Skoči na vsebino

Splošna debata (started by mancSLO)


Recommended Posts

Pred 1 uro , 57X je napisal:

Ja, @edgeslo se strinjam, da slovenstvo seveda ne more (po mojem osebnem prepričanju celo ne sme) biti razlog, da se podpre določen naslov. To sem napisal iz vidika portala, ki je že v svojem imenu in po tradiciji pač ozko usmerjen v slovenski jezik in z njim narod. Kaj bi portal imel od tega, če bi probali ponuditi dirke tudi v rFactor2? Če ciljaš na uporabnike portala, potem vsekakor razširjeno znanje in vedenje, da se potem sploh lahko debatira o tem, kaj je dobro in kaj ne. Da se sploh ve kaj obstaja na trgu, če se tako izrazim.

Probaj se znebit občutka, da bi vsak rad nekaj uturil. Jaz osebno govorim iz svojih izkušenj, katere predstavljam, kot dejstva, ki so preverljiva. Skušam gledat na stvar z vidika portala, ne iz osebnih preferenc. Grebenc, Kraner in moja malenkost, smo bili zadnji, ki smo zapustili race session na zadnji dirki v AC na tem portalu. Torej, ne mi prosim več obešat tega, da hočem nekaj uturit nekomu v glavo, ker bi tud v AC verjetno kaj odpeljal, ampak je malo stvari, ki bi me tam še pritegnile, sploh pa jih ni za celo prvenstvo.

BMW M8 GTE za rF2 stane €4,99. Ista cena velja za Corvette C7.R in Porsche 911 RSR. Proge so pa vse, razen Sebringa (€9), zastonj.

Vsi, ki so kdaj karkoli organizirali, vedo, da je AC pain in the ass za organizacijo prvenstva. Zato pa nikjer več ni resnih prvenstev. Js sam ga osebno ne bi šel niti v sanjah delat. Za rf2 imam danes do večera spisano prvenstvo, brez, da bi moral karkoli potestirat ali skrbeti, da bo šlo kaj narobe. Pa imam v AC 1742 ur na steamu. V rF2 pa 887ur, v AMS pa 882 ur. Težko bi mi kdo očital, da ne vem o čem govorim. Hendlanje rF2 serverja je tudi samo stvar priučitve in je otročje lahko.

Ampak vseeno.. zakaj sploh prvenstvo? Je to res prava pot v tem momentu/obdobju?

@57X pa sej nihce ne prepoveduje naredit prvenstvo v rf2. Ali pa jaz cesa ne vem...? Problem je v tem da v rf2 po moje ne bos napolnil grida. That's all. Ce malo provociram potem lahko napisem da prej najdem vec voznikov za iRacing. Ce pa ti uspe nardit v rf2 prvenstvo v katerem bodo clani vozili pa sem ti pripravljen celo pomagati ce rabis.

Meni je prakticno vseeno za kaj se boste odlocili na koncu, sem pa zato da se vozi tisto kar bi vozilo vec clanov. Ce se zaradi tega kdo strma me pa ne prizadane cisto nic. 

Zakaj prvenstvo? Ker ce bi bral poste v tej temi bi videl da ocitno obstaja interes da se ga naredi. 

 

Link to post
Deli na drugih straneh
  • Odgovori 167
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Evo, stvar je taka. Postavil sem tri 24/7 serverje (AC, rF2, R3E) za potencialno touring prvenstvo. Treba bo še potestirat če lahko vse trije naenkrat tečejo brez problemov. AC Server name

Mogoče se javimo še tisti, ki bomo probal peljat karkoli bo organizirano. Čas za furat si bom probal nekako najt, za organizirat pa vem koliko ga pobere in ne bom nič obljubljal pomoči. Seveda, če bom

Lepo, da gre enkrat debata v smer koncepta prvenstva in ne naslova igre v kateri se bo vozilo. Je pa res, da trenutne razmere na trgu narekujejo, da se ne da v vsakem naslovu vozit vsega. Ključnega po

Posted Images

Kje pa piše, da ne more bit vse? Prvi vikend dirka v A, drugi vikend v B, tretji vikend prvenstvo. :) Če se prav spomnim, se  najde kakšen interesent tudi za med tednom, ki v nedeljo zvečer ne more.

