Skoči na vsebino

Prvič v sim racing pomoč


DADI

Recommended Posts

Pozdravljeni fantje in dekleta če je kakšna 

Prosil bi za informacije glede volana stopalk prestav, kaj mi svetujete kaj vzet, sem pripravljen dat tud 1500€. a kdo ve a je razlika tolk očitna recimo med thrustmaster 500 pa recimo fanatec a je čist drug svet kaj mi priporočate igral bi pa na pc in konzoli?

Link to post
  • Odgovori 37
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pozabil sem  dodati sliko.

@DADI Vse je bolj ali manj odvisno od tega, koliko časa boš ostal v simracingu. Če se ti zdi, da te res zanima in si se pripravljen 2 leti bolj ali manj učiti, potem je Direct Drive volan prava izbira

Posted Images

Jaz imam fanatec ps4 combo (800€)in je proti logitech g seriji (300€) bomba. Seveda imaš še dd varijante (pc only), kar pa je up too 1500€.

Moje mnenje: prestavljal ne boš, kako resno greš v sim vode tudi ne vem. Za preizkus na pc ubod g29, pa po 3 mesecih, če te zagrabi, greš na TM ali celo na fanatec....

Link to post

Hmm za take denarce dobiš že zelo soliden combo, u bistvu se za ta denar dobi že tudi Direct Drive volan, ne vem pa kako je z podporo na XBox platformi.

Za PC bi jaz na tvojem mestu gledal DD + Fanatec stopalke kar bi moralo biti nekje znotraj tvojega budget-a, za konzole pa bo po moje bolj prava smer Thrustmaster ali Fanatec.

Mogoče @play ve kako je z podporo DD na Xbox-u ...
 

 

Link to post

Huh.. zakomplicirana situacija. Pri takem budgetu bi se že splačalo novi Fanatecov DD povohat. A kaj, ko je konzolo omenil :D Js bi, takole na oko  rekel, da TS 500 bi moral bit dovolj za začetek. Vprašanje pa je, koliko je cenovna razlika, do tegale Fanatec paketa, ki stane €1329.95.

https://www.fanatec.com/us-en/bundle/product/forza-motorsport-wheel-bundle-for-xbox-one-and-pc.html

Uredil - 57X
Link to post

vem, ampak ne vem, če se splača dat €1500 + obroč + stopalke + shifter, če bo na konzoli igral :) Že €1500 za vseskup je izredno visok znesek za začetnika, ki cilja tudi na konzole. Če imaš tak high-end hardware (DD), je tud zelo nesmiselno, da ga našraufaš doma na mizo.

Link to post
Pred 17 urami , DADI je napisal:

Xbox

Čaki??

 

Malo javi kaj boš na x1 ali x360 igral, akteri model x-a imaš, in če boš igral le Forzo motorsport ali mogoče asseto, relano če bi jaz vozil na x1 in recimo vsaj še na pcju računalniku, se splača nabavit, če boš le na x1 ne vem, jaz bi raje relano vzel th volan, ker tudi če boš prodajal v bodoče dalje boš zgubil na ceni dost minimalno, relano ne vem če se v fm špil splača ulagat za volan cca 1k+ ali več, mogoče pa, ...jaz zmer tko pravim, če te sm ena igra veseli, je itak tvoja odločitev koliko zapraviš, ne glede na to kaj ti mi rečemo, ali kdo drug...

 

javi mal mene sicer najbolj zanima kaj boš igral, škoda pa je da ni res ornk volana za pc ps4 in x1...pa bi bil mir....

Link to post
Pred 10 urami , B_U_R_I je napisal:

Fanatecov DD bo možno uporabljati tudi na konzolah.

Si zihr??? Če ja, je tole najbolj info kar jih je, če bi delal na pc, x1 ps4 bi bla tole res norija...

Link to post
Pred 18 urami , DADI je napisal:

igral bi pa na pc in konzoli?

Vzmeše pol Fanateca ali počakaj res na DD volan in imaš top igraš na pc ali xbox one, (vedi da na ps4 ne...oz edino res če DD pride še za ps4, se zihr splača počakat, če pride ga enako tudi sam nabavim...)

Link to post

Bom pa tko prašal če vzamem set od fanateca ki je v priponki ali pa najboljše od thrastmasterja a je velka razlika če me razumete a se splača dat tolk denarja za fanatec stvari?

Kaj pa predlagate za en cockpid mislu sem rs1 k ga prodaja tud play? A je kej drujga dobrega?

IMG_20180828_060626.jpg

Link to post

Hmmm jaz bi resno 100%počakal da pride info za DD če le dela na pc ps4 x1, če ja je to zmaga, volan bo  držal ceno...se pa bojim da mal dvomim da bo in na x1 in ps4...prej pc in x1, ali obratno...

 

rs1 k ga prodaja tud play

 

če mene vprašaš je nov raceroom 359e kos cca in je proti rsu ki so cene od 700 do 900e zelo zelo kvaliteten...

 

rs nisam nabavljaj že več kot leto dni, možno so so nižje cene...treba mal prevert..

Link to post

@DADI Vse je bolj ali manj odvisno od tega, koliko časa boš ostal v simracingu. Če se ti zdi, da te res zanima in si se pripravljen 2 leti bolj ali manj učiti, potem je Direct Drive volan prava izbira.  Fanatec je vrhunska oprema, tako, da ne boš zgrešil z nakupom na daljši rok, tudi če vzameš klasični jermenski volan.
Če pa ne veš točno v kaj se podajaš, potem pa raje kupi neko cenejšo zadevo, ki bo kompatibilna z xbox in PC. Čez dve leti bo trg bolje založen z DD volani, pa se potem takrat odločiš za nakup, če te potegne notr.

Povečini je odvisno od posameznika, kaj se splača in kaj ne. Vsekakor pri Fanatecu dobiš več, kot pa pri TH. Ampak, vprašanje je, če tisto "več", odtehta denar, ki ga moraš odšteti. Če boš ogromno vozil in se s simracingom ukvarjal več let, potem najbolje, da  takoj kupiš high-end opremo in imaš potem mir.

Ceni Fanatecove DD (€1500) baze prištej še cca €700 za obroč, pedalke in menjalnik. Če pa hočeš še ročno, pa še €130. To je vse skupaj preko €2300 ;)

Kar se cockpita tiče, je tole trenutno najboj zaželena roba. Močan, majhen, prilagodljiv..
https://sim-lab.eu/product/p1-chassis/

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...