Skoči na vsebino

Hitrejši časi v Assetto corsi


xray80

Recommended Posts

Pozdravljeni.

Spet sem si namestil volan in odpeljal par krogov pa me zanima kje bi lahko še izboljšal mojo vožnjo. Kot referenco sem si vzel prvenstvo hitri dirkač GT3. Proga Imola in dirkalnik Mclaren 650S GT3. Časi v Imoli so se gibali v prvenstvu (kvalifikacije) med 1:30 in 1:34. Zaenkrat me zanima, kako imate nastavljen volan degre of rotation in pomagala (realism). Za pomagala bi najraje, da nekdo prilepi print screen.  (TR,SC,ABS...)

Uredil - xray80
Link to post

Živjo,

mogoče si malce zamešal čase vozili smo namreč od 1:44:00-1:46:00 :)  

Volan imam v igri nastavljen na 900 stopinj, ABS in TC sta pa odvisna od proge.
Večinoma smo vozili ABS na 2/8 in TC 2-3/8

Prilagam ti setup za 650S: https://www.dropbox.com/s/7kxu0wn0ax091h0/QSETSOFT30-39.ini?dl=0

In pa Dizel Race Team trening video (za linijo):

 

Link to post

Alkoro@ Hvala za nasvete:)  Čase sem gledal za red bull ring progo.

http://simresults.net/170219-M3G

Glede pomagal sem malo zbegan.  V pravilniku GT3 hitri dirkač piše, da je dovoljena samodejna sklopka in ABS v rubriki kaj potrebujete pa piše, da je dovoljena samodejna sklopka ABS in TC. Potem ko grem v nastavitve Asseto corsa pa vidim, da imata ABS in TC več stopenj nastavitve. Če sem prav razumel, dovoljene so vse stopnje za ABS in TC in samodejna sklopka. Voznik pa sam odloči, katero stopnjo bo uporabil za ABS in TC? Zelo sem vesel, da ste vozli med 1:44 in 1:46. Sklepam, da so to časi z vašimi privat setupi? Če ima kdo še kakšen setup tudi za druge proge za Mclarna 650S GT3 se priporočam.

Hvala za pomoč :)

 

 

Link to post

Evo, dobil si nasvete od najboljšega :D 

Sem pa včeraj sam odpeljal par krogov z našim Mkvarnom in brez kil je avto nor! Kaki časi so to padali v Silverstonu in po Imoli, pa kaj si ti ja nor.

Hočem reči, da si za trening vzel top avto :D 

Istočasno bi fehtal koga iz preostalih ekip, če so tako dobri in dajo kak njihov setup, da vidim kako je bilo voziti njihove zverine s top setupi.

 

 

Link to post

V prilogi pošiljam sliko,da vidite če sem prav nastavil realism. Jaz imam 3 nastavitve za ABS in TC. Alkoro če sem prav razumel bi jih moglo bit 8. Glede car setupa. Kam morem inštalirat ini datoteko od car setupa, da ga lahko naložit v igri? Npr konretno za Imolo morem kopirat ini datoteko v mapo assettocorsa/content/tracks/imola/data?

Realism.jpg

Link to post

Datoteko od setupa premakneš v:
C:\Users\USERNAME\Documents\Assetto Corsa\setups\ks_mclaren_650_gt3\ks_red_bull_ring

Jaz vozim abs in tc factory.

Ja vsak avto ima več nastavitev ABS in TC. 1/8 pomeni največjo pomoč, 8/8 pa najmanjšo.

Link to post

Alkoro@hvala za pomoč, včeraj sem inštaliral in preiskusil tvoj setup, žal samo za en ogrevalni krog iz boxov. Starejša hči je zbolela in žal bo treba za kakšen dan prestavit preiskušnjo. Drugače čase in setup imam. Potrebna je samo vaja. Sem pa že videl, da bo potrebno veliko vaje za priti na vaše čase.

Link to post

Sem poskusil par krogov, koliko me čas dopušča in sem dosegel čas 1:48:8xx. Samo da otroci ozdravijo, pa si bom vzel več časa :) Je pa mož na posnetku naredil čas 1:47:911, tako da svaka čast, če ste vozli med 1:44 in 1:46. Ni mi jasno kje ste dobili tiste 2-4 sekunde. Meni zgleda na posnetku skoraj perfekten krog :)

Uredil - xray80
Link to post

Mislim da na posnetku grip ni na 100% in še šofer ma +80kg balasta, ker je bil vodilni v prvenstvu. Glavno je da linije naštudiraš. :) Še mal treninga, da boš pripravljen na prvenstvo s takšnimi ali podobnimi (mal švohnejš) avti po poletju. [fbi] 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...