Skoči na vsebino

3. Vallelunga (2.12.2018)


Recommended Posts

vallelunga.png


Potek dirkaškega vikenda:
20:00 Trening
21:00 Kvalifikacijska dirka (obratni vrstni red voznikov glede na stanje v prvenstvu)
21:20 Dirka 1 (razvrstitev glede na rezultate v kvalifikacijski dirki)
21:40 Dirka 2 (razvrstitev glede na rezultate v dirki 1, obratni vrstni red za prvih 10 voznikov)

Na dirko se prijavite tukaj. Rok za prijavo na dirko je 2.12.2018 @ 18.00.

Prijavljeni vozniki:

  1. Leon Merčon
  2. Žan Prosen
  3. Žan Trpin
  4. Matija Ličen
  5. Anže Štravs
  6. Tomaž Pavšek
  7. Aleš Kurent
  8. Tomaž Eržen
  9. Matjaž Murn
  10. Aleksander Bogatič
  11. Simone Bellon
  12. Boštjan Bajc
  13. Luka Peklaj
  14. Andrej Raholin
  15. Alen Rožič
  16. Jakob Zupanc

Server bo do dneva dirke online s seznamom prijavljenih iz Laguna Sece. Če se kdo prijavi na novo in ne more na server, naj mi napiše zs.

Link to post
Deli na drugih straneh
  • Odgovori 35
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Glede na to da je bilo o moji vožnji veliko govora bom še jaz napisal svoje mnenje. Dirka je bila daleč od idealnega z Murnom sva zadela že na startu bolj po moji krivdi kot po njegovi saj mu nisem pu

Še moj pogled na dirko      Q1 ob 1:03:00 R1 ob 1:32:00 R2 ob 2:04:00

No bom še jaz povedal svoje. Od 9 x po 20 minut dirke sem samo 2x prišel do konca brez  večjega incidenta v mojo škodo. Ne obsojal nobenega in niti ne mislim, ker zame smisel te udeležbe je bila zabav

Posted Images

Server za Vallelungo online s posodobljeno štartno vrsto in obtežitvijo. Tokrat gremo neposredno iz kvalifikacijske dirke na R1, premor bo med R1 in R2 (moral bi biti občutno krajši kot do zdaj).

Štartna vrsta za kvalifikacijsko dirko (16 prijav):

  1. Ličen
  2. Prosen
  3. Raholin
  4. Bajc
  5. Štravs
  6. Zupanc
  7. Merčon
  8. Trpin
  9. Bogatič
  10. Kurent
  11. Peklaj
  12. Pavšek
  13. Eržen
  14. Murn
  15. Bellon
  16. Rožič

nekatere neprijavljene sem prav tako pustil na seznamu @PEK @zamex23 itd., tako da se boste lahko pridružili, ampak štartate za vsemi prijavljenimi na dirko (od P17 dol)

Link to post
Deli na drugih straneh

Mehaniki niso bili najbolj veseli, saj so morali po vsaki dirki klepati avto. :rolleyes:

R1: Demolition derbi, pobral eno Mazdo, ki se je odbila od stene. 
Nato še dotik pred zaviranjem v 3ji ovinek ki me je poslal v travo, kjer sem po 150m drsenja, skoraj napravil totalko Erženu.:oops:

R2: Trdi boji z @Luka Peklaj , ki mi ni pustil niti milimetra prostora :D, če je bil kakšen dotik preveč se oproščam ampak mislim da sva imela kar korektne boje. Na koncu P3.

R3: Masaker na začetku, spet pred mano @Luka Peklaj, tudi tokrat se ni dal. Tokrat sem ga v drugem poizkusu le uspel prehiteti.
Nato sem dohitel Bellona in Zupanca, ki sta imela svoj boj.  Po nesrečnem naključju, sem zadel zadnji konec Zupancove Mazde, ki jo je začelo vrteti, nato sem zadaj dobil še potisk od Eržena.
Se oproščam, nisem vedel da bo taka razlika v hitrosti, jaz sem tam vedno costal, medtem ko so ostali zavirali.  
Na koncu mi je zmankal krog ali dva, da bi imel šanso napasti Bellona. Na koncu P2.

Bo počasi potrebno razmisliti o H menjalniku, saj sem v prvem sektorju vedno izgubil dve desetinki [buzara]

Link to post
Deli na drugih straneh

Začetek QR ni šel po planih, vem da sem naletel na ostanke incidentov v ospredju, a sem vseeno zvlekel kar dosti ven iz vsega. P2 in P3 na koncu je več kot sem pričakoval. Reversed grid je definitivno zanimiv, ampak čista loterija. Treba bo razmislit, kako dobit nek kompromis iz celotne zadeve.

Sicer sem pogledal na hitro samo R3 in glede na videno bi definitivno lahko padale kazni, čeprav je večinoma šlo za napake in optimistične poskuse napadov.  Videl sem vsaj eno namerno zbijanje, kar je pa nedopustno. Dajte prijavljat take zadeve, da se rešimo foušije na progi :) 

Link to post
Deli na drugih straneh

Ima kdo replay od QR in R1? 

QR zelo zanimiva dirka. V parih situacijah ni bilo drugega kot sreča, da sem se izvlekel ven brez crasha. Na koncu sem v zadnjem krogu iz potencialnega P2 končal na P8 - vse zaradi ene napake. Preveč optimistično sem napadel @Matija in ga oškodoval za nekaj mest. Zgleda ni pričakoval, da se bom tam rinil. Seveda sem ga počakal, kot se to spodobi. Proti koncu sem se spet preblizu smukal in se malo dotaknil, da ga je odneslo - on je izgubil še eno mesto, jaz pa dve.