Link to post
Deli na drugih straneh

To najboljšo idejo fun dirk ta moment potrjuje zelo malo ljudi. To je dober pristop za vikende med prvenstvom. Sicer trenutno ni dosti aktivnih uporabnikov na forumu, ampak iz izkušenj povem da ravno taki eventi niso nikoli najbolj zaživeli. 
Tudi jaz sem se dostikrat potrudil naredit kak fun event. Prijav 5-10, udeležba mogoče 5. Delal sem tudi evente na željo pa na koncu takega človeka ni bilo na dirki. Poleg tega lahko fun evente zaženemo danes, server 24/7 bo kmalu spet online, naredit par klikov tedensko ni noben problem. Naslov simulacije tu nima nobene veze.
Ko se pojavi konkretno prvenstvo, se pojavijo tudi tisti, ki jim ni v interesu odgovarjati na vsak post, se pa radi pridružijo organizirani sezoni dirkanja (meni so recimo iracing endurance eventi odlično postavljeni, ker že v začetku leta zvem, kdaj bo katera dirka).

Za nedeljske fun dirke ne rabiš foruma ampak Discord in eno objavo na teden (ura in dan v tednu sta itak standardna, daš link proge in avta če je treba in še par nastavitev serverja in to je to).
Ta tema je pravzaprav odličen dokaz, da debata ne more biti konstruktivna niti reprezentativna, ker ves čas objavljajo isti ljudje. Če bi se oglasilo 20-30 ljudi in bi jih 10 potrdilo en predlog, potem nimaš kaj razmišljat in se odločiš za večino. V trenutnem primeru pa lahko kvečjemu koga užalimo z izbiro. Celotna debata je pa itak že na meji kreganja in kazanja s prstom.

Letos sigurno ne bo prvenstva kjer bi dirkali vsak teden, dvomim tudi, da bodo dirke na 2 tedna, tako da bo dovolj časa in prostora za probat vse možne kombinacije.  

Eni vložite 200% v simracing, kar je pohvale vredno. Ne pozabite pa, da vsak živi svoje življenje in se mora prilagajati lastnim obveznostim. Igrati na krivdo, ker se nekdo lahko zaveže brez izjem in bi zato vsi drugi tudi morali to biti sposobni naredit, je čisto zgrešeno. 

Kot je Sašo rekel, ko je kdo pokazal interes za organizacijo, je bil dobrodošel. Tudi ta moment to lahko smatrate kot odprto povabilo. Dejstvo pa je, da v nobenem primeru ne bodo vsi zadovoljni. Letos bi lahko recimo furali dve vzporedni in enakovredni ligi, eno v AC, eno v rF2, sproti pa se udeležujemo drugih eventov (iracing endurance itd.).
V tem primeru bi morali biti vsi zadovoljni in spomladi 2019 bi imeli oprijemljive podatke kaj se bolj prime in s čim bolj konkretno nadaljevati v prihodnje (AC, rF2, ACC, mogoče celo kaj drugo).

Pa še čisto konkretno vprašanje in brez namena kakšnega obujanja starih zamer...

@57X ni tako dolgo nazaj, ko je bila po tvoje Automobilista najbolj primerna in realistična za dirkanje. Jaz je nisem probal že zelo dolgo (tudi rF2 ne). Kaj se je spremenilo in zakaj je rF2 zdaj bolj primeren?

Link to post
Deli na drugih straneh
3 hours ago, 57X said:

Za kater volan gre?

ClubSport Wheel Base V2


Glede dneva in ure je pa tako.
Meni se je najbolj zdelo GT3 prvenstvo, kjer smo imeli na 2-3 tedne dirko.
Meni ni problem da se zadeva prestavi na soboto, oz. prilagodimo tako, da bodo lahko vozili tudi tisti člani, ki so že v ligah.

