Skoči na vsebino

Logitech G29 + ročna zavora


bubina

Recommended Posts

Zadnje čase me pri Dirt rallyu moti odsotnost ročne zavore pri uprorabi G29 na PS4....zelo težko je zadeti gumb med vrtenjem volana, tako da razmišljam o nadgradnji :)

Po iskanju rešitve na internetu sem dobil nekako pametne 3 rešitve:

-uporaba Logitechovega menjalnika...4 brzina z dodano gumico, da ti po uporabi vrže nazaj iz brzine v prosti tek

-joystick

-predelava G29 kjer bi monitral na enega od gumbov pravo ročno zavoro

Prva rešitev se mi zdi bolj zasilna, pa tudi po komentarjih uporabnikov ni najboljša...joystick je boljša varianta problem je ker ga za PS4 sploh ne morem nikjer dobiti.

Zadnja rešitev se mi zdi nekako sprejemljiva, zanima me če je kdo na forumu oz. pozna koga ki bi lahko to izvedel?

Mogoče kdo ve še za kakšno drugo rešitev...se dobi kak izdelovalec ročnih zavor, da bi jo lahko priklopil na mojo konfiguracijo?

Hvala.

LP

Link to post

Saj imas tudi povsem namenske rocne, ki delujejo kot svoj kontroler; ce malce poisces po netu, jih bos nasel mnogo.

Potem je pa tu se ena super-enostavna DIY varianta, ki sem jo naredil jaz: vzel sem arduino (Micro, se prav spomnim), ker ima USB HID podporo. In potem sem enostavno sprogramiral simulacijo tipkovnice na tipko. To "tipko" pa vklaplja oz. izklaplja lesena palcka na gumici -- ta efektivno vklaplja/izklaplja gumb s pritiskom nanj. To sem namontiral na neko odsluzeno spono in "za silo" deluje.

Bolje receno: koncept deluje, sama mehanika rocne je obupna, ampak to je mehanski del -- ki ga lahko sam v nekaj uricah v garazi dodelas kar konkretno. Pri meni je tudi miza zelo majava, tako da kaksne konkretne rocne itak ne bi mogel gor vpeti brez posledic za monitor in ostalo.

Program za arduino je super-simpl, ga lahko posljem. Strosek je torej 20 EUR pa nekaj ur dela, da naredis rocno, pa polotas tisti knof na arduino in ga umestis nekam, kjer ga bo rocna premikala. Alternativno se da sprogramirati tudi "joystick", kjer lahko poljubno os krmilis, samo potem rabis malce bolj napredno detektiranje pozicije palice (recimo s potenciometrom, pa ADC konverzijo...).

Link to post

Iščem po netu ja, vendar ne dobim nič...rabim za PS4. Če si tko dober bi te prosil za kak link...

Dobil sem tudi zanimiv video

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=NQaogjVaQek

Sam ne bi šel tega delat, ker nimam živcev, časa pa tudi znanja ne se jajcat s temi stvarmi...zato spračujem če je kdo bolj domač v teh zadevah in bi mi proti plačilu nekaj v tej smeri izdelal :)

Hvala.

 

Link to post

Tole iz YT izgleda precej uporabno, ampak je "hackish" glede priklopa na G29 oz. tipkovnico. Ampak meni se dopade, izgleda kot lusten vikend projekt. Drugace pa jaz PS4 ne poznam; ne vem kaksne specifike potrebujes; Ce obicajna PC tipkovnica na PS4 deluje, potem bi tisti moj predlog lahko deloval brez tezav.

Sam bos moral pa sestaviti "ohisje" in rocko. Ce pa obicajna tipkovnica na PS4 ne deluje, potem pa moras poiskati kompatibilno zadevo oz. se lotiti izdelave nekako v stilu YT posnetka, ki si ga poslal.

Arduino + stikalo ti lahko zlotam/sprogramiram jaz, to je relativno hitro, ce se bos lotil v tej smeri.

Link to post

Ta ideja s shifterjem od G25 je zanimiva...problem je ker sem G25 že prodal in ne morem probat ter se prepričati,  vendar sem dobil odgovor na to vprašanje na logitech forumu da G29 podpira samo novi shifter.

https://community.logitech.com/s/feed/0D53100005jX4u6CAC

Da bi se pa sam lotil karkoli izdelovat v tej smeri pa res nimam žilice za to...če je kdo že kaj podobnega delal in bi mi bil pripravljen naredit kompletno zadevo, ki bi bila uporabna naj sporoči, hvala.

 

 

 

 

 

 

Link to post
Pred 16 urami , bubina je napisal:

Sam ne bi šel tega delat, ker nimam živcev, časa pa tudi znanja ne se jajcat s temi stvarmi...zato spračujem če je kdo bolj domač v teh zadevah in bi mi proti plačilu nekaj v tej smeri izdelal :)

Probaj vprašat @zokid - ni videti zakomplicirano tole naredit. Če še kaj dela, bi ti pomoje lahko zrihtal.

Link to post

Sem še malo brskal po netu in dobil določene ideje za dodelavo originalnega shifterja za G29.

https://www.youtube.com/watch?v=tAecp5tTGdQ

https://www.youtube.com/watch?v=cgcFHnhtJeA

https://www.youtube.com/watch?v=0MEOjw455bg

Mam namen narediti nekakšen omejevalec, da bo mogoče menjalnik premikati samo med 3 in 4 brzino in dodati gumico da bo povračalo iz 4 brzine ven po uporabi ročne + kuglo na ročki ki je grdo velika bom dal dol in naredil debel raven podaljšek da bo bolj pristno.

Upam da se bo obneslo, bom sporočil rezultate :)

Link to post

Evo, kot sem obljubil pošiljam rezultate predelave 😀

Čudo kaj vse dobiš na netu, vse skupaj je blo najeno tiktak...za H blokator in ročko sem dobil načrt na internetu in mi je kolega s 3d tiskalnikom sprintal (škoda ker je imel samo belo barvo, mogoče bom naknadno pobarval v črno).

Upam, da bo še komu v pomoč.

LP

1.jpg

2.jpg

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...