Skoči na vsebino

Daytona 24h 2018


Recommended Posts

1 minute ago, edgeslo said:

Ja, dejansko top split se je končal takole . Še en dokaz da tudi v top splitu se dogajajo sranja.

Sem sicer malo prebral na iR forumu in pišejo da baje ga sploh ni hotel prehitet ampak so mu lock-nila prva kolesa, zdaj kaj je res in kaj ne... 

Pa ni problem sam move ,bolj je u bistvu problem da niso igrali fair play. Jebiga incident se pač zgodi, ampak  kadar prehitiš na tak način je edino fer, da bi ga spustil nazaj .Sploh pa če je res da je imel velik boljši pace v zadnjih krogih...
 

Ker kaj mu pomaga tak izgovor? A je kriva publika, iR, tisti katerega je vrgu ven....ne! Cisto sam je kriv in mu dat 10 sek.penalty pa naj se zaletava sam v zid :mangel:

Link to post
Deli na drugih straneh
  • Odgovori 229
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kot večina najbrž že ve se bo čez slaba 2 tedna v iRacing-u vozila endurance dirka 24h Daytone. Žal tranzicije dneva in noči do takrat še ne bo, tako da se bo celih 24h vozilo v nočni izvedenki proge.

Odlično 12. mesto  Zelo dobra dirka. Pridobil sem mnogo izkušenj. Sploh na šikani   Hvala @mancSLO, @edgeslo in @Mitja M. za zelo dobro odpeljano dirko  Kar se pa tiče Ferraija GTE pa lahko rečem

Posted Images

U bistvu bi bilo najbolje njemu DNF, tistemu ki ga je zavrtel prvo mesto, pa še ostali bi profitiral :)

Tako najbrž nebi nikoli več nihče poizkušal kaj podobnega...

 

Link to post
Deli na drugih straneh

Hja. Oni plavi je zrinil pred vstopom v ovinek  belega 2 m iz idealne linije, da je lahko caa. zastavil kombinacijo. Vseeno ga je odneslo v ovinku, beli je hotel to vnovčiti, vendar ga je plavi zaprl.

Link to post
Deli na drugih straneh

ČE bolje pogledeta ni tako umazano, kot se zdi. Dejansko je blokiral ta drugi pa mu ni pustil prostora in je rdeč celo za zemljo zapeljal. "If you no longer go for a gap"... v žaru borbe je to bilo. Vseeno, po 24h bi jaz osebno počakal, prepustil pozicijo in bil moralni zmagovalec.

Uredil - markop
Link to post
Deli na drugih straneh

Finta je v tem, da se moraš v tisočinki odločit kaj boš naredil in že rahel dotik se konča kot tale na posnetku. Zunanji je enostavno spregledal vozilo na notranji strani in, ko je začel jemati apex je zadel v vozilo. To je zelo rahel dotik, ki pa je usoden. 

Link to post
Deli na drugih straneh

Tako prehitevanje je na foro:  "gremo na notranjo, če je vsaj mal placa, s prepoznim bremzanjem za ovink spelat, saj se bom v unem spredaj ustavu, ali pa tudi on zaradi umikanja meni NE bo ovinka speljal" WIN-WIN :D   

Uredil - PEK
Link to post
Deli na drugih straneh
Pred 4 urami , mancSLO je napisal:

Hja. Oni plavi je zrinil pred vstopom v ovinek  belega 2 m iz idealne linije, da je lahko caa. zastavil kombinacijo. Vseeno ga je odneslo v ovinku, beli je hotel to vnovčiti, vendar ga je plavi zaprl.

Eh ja. Večkrat je potrebno pogledati.Beli je namenoma vzel linijo v ovinek bolj od zgoraj. In zbil plavega na idealni liniji kot kegelj. 

Link to post
Deli na drugih straneh

Jah ne vem. Najprej mu je pustil plac pol pa zaprl. Ne rečem, da je ta na notranji naredil vse prav, vendar je ta na zunanji (oškodovan) tudi slekel hlače in se nastavil. 

Je že Senna govoril, da če pustiš luknjo ne moreš pričakovat, da kdo ne bo skušal izkoristit :)

 

Uredil - markop
Link to post
Deli na drugih straneh

Ne ne ne, jaz se ne strinjam....luknja se smatra da spravis avto v celoti zraven nasprotnikovega, ne pa z eno gumo na travi!!! In da se niti ne omenja takega bremzanja....lahko bi mu pustil prostor za tank spravit noter, ampak halo, bremza pa naj sam, z svojim avtom in na racun svojega casa...nikakor pa ne tako hinavsko da te dejansko spravi nasprotnik v ovinek ti pa njega iz ovinka....

Stvar je zelo preprosta. Tudi ce bi ta kateri se ustuli noter imel moznost normalnega bremzanja, bi ta na zunanji strani vseeno hitreje speljal v ovinek. Kar ze samo posebej pove, da je dejanje iz obupa in ne zato ker mu je pustil luknjo, ker konec koncev mu spet ni pustil tolke luknje, da bi ga prehitel v ovinku po notranji, sploh ce upostevamo naslednja dva/tri ovinke!

Sploh ni debate...tip na notranji je kriv tudi ce je precenil, da bo bremzal z gumo na travi....v postenem boju bi kakor koli se obrne ostal zadaj, ker pa se je zaustavil hvala nasprotniku ni vec nic postenega ne sportnega!

Amen :D

Link to post
Deli na drugih straneh

Drugace pa osebno vidim Senno kot nevarnega voznika za druge sotekmovalce.....Marquez me spominja na njega in je precej cudno, da MM ni koncal tako zalostno kot Senna!

Skratka Senna za volanom je videl samo sebe, svoj avto, in asfalt...prehiteval pa je glih tako kot zdaj govorimo, vse prej kot fer....

Link to post
Deli na drugih straneh

Senna, najboljši dirkač vseh časov za moje pojme ampak tudi velika prasica na stezi.

Kar se pa tiče incidenta o katerem debatiramo, si očitno luknjo vsak predstavlja po svoje. Če bi že na zaviranju bila drug drugemu ob boku bi zame ta luknja se nekako zdržala, samo potem ga nebi zadel v zadnji konec. Predvidevam da ob najbolj poštenih namenih je ta zadaj mislil da bo tistega spredaj se bolj odneslo iz ovinka. Sam incident bi mogoče še označil kot racing incident, sam glede na to da ga potem ni spustil nazaj je to svinjski move. 

Ampak sej vsi vemo kako to gre, vsi top vozniki pa naj bo to ir ali pa rl so svinje ob določenih situacijah. Zame je tukaj pogorel tudi ir ker tega ni ustrezno sankcioniral. 

Link to post
Deli na drugih straneh

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...