Name lahko računate v simulacijah AC in iR.
Ali je problem rotirat vsak teden svojo simulacijo? Samo verjetno vsi vemo kje bo največ udeležbe. ;)

 

Keyboard warriors back to your racing wheels! :DD

Link to post
Deli na drugih straneh

@enjoyer83 ponavljam še enkrat,  da stvari, ki jih pišem niso moje preference. Automobilista še vedno ostaja moja osebna  nr.1 opcija. Realnost je  taka, da portal trenutno ne zmore nafilat ene, kaj šele dveh, treh, štirih ali celo petih simulacij. rFactor2 je po moje, če gledamo dolgoročno, trenutno najboljša investicija, če nisi že globoko v iRacingu (ki je tudi dolgoročno vzdržen) in ti je dovolj dirkanje tam. Razvoj Automobiliste je že davno ustavljen, Reiza že steguje šape po isiMotor2.5 in bodo v bližnji prihodnosti izdali DLC za rF2. Na krako to pomeni fizika Automobiliste v rF2 DX11 preobleki. Nesmiselno bi bilo sedaj od kogarkoli pričakovati, da bo še kupil AMS. Mogoče bi lahko služila kot 3. sim, ampak ne vem, kdo bi jo vozil razen mene in mogoče Grebenca in Kranerja.

rF2 je iz tega vidika povsem primeren nakup tudi za morebitne nove člane. Kot rečeno, glavne stvari v rF2 šele prihajajo, nekatere pa so že prisotne.
S397 je 2016 od ISI okdkupil komplet pravice za trženje rfactor2 in licenco za isiMotor2.5, ki poganja rFactor2. V slabih dveh letih jim je super uspel prehod na DX11 (optimizacija aktivno poteka naprej), uvedli so funkcijo nabiranja dežnih kapljic na vetrobranskem steklu, delovanje brisalcev, žarenje zavornih diskov. Omogočili so aktivno delovanje "position lights" na dirkalnikih GTE, GT3, LMP2 in LMP3, ki prikazuje na katerem mestu (per class) se dirkač trenutno vozi.
Igra tudi že deluje v VR načinu. 
Izdali so tri plačljive DLC-je in obilo "free of charge" vsebine, tako dirkalnikov, kot dirkališč. Pred kratkim pa so na bojne linije poslali še  Sebring, ki predstavlja mejnik pri načinu izdelave virtualnih dirkališč s pomočjo laserskega skeniranja.
Novi uporabniški (HTML) vmesnik (UI) jim povzroča malo več težav, saj želijo ugoditi čim več predlogom uporabnikov, kar ob obilici ostalega dela, seveda podaljšuje razvoj. Med drugim, naj bi implementirali tudi podporo za Motec telemetrijo. Sam si predvsem želim real time weather podpore. Malo so tudi izboljšali lastnosti in karakteristike, že tako solidne, umetne inteligence nasprotnikov, proti katerim se lahko borimo v načinu singleplayer.
Verjamem, da bi bili mnogi tudi prijetno presenečeni nad grafičnim izlgedom zadnjih dveh car packov - GT3, Endurance in Sebringa. Vem, da to mnogim (ne le na tem portalu) kar dosti pomeni. Tudi na račun tega, je vse več migracij iz AC na rF2, ker jo je slednji povsem ujel, če ne celo prehitel na tem področju. Stvar pa je takorekoč še čisto na začetku grafičnega razvoja. ISI se je ukvarjal predvsem s tire modelom, Studio397 deluje mnogo bolj resno. Njihov CEO, Marcel Offermans je endurance freak in aktivno dirka v uradnem rF2 endurance prvenstvu. Pozna svoj produkt v vseh možnih aspektih in aktivno komunicira s publiko, spodbuja 3rd party modding in omogoča talentiranim moderjem, da pod okriljem Studia397 izdajo svoj produkt, če gre za dovolj kvaliteten izdelek. Studio397 tudi aktivno ponuja na voljo vsa možna orodja in dokumentacijo za modanje. Res super team samih entuziastov.
Pripravlja se tudi novi competition system, o katerem ne vem nič. Vem pa, kdo je glavni akter razvoja in lahko rečem, da gre za izredno sosobnega in izkušenega mačka, ki ve kako se stvari streže.
@edgeslo js nimam namena nič organizirat, niti filat grida. predstavil sem svoj vidik - kaj mislim, da bi bilo za ta portal dobro. Tako, kot je to storil vsak, ki je pač to storil. Največ, kar zaenkrat lahko storim je to, da ponudim server, ki ga za naš team laufa Božo. To pomeni, da se nam lahko kdo prdruži na severju kjer treniramo za Endurance prvenstvo. Nataknemo soft gume, mi damo setup (če ga že imamo :D ) in se mal poškripa po ovinkih - to je to. Če se iz tega ven pokaže kak večji interes večine, potem verjamem, da bi se dalo kr nafilat grid tudi za prvenstvo. Je tudi še nekaj oseb, ki vem, da bi vozili, če bi se kaj organiziralo. Pač dirkajo drugje, ker jim AC ne paše. Letos imamo celo 3 slovence v elitni diviziji rf2 Virtual Endurance Championship prvenstva.  Terzić je v takorekoč semi-pro teamu btw :)

