Skoči na vsebino

Das Experiment


PEK

Recommended Posts

64722850_1-alkotest-policist-alkohol-voz

Že dolgo se mi poraja ideja o nekem dirkaškem eksperimentu, ki bi potekal takole:

Vsak prijavljen dirktno pred dirko popije 5 pirov (0,5L , 4,5 - 5%, lager pač), ali pa podobno količino alkohola v vinu npr. (se pravi kak liter vina - @Matjaž Murn cvička malo več :P ..)

Po pitju se zapodimo po stezi, da vidimo kako ta alkohol vpliva na čase, koncentracijo, reflekse itd....

Dirkali bi z GT3 avti na RedBullRing, kjer ze imamo dovolj izkušenj in krogov, čase kontrolne (trezne menda :D ) dirke izpred 14 dni. Pri tej dirki bi uporabljal enako obtezitev kot smo imeli na "kontrolni dirki" 19.2. Odpeljalo bi se 15min Q in dirko 35min. Dirko ne bi potekala na nedeljo, ker so vse zasedene do daleč naprej. Najbolje bi bilo PET ali SOB, če slučajno kdo ni tolk vajen alkoholola in bi imel že po takšni količini mačka drug dan. 

Potem bi blo fajn vidt čase, primerjati število incidentov, obnašanje na stezi... Edin problem/spremenljivka ki jo vidim je, da bi se dirke preveč razlikovale v tem kako resno bi jo dirkači odpeljali. Prava je bila le za championship, ta pa bi bila (veliko) bolj za FUN in experiment. Kako bi folk prepričal torej da bi bil mal bolj resen? Sploh po popitem alkoholu? Mogoče nekaj piva za prve 3? [Jel2] 

Za nek realen prikaz bi rabli kakšnih 10 prostovoljcev iz HDGT3 prvenstva (pa brez zgražanja, to je social experiment iz katerega se da veliko podatkov dobit in se kaj naučit na varen način, razn če kdo po štengah pade ko gre do računalnika) 

Je kdo za? (razen mene) 

Uredil - PEK
  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to post
  • Odgovori 70
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Že dolgo se mi poraja ideja o nekem dirkaškem eksperimentu, ki bi potekal takole: Vsak prijavljen dirktno pred dirko popije 5 pirov (0,5L , 4,5 - 5%, lager pač), ali pa podobno količino alkohola v

Zame je 5 pirov preveč. Jaz ponavadi spijem 2...mogoče 3, pa ga že dobr čutim. Da bi jih spil 5, grem pa sam še na kavč, ne pa za comp. dirkat. Pač, uživam v piru, ne pa v pijanosti, ki pride od tega.

woohoo...ce bo tole ob petkih sem natural born&ready

Zame je 5 pirov preveč. Jaz ponavadi spijem 2...mogoče 3, pa ga že dobr čutim. Da bi jih spil 5, grem pa sam še na kavč, ne pa za comp. dirkat. Pač, uživam v piru, ne pa v pijanosti, ki pride od tega...

Link to post

Haha, kaj takega sem že sprobal in povem, da že po treh whiskeyih vozim kot en Nagasaki. Koncemtracija za hot lap gre skozi okno, ravno tako ponavljanje zavornih točk iz kroga v krog. Tako da bo zabavno in sem za. Pil bom pa whiskey, ker sem do pira mehurno netoleranten:D

Link to post

Sej pir lahko pijemo v "druzbi". Se dobimo na TS ali discordu pa gledamo kaksen livestream oz. dirko. Po tem pa gremo peljat. Lahko pa pijemo med treningom pa qualy :)

5 pirov na hitr je kar - sploh ce jih na hitr spijes :)

Link to post

Jaz sem za ! Je pa tudi pri meni meja nekje pri 3h pirih . Več ne spravim vase , pa še po 3 grem 6x prznit balastne vode . 

Bo pa treba na Skype kako konferenčno video debato vdarit pred tem tak da se vidimo in da ne bo kdo švinglal .

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Raje prikaži samo povezavo

×   Your previous content has been restored.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

    Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

×
×
  • Ustvari novo...