Jump to content
Sign in to follow this  
AliBuggy

WRC 8 FIA World Rally Championship

Recommended Posts

Vceraj je bil release WRC 8, rivala CM-jevemu rallyju, ki drzi licenco za vse rally avtomobile. Do sedaj so v tej fransizi vedno obljubljali dobro fiziko in podporo volanom, pa dostavljeno nekako ni prepricalo rally srenje. Kot je znano, vsako leto ali dve pridejo z novo verzijo igre in si zelijo odvzeti delez igralstva Dirt rally sceni. Ne samo Dirt 3/4 , ki se jo smatra kot arkado, tudi Dirt rally , ki stremi k malo bolj avtenticni izkusnji. Jim je tokrat morda uspelo?

Kot prvo so celoten PR in marketing zagnali preko Steam platforme. Nic narobe. Kar je narobe je to, da so dober teden pred release date-om predali ekskluzivo Epic store-u in Steam userjem dodali penal eno leto!

Da bo stvar se bolj zgeckljiva so dan pred releasom vsem third party reselerjem dali 14 dnevni ultimat in zato si par ur pred DL, ko si imel igro ze kupljeno (jaz vkljucno) dobil obvestilo da bo za nas kljuc spil dostopen sele 18.9, ceprav je kupljen cisto pravi Epic kljuc, brez njihovega supporta.

Kakorkoli. Nacin je malodane grd. Tega jaz pac ne podpiram. Ker pa sem imel ze nekaj (slabih) izkusenj  s tem spilom in podporo z volani sem narocilo preklical in probal travnisko verzijo. Zanimalo me je ali jer tokrat volan sploh prepoznan. Je. Zanimalo me je ali ima kakortoliko FFB...Ima ko se potrudis z nastavitvami. Je odziv bolida na cesti OK?..JE na dolocenih progah.

Sem sprobaval ene pol ure pa me ni odvrnilo in se bom se malce poglobil v sam spil. Meniji so konfuzni...obljubljajo pa MP, kjer bomo vsi istocasno na progi. To rezultira pa mnogo zabave.

Na prvo zogo je potrebno dati priloznost, nenazadnje je cel spil toliko kot Dlc season 3/4 od dr2

 

Spremljam.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

In, si se v tem času kaj bolj poglobil v to?

Nimam možnosti preiskusa, na netu so mnenja precej deljena...rad bi slišu mnenje izpod prstov starega mačka 😁

  • Haha 1

Share this post


Link to post

Ce mene sprasujes res ne obstaja :D

Kot sem rekel probal sem travnisko verzijo iz firbca, kako bo prepoznalo volan in naredil par hitrih spinov. Sem pa spremljal, ce bo kaksen dober popust med prazniki, pa nisem nic kaj pametnega nasel. Tako da kar se mene tice zal ni novic travniske edicije pa tudi ne igram vec...mislim celo da je dol letela :D

Sej verjetno kdo (ze) ima kupljen spil, se bo ze kdo javil, ker pri spilu me najbolj multiplayer nacin zanima kako je narejen.

Share this post


Link to post

Trenutno imaš igro za 23 eur ;)  Je pa trenutno ceneje nisem našel.

Share this post


Link to post

Ker sem imel slabo vest in WRC8 sprobal travnisko, sem se tokrat WRC9, ki je izsel vceraj na EPIC store tudi kupil (BTW WRC8 bo na Steam sele letos prisel ven kar je absurd).

Prve ugotovitve:

1. Lahko da sem blesav vendar nikjer ne najdem nekega community-ja oz. uradnega foruma. Se vedno vse kar je najti je Steam discution v temi WRC8 ter nek francoski forum, brez vsebine ..zalostno :S

2. Grafika navkljub vsem na najvecji moznih nastavitvah je bolj *meh*, sploh ko si razvajen iz DR2.0. Isto ali se slabse se dogaja na podrocju zvoka, ceprav ni spet tako motece...je pac drugacno kot DR2.0. Handling? Tole imam pa se za raziskat ker ne vem kaj tocno me heca. Driverji od Fanateca, arduino rocna ali spil ali oba troje :D

V nastavitvah je sicer kar dosti opcij za nastavitve volana in fine tuning sil, prav tako key mapping. Sem rocno iz knofa na volanu (default) prestavil rocno na arduino rocno, ki je v racunalnik vstekana preko USB in so rahle tezave. Namrec spil, ko v harpini zategnem rocno,  nekako spozna da gre za drug device in volan postane neodziven, dokler ne pritisnem nekega pedala in se volan spet zbudi iz spanja ?! Prav tako na dolocenih progah deluje volan, kot da ga zmanjka in sploh ni cutiti FFB. Se moram malo bolje poglobit in malce poinstalirat nove beta driverje za volan, ce bo kej bolje..trenutno kombinacija volana in analogne rocne zame ni uporabna. (dela v vseh ostalih spilih tako da sumim na spil sam)

3. karierni nacin ima neko zgodbo (sem sicer se na zacetku) in te nekako dokaj uspesno zapelje v iluzijo, da si cenjen rally voznik :D

4. Multiplayer je bil vceraj na dan releasa kar poln. Tudi daily in weekly event imajo in lestvice so bile kar polne. Daily pa lahko delas veckrat in ne tako kot pri DR, kjer imas zgolj eno moznost...(no ja..vceraj sem ga sel ene 3x odpeljat, ker sem hotu iz 7 na prvo mesto pridt zato vem :P)

5. Spil zgleda kar obsezen po vsebini in nastavitvah. Pred dirko lahko nastavljas razlicen tip gum in seveda setup avtomobila. Imas tudi team management, kaj pa z nimi pocnes pa se nisem ugotovil. Jaz recimo sem sedaj dobil v ekipo meteorologa, takoj naslednjo dirko sem pa vozil v ekstremnem nalivu...pa tak vremenar :D

Skratka stvar ne odbija ze od starta, tako kot ni WRC8 in bom simcade-u dal sanso ze zaradi tega, ker se mi zdi da so DR2 vzeli za vzornika (vreme) pa da vidim, ce so se spodobno priblizal. Naj bi bil pa WRC9 bolj kot ne evolucija WRC8, ker WRC8 je bil bojda kar preskok od prejsnjih verzij, vsaj glede hendlinga ter obcutka teze bolida.

 

Na CDKeys jo imate za dokaj ugodno ceno.

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Misterij z rocno resen. Ni bil problem driver. Instaliral tako za volan kot za rocno. Hec je v sami logiki spila. problem je znan ze od prej wrc7/8 in gre za multi input device problem. Slucajno imam na masini tudi Xbox One controler, ki ga spil seveda tudi zazna, ceprav ni prizgan.

Naceloma to ni problem..razen ce je :D

Problem je namrec, ker se dolocene nastavitve ingame potem prekrivajo in zato se potem volan za trenutek ne odziva, saj preklaplja med device-i.

Ce bo kdo imel podobne probleme. jaz sem XBOX one dongle izlokpil in potem na vseh nastavitvah ingame za kontroler pobrisal  nastavljene tipke kar je bilo mozno. Isto sem ponovil za tipkovnico. S tem ti naredi custom profil.

Potem sem na volan profilu mapiral ponovno rocno preko rocke in stvar je delala.

za v pomoc:

 

 

Drugace pa sem opazil tudi nekaj stekanja, ceprav frejmi so cca 50% vecji z istimi settingi kot v DR2.

Drugace pa ni nek presezek v voznji...je pa dost zabaven.


 
Edited by AliBuggy

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...