@alkoro nisem še slišal, da bi kdo imel probleme z nastavitvijo Fanatecovega volana. Mogoče kakšno malenkost, sicer pa se vse nastavlja v meniju v igri:
20180825184558_1.thumb.jpg.49d7bd6160bef618d949ae6a482e9e47.jpg

Vsekakor organizirajte prvenstvo v AC, če je tako kot kaže trenutno in če si želite prvenstva. Jaz si ga v AC ne želim  in zato me pač tam zraven ne bo.

 

Uredil - 57X
Link to post
Deli na drugih straneh

Tomaž, bingo za club evente sem pred vsem mislil v temle smislu:

Pred 9 urami , mancSLO je napisal:

iščemo rešitve za vas šest, ki čakate prvenstvo in za nas šest, ki smo preko celega leta vpeti v tekmovanja v različnih ligah in igrah.

 

Ps: šest je naključno... 

- Ni pa predlog dveh simulacij niti ne tako slab, čeprav morda predlog g.Murna bolj sede.

- Moram pokomentirat še, da na argumente, kot so "sem od kolega slišal, da mu volan ne dela", "sem pred leti vozil, pa mi ni bilo", "tole predlagam, ampak nisem še probal" nekako težko pristanem. Ampak katero igro smo v debati že zdavnaj presegli. Imamo pa vsak svoje favorite, kar upam, da je dovoljeno. 

- Tudi sam sem kar nekaj časa postavljal serverje (klik) in vem kako je, če ni udeležbe.   Ampak kaj pa že ostane. Lahko pomagam kak live stream sherat. 

Pa zdej, ko @alkoro iR omenja, še enkrat ponavljam: 6krat po dve uri[ok]. (samo ne me iz Mazdo basat [Smoke])

A ja: zdej se pa umikam iz tele teme, da še ostali piskerček pristavijo. Torej iR ali rf2, od druge polovice novembra naprej. Zakaj AC ne: ker je škoda, da sem kupoval tak volan, da bi potem AC fural. Saj se spomnita @alkoro in @Rokovnjac, ko sem v Dizel ZS iskal nastavitve za tiste AC fbb sliderje, vendar čista tema. Karkoli sem poizkusil.

Upam, da imajo v ACC namen temu posvetiti več pozornosti. V Rf2 je bil občutek vrhunski, v iR nekoliko slabši, vendar ovalni content ter comunity prevlada.

