zakasnitvijo zaradi koncentracijskega počitka dirkačev.

Med dirko bodo vsi sodelujoči imeli obvezen enkratni postanek v boksih, kjer bodo morali zamenjati vse štiri pnevmatike. Ostali postanki in korekcijska dela na dirkalnikih so po željah posameznih dirkačev.

– Prosti trening: 24.4. od 18:00 do 20:00 
– Kvalifikacije: 25.4. ob 18:00 do 18:30
– Dirka: 25.4. ob 18:30 do 19:30
– Pitstop: 1x obvezni postanek v boksih (menjava pnevmatik)

PRENOS V ŽIVO

Prenos dirke se bo odvijal preko Twitch kanala, kjer boste lahko tudi ljubitelji tovrstnih dogodkov, spremljali svoje favorite in preko “klepeta” tudi komentirali dogodke in komunicirali z napovedovalci.

NASTAVITVE DIRKE / STREŽNIKA

STREŽNIK: S1 Racing – Season 2020 – Official Server

Dirkačem so na voljo vsi avtomobili, za katere si sami izbirajo nastavitve in težavnost. Zaradi možne premoči določenih znamk dirkalnikov organizatorji ne izključujejo možnosti balansiranja z dodatkom teže. O tem “pravilu” bodo vsi udeleženci obveščeni vsaj 3 dni pred začetkom dirke.

Čas in vremenske razmere celotnega dogodka bodo določene glede na realno stanje na pravem dirkališču, zato priporočamo, da udeleženci spremljate prognozo.

PRIJAVA

Na dogodek se prijavite na portalu StageOne Racing.

 

PRIHODNOST

V kolikor bo izkazanega veliko interesa, sta portala pripravljena tudi v bodoče sodelovati in pripraviti novo prvenstvo v ACC, izključen ni niti nagradni sklad.

Link to post
Deli na drugih straneh

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...