R1: Startal uredu iz P8. Nekaj časa je šlo OK, potem pa je zmanjkalo prostora zame, Trpina in še enega. Jaz sem potegnil takratko in odletel nabirat rožice. Vmes sem katapultiral še Bogatiča, ker sem se spravil prehitevat na notranjo stran - ker je bil on na zunanji mi je zakril braking point, katerega sem popolnoma zgrešil in ga na polno nabil bočno. Popolnoma moja napaka, za kar se ti opravičujem! Na koncu sem zaključil na P7.

R2: Spodaj so zanimive situacije iz moje zadnje dirke. Tukaj se je pa že začelo slabo.
(Scene1) Do prvega resnega ovinka je bilo že vsega konec, saj trije očitno ne grejo vštric po tej pisti - se morajo pravi kerlci najt, da gre. Pogled iz avta #70 Trpin
(Scene2) Zaradi zapleta spredaj, je bilo treba malo na travo
(Scene3) Šolski primer dive bomba. Pogled iz avta #70 Trpin
(Scene4) Uspelo mi je priti mimo Štravsa a me je potem na naslednji ravnini prehitel nazaj. Pustil sem mu prostor. Na apexu je povozil robnik in mu je zadek za malenkost zdrsnil, zgubil je hitrost jaz pa sem se ga zaradi tega rahlo dotaknil.
(Scene5) Lepo po notranji strani brez dotika prehitel (dva) skoraj. Čez naslednji blagi levi ovinek ostal na notranji, kar je za naslednji desni ovinek pomenilo zunanjo stran. Lepo je šlo brez dotika, dokler se v naslednji ovinek ni nekdo odločil za dive bomb. Za bonus sem pokasiral še pirueto od enega najhitrejših voznikov prvenstva.
(Scene6) Ostal na zunanji strani, rahel dotik a sem se lepo ujel in peljal naprej.
(Scene7) Napad skozi šikane in prehitevanje po zunanji strani v zadnji ovinek. Zopet rahel dotik a nič hujšega - vsi peljali naprej.
(Scene8) Lepo iz zavetrja na notranjo stran in mimo v ovinek.
(Scene9) Dohitel Štravsa, ki je z levim zadnjim kolesom malo zapeljal na travo. Zadnji konec je odneslo, poskušal je loviti a je končal v mojem boku. Nič spornega. Zunanji pogled iz mojega avta, notranji iz Štravsovega.
(Scene10) Na apexu zopet povozil robnik in malo upočasnil. Rahel dotik a nič hujšega - peljemo naprej.
(Scene11) Malo na zunanjo stran in na apexu noter. Imel malo večjo izhodno hitrost zato rahel dotik. Na koncu je imel očitno dovolj tega šlatanja in me je na izhodu iz zadnjega ovinka dotolkel in poslal spat. Zgornji pogled iz mojega avta, spodnji iz Štravsovega kokpita.

 


P.S.: Fantje - sej vem, da paše v majhne, tesne luknje vtikat - ampak vedno pa ne gre. Če greš na silo boli.

 

Link to post
Deli na drugih straneh

Če lahko jaz 😇

Sej se iz posnetka vidi, da se ga nisi samo rahlo dotaknil. Js sm naštel vsaj 4 kontakte, zadnji 3-je so ključno prispevali k njegovemu spinu.

Tud scene 3 ni noben divebomb. Trpin je mel svojo linijo v apexu povsem pod kontrolo, ti pa nisi pustil dovolj prostora na notranji strani oz. si kar zavil vanj, čeprav sta bla na 3/4 vštric. Divebomb bi bil, če bi on understeeral iz apexa na tvojo linijo. Tebi je v tistem trenutku že pripadala zunanja linija in ne idealna, kot verjetno domnevaš. Zadela sta konkretno pred apexom.

Link to post
Deli na drugih straneh

Seveda lahko :) Predlagam pa da mogoče še replay pogledaš, ker se tam malo bolje vidi kot na zgornjem posnetku.

Glavni razlog za Štravsov spin (če govorimo o scene 4) je bil najprej moj dotik njegovega zadka, ker mu ga je odneslo. On ga je lepo lovil a ga je zavrtelo, ko sem mu hotel pomagat in ga poravnat on je imel pa na polno kontra volan. 

Scene 3 je mogoče res še najmanj divebomb od vseh njegovih poskusov prehitevanja na tem hairpinu. Jaz sem ta ovinek vedno jemal zelo na široko in če je avto kakšne 3 dolžine za tabo ne pričakuješ, da se bo na apexu pojavil vštric. Prav tako sem za večino teh primerov v dvomih, če bi zadel apex brez moje pomoči na zunanji strani.

Link to post
Deli na drugih straneh

Sej se vid, da ni bil tvoj namen da ga izrineš. Ampak vseeno si s tem pomaganjem ključno pripomogel k njegovem spinu. No offense, AC ni ravno pravi špil za tako početje, saj so ti odboji res neverjetno pretirani.

divebomb: Ti lahko ovinek jemlješ po svoje, če nimaš nikogar okoli sebe. Če te pa nekdo goni zadaj, pa moraš odpeljat bolj defenzivno. Če puščaš vrata odprta še za eno linijo, potem moraš računat na to, da se bo nekdo znašel tam. Itak maš v tem primeru še dve rešitvi. a) podaljšaš svojo zunanjo linijo in probaš s slow in/fast out undercutom na notranjo stran. Ta varianta je bolj varna, ker če zasledovalec resnično prehitro pride po notranji liniji v ovinek (divebomb) se mu lahko izogneš in elegantno odpelješ naprej. b) normalno odpelješ po zunanji liniji in imaš s tem višjo hitrost na izhodu.

Link to post
Deli na drugih straneh

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...