 

Uredil - mancSLO
Link to post
Deli na drugih straneh

Pred nekaj minutami mi je uletel tole na tubo, da ne boste mislili, da nakladam o grafični podobi :)

Tudi sam bom zaključil debato v tej temi, sem se kar napisal spet, vidim :D

Link to post
Deli na drugih straneh

Če že primerjamo razne simulacije, bom še sam dodal mojih 5 minut:

RF2, jebal isusa maternega da sem si nastavil volan, da je vsaj približno deloval tako, kot bi moral (ja spet Fanatec). Po nekaj dnevih in lurkanju levo in desno sem si le uspel nastavit volan meni všečno. Odvozil par dirk, vzdušje je kul, borbe so, kontakti med avti niso pretirano kaznovani, je pa grafiko povozil čas, ravno tako mi vozni model pri nobenem od probanih avtov ni bil realen, oziroma tak, kot si ga kot šofer predstavljam da je. Pač se s špilom nisem povezal in se niti nisem več trudil z njim.

Raceroom, tiki taki vse dela, super meniji za nastavitve, kul grafika, serverjev obilo, dirke na nož. Vozil sem GT3 prvenstvo, folk različen, vendar po večini fer, ves čas neki eventi, skratka s tem špilom ti ni dolgčas. Razen, če si želiš nekaj več. Meni manjka tiste ostrine, tiste finese, ko ti volan pove, katero kolo ni scentrirano in kdaj si povozil mušico na ciljni ravnini.  Občutek sem imel, kot da sem lahko še hitrejši, samo težko je najti zgornjo mejo avtomobila, ker je premalo informacij. 

Assetto Corsa pa ima ravno tisto ostrino, ki manjka Raceroomu, da bi bil perfekten. Zame najboljši vozni model od naštetih, točno vem če imam top setup kako bo avto šel, kje so meje in do kam ga lahko lovim, preden bo šel v maloro. To mi je pač najbolj važno, ker v nasprotnem primeru bi ostal pri kakem Gran turismu :D  Ostalo pa že poznate. 

@alkoro Če bo jutri še server dopoldan gor, pridem na kak krog :D 

 

 

Link to post
Deli na drugih straneh

Bom pustil server prižgan, samo upam da ne bo spet ISP nagajal :D 

Evo rf2 izkušnjo Fanatec userja.
Nekaj podobnega sem imel na PCARS, ko sem uvažal ene datoteke z nastavitvam. Je bilo potem mnogo bolje, samo še vseeno ni bilo čisto prav. 
Na koncu sem se sprijaznil da sem 40 EUR vrgel stran.[buzara]

Nekaj podobnega je bilo na race room. Ravno takrat so imeli competiiton, jaz pa nov volan. :DD
Grem prvi krog. Kot da sem totalen n00b in ne znam ujeti avta. Nobenih / zapozneli signali ...
Mogoče so kaj popravili od takrat, ampak me še vseeno ne vidijo več nazaj.
 

Link to post
Deli na drugih straneh
On 26. 8. 2018 at 21:54, anze je napisal:

Ja jes bom vozu kar bo

Enako jst, sm da se fura, in kumi čakam....ker res kumi čakam :)

 

(moj mali nam je, če nam skupaj rata, naredit lepo ligo na pcju, na ps4 in super bi blo še na x1....imamo vse pokrito, kontra reklame en drugemu itd...folka kr bi lahk reku bliz 80 do 100 igralcev......)

 

Link to post
Deli na drugih straneh
7 hours ago, play said:

(moj mali nam je, če nam skupaj rata, naredit lepo ligo na pcju......)

 

Ou, kaj je kriv tvoj mali?:|

 

 

Jaz sem izključno iR voznik in upam, da nam rata kdaj naredit nekaj v to smer.....a verjamem pa, da je največ možnosti za številčno udeležbo možen le z AC!

Ideja z več simulacij hkrati je po mejem tudi dobra...pa naj se folk sam odloča kje bo! 1x ko se naredi kalup za eno ligo se ta samo prekopira na ostale lige......pol pa samo še udri po oglaševanju, naj se vidi kje se urijo dirkači :DD

Link to post
Deli na drugih straneh

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...