Skoči na vsebino

Pomoč/Nasveti


Recommended Posts

VIRTUAL XPERIENCE PORTAL

Portal razvijajo neposredno v Reiza Studios. Vsebuje seznam serverjev, lestvico svetovnih rekordov, global driver rank, lestvico uradnega Reiza tekmovanja Time Trial Of the Week (TTOW). Ponuja community directory, kjer lahko portali (kot je npr. slo-racing.com) objavijo svoj "oglas" o ligah, prvenstvih ipd. tekmovanjih. Seveda le za igro Automobilista. Obstaja (in deluje) tudi iskalnik ligaških tekmovanj (league finder), kjer najdete trenutno aktualne lige/prvenstva. Stran redno pridobiva nove, res uporabne funkcije. Eden od zadnjih bonbončkov, je možnost pridobitve nastavitev avtomobila (setup) katerega koli od tekmovalcev na TTOW lestvici. Stran dopušča možnost vpisa s Steam računom, tako, da dodatna registracija ni potrebna.

Timer Trial Of the Week
AMS ima v meniju Time Trial gumb. Klikneš nanj, izbereš aktualno tedensko kombinacijo dirkalnika in proge, ki jo predhodno poiščeš na omenjenem portalu (zavihek LEADERBOARDS) in zaženeš igro. Obraba pnevmatik, zavor in goriva je izklopljena. Prav tako je grip vedno enak. Želim povedat, da je dovolj 1l v rezervoarju in ni potrebno vsakih par krogov v boks po nove gume in zavore. Torej so pogoji vedno za vse enaki :) Časi se avtomatično dodajajo na uradno lestvico svetovnih rekordov ter na aktualno lestvico TTOW.

Fastest players setup fetch
Automobilista, ob doseženem najhitrejšem osebnem času, avtomatsko izvozi vašo setup datoteko na portal. Tam jo lahko potem drugi uporabniki prenesejo na svoj računalnik in seveda tudi veselo uporabljajo :) Prav tako lahko vi prenašate setupe ostalih uporabnikov/udeležencev TTOW. Možno je pridobiti tudi setupe TTOW preteklega tedna, kar pomeni, da boste imeli dostop do magičnih nastavitev res najhitrejših alienov [it] Spodaj še primer, kako enostavno je.. z enim samim klikom ;)
amsvirexp.jpg

Fetch Setup funkcijo najdete tudi v igri. Deluje le na aktualni tedenski kombinaciji TTOW. Potrebno je le označiti izbranega tekmovalca, katerega setup želite. Pojavi se opcija "fetch setup", kliknete in setup se v naslednjem trenutku nahaja v mapi s setupi :)
amssetfetch.jpg 
amssetfiles.jpg

Uredil - 57X
Link to post
  • 1 month later...
  • Odgovori 36
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Single Player Dirkanje proti AI bi si upal uvrstiti nekje med Assetto Corsa in rFactor2. Malenkost pred AC, pa vseeno korak (prej dva) za rF2. Pred AC jo uvrščam predvsem zaradi boljšega collision m

VIRTUAL XPERIENCE PORTAL Portal razvijajo neposredno v Reiza Studios. Vsebuje seznam serverjev, lestvico svetovnih rekordov, global driver rank, lestvico uradnega Reiza tekmovanja Time Trial Of t

Grafične nastavitve Grafika je najšibkejši člen Automobiliste, a vendarle, lahko se strinjamo, da so Reiza naredili pravi čudež iz prastarega grafičnega pogona. Ključne so pravilne nastavitve v vmes

  • 4 weeks later...

Grafične nastavitve
Grafika je najšibkejši člen Automobiliste, a vendarle, lahko se strinjamo, da so Reiza naredili pravi čudež iz prastarega grafičnega pogona. Ključne so pravilne nastavitve v vmesniku grafične kartice. Svetujem, da se za začetek striktno držite navodil iz Users manual-a. Users manual najdete takole:
amsmanual.jpg

SweetFX
Nastavitve SweetFX filtrov najdete v Configuration Tool. Izgledajo pa takole:

A0 Vintage
JZ3ujds.jpg

A1 Retro
kAjzHDh.jpg

A2 Natural
Mt4j5Yb.jpg

A3 Natural Vivid
iGFXEYl.jpg

A4 Tropical
KrtAS4O.jpg

A5 Tropical Vivid
xTG3vxt.jpg

A6 Vibrant
q65xRg3.jpg

B0 Vignette
NRhM6CE.jpg

B1 Tehnicolour
Oj5FACs.jpg

B2 Sepia
f0JcpiE.jpg

B3 Monochrome
zMH1ecR.jpg

B4 CRT
RngJv7F.jpg

B5 Cartoon Explosion
z5JE9ke.jpg

Disabled
ixxVzCm.jpg

Uredil - 57X
Link to post

Single Player
Dirkanje proti AI bi si upal uvrstiti nekje med Assetto Corsa in rFactor2. Malenkost pred AC, pa vseeno korak (prej dva) za rF2. Pred AC jo uvrščam predvsem zaradi boljšega collision modela, bolj naravnega vedenja in pa dveh možnosti težavnostnih nastavitev za AI: AI Strength (%) in AI Aggression  (low, medium, high, max). Prva predstavlja predvsem hitrost. Pomembna prednost pred AC je, da lahko to lestvico težavnosti (%) dvignemo do ekstremne hitrosti AI. Druga pa določa neke vrste agresijo, po domače povedano.. koliko j*jc ima AI. Sam imam skoraj v vseh serijah na MAX, ker se nasprotnik pogosteje pogumno pelje vzporedno skozi ovinek, prehiteva na zaviranju, zapira prostor ipd. Slaba stran MAX nastavitve je, da boste pogosteje v pesku/travi/ograji :D
Svetujem, da vedno, ko boste želeli voziti proti računalniku, izberete vse tri evente; practice, qualify, race. Tudi če nimate namena trenirat/vozit kvalifikacij. Zelo priporočljivo pa je, da čim več AI nasprotnikov, odpelje čim več krogov. To najlažje zagotovite tako, da pritisnete Ctrl+T (Accelerated Time) in pustite, da se čas izteče do konca. Enak postopek lahko uporabite tudi v kvalifikacijah. Opcija Finish Event ni primerna, ker takoj konča trenutni event in AI ne odpelje dovolj krogov. Po tem postopku, bo AI na kvalifikacijah bolj izenačen in posledično na dirki vozil precej bolj strnjeno in med nasprotniki ne bo prihajalo do velikih časovnih razlik. To zelo izboljša igralno izkušnjo, preverjeno ;)
Prisoten je (ne vem, če še) first event issue bug. To pomeni, da je na prvem eventu po zagonu Automobiliste, AI prepočasen. Če se vrnemo nazaj v meni in takoj še enkrat zaženemo isto kombinacijo z istimi nastavitvami, bo AI hitrejši za 1-2 sec. na krog. Te lastnosti potem ohrani za vse nadaljne evente, dokler ne zapremo igre. Ob naslednjem zagonu AMS, pa bo AI na prvem eventu zopet počasnejši za 1-2 sec, zato ponovimo vajo in restartamo event :)

Ostala priporočila in pomankljivosti AI v Automobilisti, si lahko preberete na spodnjem linku:
Tips for racing against the AI

Pa še nekaj zanimivega branja o AMS AI in pa primer prijaznega odnosa prodajalca do lastnih strank.. ifuknowwhatimean [fbi];)
Howto: reduce excessive AI stability (SP only)

Uredil - 57X
Link to post
  • 3 weeks later...

Pozdravljeni!

Se še komu dogaja, da FPS v Automobilisti močno pade, ko se zaleti v steno? V mojem primeru, ko vozim karting imam povprečno 45 fps, ko pa se zaletim, ali se s kolesom dotaknem stene ob progi, FPS za 1-2 sekundi pade pod 20. Sem že gledal za rešitve an drugih forumih, kjer so svetovalin naj onemogočim  track map. Sem poskušal, a je FPS še vedno padal. Poskušal sem tudi zmanjšati grafične nastavitve, pa se je težava ponovila.

Pozna kdo kakšno rešitev za ta problem?

Specifikacije PCja: Nvidia geforce GT 720m (2gb ddr3), i5 3230 2,6Ghz, 8gb ram, zaslon:1920x1080

Link to post

Se ti to dogaja tud v drugih serijah in na drugih progah? Karting vozim bolj redko, se pa spomnem, da sm mel zlo low fps na eni kart progi. Mislim, da v Interlagosu. Nisem pa zasledil, da bi mi ob raznih trkih kjerkoli, karkoli štekalo. Pa sem danes rallycross nažigal in je blo ogromno trkov, ampak nič fps padcev oz štekanja.

Link to post

Pri tebi se morda to zaletavanje v steno ne pozna zaradi tega,ker imaš zmogljivo grafično kartico in ti recimo tudi,če bi padlo za 20 FPS ne bi bilo drastično, pri njemu, ki pa zadevo poganja na 720M pa je padec za 20 FPS že neigrabilno. 

Uredil - silicijeva dolina
Link to post

Ja. Stvar pri tako majhnem FPSu res postane neigralna. Mislim pa, da za to ni kriva grafična. Ko sem meril porabo vrama ga je bilo povprečno 80% zasedenega. Tudi pri trkih enako.

Je pa res, da so ti FPS dropi veliko bolj izraziti pri kartingu, kot pri ostalih serijah, kjer jih skoraj ni. Vozil sem Speedland in potem primerjal z drugimi karting progami, kjer je bilo manj padanja FPSa.

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...